Previziuni pentru 19 aprilie 2014

Astăzi este ultima zi în care Soarele se află în semnul Berbecului, cumva, este un moment potrivit pentru ne finaliza anumite activităţi şi acţiuni, sau pentru a ne propune activităţi pentru un an de zile, adică până anul viitor când Soarele va reveni în acest semn. Practic tensiunile interioare se vor diminua şi ne vom concentra cu mai mare uşurinţă pentru concretizarea unor activităţi. Concomitent se perfectează Crucea cardinală, care va începe cu cuadratura Jupiter de mâine, dar şi prin opoziţia Mercur Marte retrograd, tot de mâine, aşa că este foarte probabil să ne simţim destul de epuizaţi fizic, să ne agităm şi să dorim cu orice preţ să avem dreptate. Practic Săptămâna Luminată va aduce la nivel subtil şi spiritual schimbări importante, pe care noi le vom resimţi ca tensiuni, iar la nivel concret anumite evenimente aparent dure, de fapt fiind deblocarea unor energii purificatoare.

Luna se află astăzi în semnul Săgetătorului, ea este deosebit de activă, de aceea se poate spune că la nivel emoţional suntem destul de agitaţi, ne dorim activităţi de grup, ne este dificil să ne interiorizăm sau să medităm. Ea se află în sesquicuadratură cu Lilith, ceea ce ne determină să aducem în prezent întâmplări mai vechi din trecut sau pur şi simplu trecutul să vină peste noi.

În plus Mercur şi Ceres sunt în opoziţie, fiind vorba de multe ori de dificultăţi în comunicare mai ales cu cei apropiaţi, diferenţe de idei legate de problemele cotidiene şi o oarecare încrâncenare în a face ceea ce credem că ne reprezintă, evident la nivel superficial.

La nivel mult mai subtil, Mercur este în inconjuncţie cu Saturn, aspect care ne împiedică să vedem transformările asupra cărora ar trebui să ne concentrăm, dar în acelaşi timp acest aspect ne împiedică să facem anumite activităţi, acţiuni sau să punem în practică idei, ceea ce ne încrâncenează şi ne poate aduce conjuncturi şi situaţii complicate. Aici, în caz de insistenţă pot avea loc mici accidente sau probleme digestive importante.

Seara Venus şi Marte sunt în inconjuncţie ceea ce poate face ca pentru moment relaţiile noastre să pară blocate sau greu de suportat, de fapt ne este testată răbdarea şi condescendenţa cu care putem să-i privim pe cei din jur.

Sunt atât de multe aspecte în această perioadă, ele se îmbină într-un mod cu totul aparte pentru a forma un ansamblu care să determine mişcarea şi trezirea spirituală.

În viaţa fiecăruia tind să se adune tot felul de lucruri vechi. În suflet se strâng amintiri mai mult sau mai puţin plăcute, aşa cum în rafturi se aglomerează cu timpul tot felul de obiecte care zac nefolosite, doar fiindcă nu ne îndurăm să ne despărţim de ele. Dar vin periodic momente când trebuie să facem curăţenie. Dacă vrem să avem libertate de mişcare şi să facem loc pentru lucruri noi în viaţa noastră, atunci trebuie să ştim să renunţăm complet la cele vechi, la momentul potrivit.

Cam acesta ar fi mesajul acestei zile, este vorba de schimbări importante, de renunţarea la prejudecăţi, de noi concepte. Consfinţirea unor schimbări importante din viaţă printr-un ritual face parte din modul în care societatea este chemată să participe la viaţa noastră pentru a ne da energia şi motivaţia necesară pentru ca  să ne urmăm calea aleasă. Decizia noastră nu ar trebui să se bazeze pe ceea ce aşteaptă societatea de la noi, ci pe ceea ce simţim noi cu tot sufletul.

Este o zi în care putem discuta deschis cu cei care gândesc ca noi, o zi în care putem acumula informaţii, dar în care putem cere ajutor din exterior. Este bine să tragem concluzii din cele întâmplate în trecut, să fim autocritici, dar fără a judeca pe ceilalţi, să acordăm atenţie semnelor.

 

ORA PLANETARĂ A LUI SATURN

Orice situaţie are un aspect bun, pe care îl agreăm şi unul care ne displace. Încercaţi să înţelegeţi de ce vă displace, dar în profunzime. De fapt toate lucrurile au o cauză, odată înţeleasă poate dispare lipsa armonie.

 

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 30 BERBEC

UN IAZ CU RAŢE ŞI BOBOCII LOR

Tot ce exista în viaţa ta obişnuită, la tine acasă, şi în mod special ceea ce este legat de căminul şi familia ta, de obicei reprezintă acele lucruri pe care te-ai angajat să le întreţii şi să le îngrijeşti în viaţă. Dacă nu simţi asta, atunci fie locul tău este în altă parte, fie ai uitat de ce te afli aici. Acest sentiment poate fi extins şi asupra altor lucruri, în măsura în care te simţi responsabil faţă de evoluţia lor. Dacă nu te simţi responsabil pentru nimic, atunci nu poţi avea nici pretenţia să fie alţii responsabili pentru ceea ce trăieşti tu. Viaţa este un proces de cooperare între fiinţe, şi dacă ai pretenţia ca viaţa să-ţi ofere fără ca tu să oferi ceva, deja eşti în afara ei.

 

 

GRADUL SABIAN AL LUI SATURN – 21 SCORPION

ASCULTÂNDU-ŞI CONŞTIINŢA, UN SOLDAT NU SE SUPUNE ORDINELOR

Orice sistem social este perfectibil. Sistemele sociale au fost create de oameni care au căutat să asigure un mediu raţional şi echilibrat pentru viaţa socială, după conştiinţa lor. Dar totul evoluează, şi întotdeauna vine un moment când oamenii găsesc soluţii mai bune, daca au în vedere valori superioare celor reflectate în sistemul actual. Dacă simţi că ai de făcut ceva care iese din limitările sistemului, pentru a ajuta sistemul să progreseze, atunci eşti dator să faci asta. Altfel, înseamnă să contribui la stagnarea sistemului, adică la propria ta stagnare.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top