Previziuni pentru 27 aprilie 2014

Primul aspect al zilei, foarte frumos de altfel, îl reprezintă sextilul dintre Soare şi Neptun, aspect care ne invită la meditaţie, ne aduce o dispoziţie mai romantică, dar ne crează oportunităţi de a reuşi în ceea ce ne propunem.

Cu toate acestea Luna din semnul Berbecului nu ne dă pace, ne agită, ne determină să fim impulsivi şi lipsiţi de răbdare, de tact şi destul de indiscreţi. Ea formează aspecte tensionate şi activează Crucea cardinală, fiind în cuadratură cu Pluton şi Jupiter şi în opoziţie cu Marte şi Vesta ambele retrograde şi în conjuncţie cu Uranus. Odată ce ne simţim tensionaţi şi nu ne controlăm impulsivitatea şi reactivitatea, ne stresăm corpul, ceea ce ne aduce o stare de oboseală şi epuizare, o lipsă de eficienţă şi tendinţa de a nega sau de a nu ne implica în nici un fel de activităţi. Pe de altă parte, corect folosită energia extraordinară declanşată de aspectele zilei, putem avea o zi plină, o zi în care să ne bucurăm de tot ce ne oferă viaţa, pentru că putem observa partea plină a paharului, folosind pasiune şi romantismul adus de sextilul Soare Neptun. De fapt acest aspect este cumva împiedicat să se manifeste firesc de inconjuncţia Neptun Lilith în formare care aduce fiecăruia dintre noi multă suspiciune şi ne-ncredere, provocarea constând  în aceea de a fi depăşite ( de citit simbolul sabian al Nodului Nord).

Mai se formează un aspect extrem de subtil astăzi, şi anume septilul Soare Chiron, este un aspect de scurtă durată, practic se resimte aproximativ 3 zile, în care fiecare dintre noi are posibilitatea de a înţelege care sunt problemele profunde ale sufletului, ce mecanisme blochează sentimentul de bucurie, care reprezintă hrana sufletului. Înţelegerea acestora poate genera vindecări extraordinare, căci lipsa de bucurie este cea care generează vid în corp şi blochează funcţionarea lui corectă.

Nu poţi fi fericit când ai un orizont prea limitat. Iată de ce egoistul nu poate fi fericit: pentru că el totul este strâmtat. Pentru a fi fericit, trebuie să te lărgeşti până la a îmbrăţişa întreaga lume, şi doar dragostea permite acest lucru. Cel care are multă dragoste, se întinde, se dilată, îmbrăţişează întreg universul, vibreză cu universul; totul se deschide, el nu mai întâlneşte bariere şi fericirea nu-l mai părăseşte. Calea spre fericire este dragostea, da, doar dragostea, nu ştiinţa şi nici măcar filozofia. Ştiinţa, cunoaşterea nu pot să ne aducă fericirea; ele pregătesc calea, orientează şi luminează, dar ele sunt incapabile de a ne face fericiţi. Este ceea ce a înţeles Solomon când spunea: ”Multă înţelepciune, multă tristeţe. Mai multă ştiinţă, mai multă durere.” Cei care ştiu mult nu sunt fericiţi, iar cei care au multă inimă, chiar dacă nu ştiu mare lucru, sunt mult mai fericiţi. De ce? Pentru că Dumnezeu a pus fericirea în inimă şi nu în intelect. Dar inima trebuie să fie generoasă; unei inimi egoiste, cerul şi pământul au jurat să nu-i dea niciodată fericirea. Veţi spune: ”Dar cunoaştem atâţia oameni care nu lucrează decât pentru ei înşişi, pentru îmbogăţirea şi puterea lor, pentru glorie şi sunt fericiţi!” Da, în aparenţă, şi pentru cât timp? Acest lucru trebuie văzut. Ei vor obţine, poate, ceea ce doresc, mulţumită intrigilor lor, dar în realitate vor fi privaţi de esenţial: de pace, bucurie şi plenitudine. Chiar dacă ei nu sunt privaţi de nimic material, în interior totuşi vor fi obligaţi să se simtă privaţi. Cred că astăzi este o zi potrivită pentru va privi din această perspectivă lucrurile, mai ales că va există sentimentul de neîmplinire, dorinţa de a face ceva dar fără a definii exact ce, ceea ce va da sentimente de frustrare, mânie şi chiar posibilitatea de a ne strica ziua prin mici conflicte create fals.

Analizaţi din urmă totul, mai ales perioada similară a anului trecut şi o să vedeţi că acum visele şi idealurile revin cu o mai mare tărie dublată de dorinţa de a acţiona.

 

ORA PLANETARĂ A SOARELUI

Astăzi mai pregnant poate ca oricând, dorim să ne diferenţiem graniţele., adică, dorim să înţelegem cum să o facem. Unii dintre noi se vor opri la primul obstacol mental apărut în cale, alţii vor merge până la capăt. Oricum nu este uşor, pentru că presimţim existenţa nemărginirii, în care spaţiul şi timpul sunt suprimate şi păstrate deopotrivă. Toate acestea ne fac să ne temem de anumite acţiuni şi să ne simţim limitaţi. Reflectaţi de aceea înainte de a decide să nu acţionaţi.

 

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 7 TAUR

O SAMARITEANCĂ VINE SĂ SCOATĂ APĂ DIN FÂNTÂNĂ

Omul cu care ai ocazia să te întâlneşti în mod neprevăzut poate să nu însemne nimic pentru tine, dacă îl consideri doar un străin lipsit de importanţă. Dar ar putea să-ţi ofere, chiar fără să-şi dea seama, răspunsul la o problemă care te frământă. Depinde numai de tine să valorifici oportunităţile vieţii, fiind atent la tot ce se întâmplă. Adesea, soluţiile apar pe căi nebănuite, chiar prin cei care aparent n-ar avea nici o legătură cu problema. Chiar dacă ei nu rezolvă problema, cel puţin iţi pot sugera soluţia, dacă eşti atent.

 

GRADUL SABIAN AL NODULUI NORD – 28 BALANŢĂ

UN OM INTR-O TRISTETE ADANCA. NEOBSERVATI, INGERI II VIN IN AJUTOR.

Niciodata nu esti singur. Intotdeauna este alaturi de tine cineva gata sa te ajute. Uneori chiar simti acest ajutor, si atunci spui ca ai avut noroc, sau ca ti-a ajutat Dumnezeu… Dar e bine sa fii constient ca efectiv esti ajutat. Iar daca vei invata si sa ceri ajutorul atunci cand ai nevoie de el, vei avea bucuria de a descoperi ca rugamintea ta este auzita!

 

ASPECTELE ZILEI

Soarele în Taur în sextil cu Neptun  în Peşti

Este un context excelent pentru a ne face vise şi a ne construi noi idealuri. Avem imaginaţie şi intuiţie şi reacţiile noastre vor fi conform sentimentelor interioare, instinctive, fără a ţine prea mult cont de raţiune. Ne vom axa mai mult spre interiorul fiinţei noastre, punând accent pe partea psihologică şi făcând descoperiri cu privire la sine sau la mediul din care facem parte.

Este un moment pe care îl putem trăi meditând, sau reflectând la problemele care ne interesează, dacă suntem atenţi primi răspunsurile potrivite.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top