Previziuni pentru 2 mai 2014

Atunci când tensiunile ating un maxim, oamenii nu se mai pot ascunde şi arată ceea ce nu se vede în mod normal, acest lucru se poate întâmpla astăzi pe fondul opoziţiei anuale dintre Mercur şi Saturn retrograd. Este o încercare din care avem prilejul să descoperim unde avem de lucrat cu noi înşine, ce arii din viaţa au rămas neîngrijite şi tind să se năruiască, dar momentul este trecător daca nu ne pierdem, dacă avem răbdare şi începem să luăm măsurile necesare.

În acelaşi timp există tendinţa de a despica firul în patru, de fărâmiţa activităţile pe frânturi, de a ne schimba alimentaţia şi dieta, dar şi de a acorda o mai mare importanţă planului material. Pragmatismul sau neînţelegerile materiale pot cauza discuţii sau chiar controverse, iar tendinţa societăţii este de constrângere  şi limitare.

Acestea toate ne creează blocaje, tensiuni şi emoţii sau temeri care de numeroase ori se dovedesc inutile.

Pentru a ne împrospătă energia şi a găsi noi resurse pentru viaţa noastră, obişnuinţa ne face adesea să căutăm în tehnologie şi în ceea ce ne oferă viaţa modernă. Dar să nu uităm că există întotdeauna resurse naturale, mai simple, care sunt cunoscute din vechime şi nu necesită mijloace complicate sau mari cheltuieli. Cele mai performante soluţii se caracterizează prin simplitate. Numai credinţa noastră în soluţii complicate ne poate face să nu vedem soluţiile simple, aflate la îndemâna. Chiar dacă nu sunt vizibile imediat, ele sunt acolo.

Este important să analizăm evenimentele de acestei zile, ele sunt de natură să ne aducă acele mesaje prin care să ne modelăm personalitatea şi să conştietizăm greşelile comportamentale pe care le facem. Studiul detaliilor şi minuţiozitatea putem să le orientăm pentru a ne analiza sufletul şi dorinţele ascunse în noi.

Pe mine acest aspect mă provoacă, şi, aşa cum spune Coelho, trebuie să riscăm. Vom înţelege pe deplin minunea vieţii doar când vom lăsa să se întâmple imprevizibilul. În fiecare zi Dumnezeu ne dă — o dată cu soarele — o clipă în care ar fi cu putinţă să schimbăm tot ce ne face nefericiţi. În fiecare zi încercăm să ne prefacem că nu întrevedem momentul acesta, că el nu există, că ziua de azi este la fel cu cea de ieri şi va fi la fel cu cea

de mâine. Dar cine îşi examinează cu atenţie ziua descoperă şi momentul magic. Acesta poate fi ascuns la ceasul în care vârâm cheia în uşă, dimineaţa, în clipa de tăcere de după masa de prânz, într-unui din cele o mie şi unul de lucruri care ni se par aidoma. Acest moment există — un moment în care toată puterea stelelor trece prin noi şi ne îngăduie să facem minuni. Fericirea e uneori o binecuvântare — dar de obicei e o cucerire. Momentul magic dintr-o zi ne ajută să ne

schimbăm, ne face să plecăm în căutarea viselor noastre. Avem să suferim, avem să cunoaştem momente dificile, avem să înfruntăm multe deziluzii — totul însă e trecător şi nu lasă urme. Iar în viitor, vom putea privi înapoi cu mândrie şi credinţă. Vai de cine se teme să-şi asume riscurile. Acesta poate ca nu va avea niciodată parte de decepţii, nu va avea deziluzii şi nici nu va suferi precum aceia care au un vis de urmărit. Dar când va privi în urmă  pentru că totdeauna privim în urmă — îşi va auzi inima spunându-i: „Ce ai făcut cu minunile pe care Dumnezeu le-a semănat în zilele tale? Ce-ai făcut cu talanţii pe care ţi i-a încredinţat Stăpânul tău? l-ai îngropat adânc într-o pivniţă pentru că ţi-a fost frică să nu-i pierzi. Atunci asta ţi-e moştenirea: certitudinea că ţi-ai irosit viaţa.”

Vai de cel căruia îi e dat să audă vorbele astea. Căci atunci va crede în minuni, dar momentele magice din viaţa lui vor fi trecut de mult.

 

ORA PLANETARĂ A LUI VENUS

Uneori suntem stăpâniţi de un simţământ de tristeţe pe care nu izbutim să ni-l controlăml. Ne

dăm seama că momentul magic al zilei a trecut şi noi nu am făcut nimic. Viaţa îşi ascunde atunci magia şi arta.

Trebuie să-l ascultăm pe copilul care am fost cândva şi care încă există în noi. Copilul acesta înţelege momentele magice. Putem să-i înăbuşim plânsul, dar glasul nu i-l putem reduce la tăcere. Copilul acesta care am fost cândva continuă să fie prezent. Fericiţi fie copiii, căci a lor este împărăţia Cerurilor.

Dacă nu ne naştem încă o dată, dacă nu reîncepem să privim viaţa cu inocenţa şi entuziasmul copilăriei, nu mai are nici un sens să trăim mai departe. Există multe feluri de a te sinucide. Cei care încearcă să ucidă trupul încalcă legea lui Dumnezeu. Cei care încearcă să ucidă sufletul încalcă şi ei legea lui Dumnezeu, chiar dacă crima lor sare mai puţin în ochii oamenilor.

Să dăm atenţie celor spuse de copilul pe care îl mai adăpostim în inimă. Să nu ne ruşinăm de el. Să nu-l lăsăm pradă fricii, deoarece copilul acesta e singur şi nu este aproape niciodată auzit.

Trebuie să-i îngăduim ca uneori să ne ţină el hăţurile existenţei. Copilul acesta ştie că fiecare zi e diferită de celelalte.

 

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 12 TAUR

UN TÂNĂR CUPLU SE PLIMBĂ PE STRADA MARE, PRIVIND ÎN VITRINE

Viaţa ne oferă continuu o mare varietate de posibilităţi şi tentaţii. Fiecare poate să aibă preferinţele sale, dar într-un cuplu sau într-un grup primează lucrurile care sunt în interesul comun. Viaţa socială se bazează tocmai pe capacitatea fiecăruia de a percepe nevoile celorlalţi şi de a lăsa pe planul doi interesele personale, cel puţin în momentele în care este alături de ceilalţi.

 

GRADUL SABIAN AL LUI VENUS – 30 PEŞTI

O MAIESTUOASĂ FORMĂ DE STÂNCĂ, SEMĂNÂND CU UN CHIP OMENESC, ESTE IDEALIZATĂ DE UN BĂIAT CARE ÎŞI FACE DIN EA IDEALUL SĂU SUPERIOR ŞI, PE MĂSURA CE EL CREŞTE, ÎNCEPE SĂ ARATE CA EA

În viaţă, fiecare devine ceea ce idealizează. Asta nu înseamnă că orice fan al unei vedete rock va deveni o vedeta rock, sau că orice admirator al unui miliardar va deveni miliardar. Dar modelele şi idealurile pe care ni le alegem în viaţă sunt cele care dau forma personalităţii noastre şi determină ceea ce ajungem la scara dată de credinţa, talentul şi efortul nostru. Fiecare dispune de un potenţial deosebit, şi îl poate valorifica pentru a deveni tot ceea ce doreşte.

 

ASPECTELE ZILEI

Mercur în Taur în opoziţie cu Saturn în mişcare aparent retrogradă în Scorpion

Acest aspect, ca de altfel toate aspectele dintre planete, are părţile constructive dar şi părţile distructive.

Astfel cu Mercur în Taur, este pragmatic, comunicarea noastră poate lăsa de dorit, este mai concretă, mai la obiect fără romantism, dar şi mai caustică. În schimb Saturn în Scorpion chiar dacă retrograd, aduce o puternică notă de severitate, acţionând ca şi planetă conducătoare în acest aspect. El va acţiona în mod special pentru a înţelege ce drumuri trebuie să deschidem şi să concretizăm, unde este necesar să ne concentrăm atenţia, făcând o alegere şi o selecţie exactă a ceea ce ne este necesar.

De aceea acest aspect îl putem resimţi ca neplăcut, având schimburi de replici dure în comunicare, sau evenimente care ne vor da de gândit, tocmai în ideea de a devenii mai maturi în gândire. Aspectul constructiv constă în capacitatea noastră de a privii în profunzime problemele, de a cerceta, de a studia, de a schimba ceva din roata monotonă a vieţii, iniţiind.

 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top