Previziuni pentru 5 mai 2014

Este o zi care pare să pună în prim plan, cu multă generozitate tot ceea ce sufletul sau personalitatea noastră a ţinut ascuns mai multă vreme.

În acelaşi timp sentimentul de iubire şi înţelegere este foarte dezvoltat fiind posibile rezolvarea multor diferende sau discuţii. Imaginaţia şi simţul artistic întregesc cariera şi destinul personal, este o zi favorabilă progresului sentimental, familial şi artistic.

În general avem optimism şi intuiţie, suntem expansivi, putând să ne relansăm foarte uşor situaţia în viaţa personală. Călătoriile sunt bine venite şi aduc reuşită, iar problemele dificile le putem rezolva contând pe ajutorul femeilor.

În general vom fi tentaţi să nu ne supunem decât propriilor legi, fiind de fapt un moment de repliere în sine, de reflecţie, de înţelegere profundă a celor mai ascunse emoţii pe care le trăim. De fapt este o zi a introvertirii şi a căutării în sine a cauzelor propriilor frustrări. Totuşi este bine să fim atenţi la defulările egotice sau la manifestarea prea violentă a nemulţumirilor noastre.

Ziua se află sub semnul opoziţiei anuale dintre Soare şi Saturn în mişcare aparent retrogradă, aspect despre care am scris un articol separat, opoziţie care ne aduce în general o exacerbare a personalităţii, datorită cărei erorile de raţionament sunt frecvente. Orgoliul şi vanitatea ne afectează mai mult decât deobicei comportamentul, risipindu-ne şansele cu dezinvoltură. Întârzierile şi amânările sunt frecvente atât la noi cât şi la cei din jurul nostru. În perioadele acestui aspect, cam 7 zile înainte şi 7 după, este bine să evităm împrumuturile sau afacerile în care sunt implicaţi mulţi bani.

Avem tendinţa spre o oarecare lene şi inerţie în mişcare, lucru care ne determină în general să ne preocupe mai ales distracţiile şi excesele alimentare, ceea ce ne oboseşte ficatul sau inima şi ne afectează greutatea. Este indicat să fim atenţi la tulburările hepatice.

Este bine să fim atenţi la respectarea legilor şi să nu ne lăsăm uşor corupţi sau manipulaţi.

Altfel ziua este armonioasă, Soarele şi Luna sunt în sextil în continuare, aducându-ne o dispoziţie bună, armonioasă, emoţiile şi intuiţia ajutându-ne să acţionăm în sensul priorităţilor imediate.

Romantismul şi imaginaţia ne pot ajuta în creaţie, având inspiraţie divină şi protecţie. Sentimental suntem foarte predispuşi melancoliei şi tendinţei de a exagera în manifestările de iubire.

Dacă omul este o trestie gânditoare, conform dictonului consacrat, omenirea este pe cale să devină o reţea gânditoare, iar acest proces ne obligă mai mult ca niciodată să reflectăm la buna funcţionare a sistemului pe care se bazează: comuni­carea.

La fel cum există sisteme precum cel circulator, respirator sau nervos care asigură buna funcţionare a vieţii interne a or­ganismului uman, tot astfel ne putem imagina existenţa unui sistem însărcinat cu buna funcţionare a acestui corp colectiv care este într-o oarecare măsură organismul exterior al omu­lui integrat în societate — un sistem constituit din legi care, în măsura în care sînt cunoscute şi aplicate, asigură echilibrul grupului si, prin extensie, al speciei sau, dimpotrivă, îl desta­bilizează. Acest sistem este comunicarea.

Societatea este constituită din legături de schimb şi din ri­tualurile care le guvernează.

Ar trebui să reflectăm la modul cum comunicăm şi ne integrăm în societate.

 

ORA PLANETARĂ A LUNII

Dacă ai gijă de legea consecinţelor nu vei injuria voluntar sau involuntar, conştient sau nu, altă persoană. Şi aceasta deoarece nu vei dori să îţi aduci injurii ţie însuţi. Trebuie să prevedem consecinţele nu numai ale unei acţiuni ci şi ale unei atitudini sau perspective.

 

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 15 TAUR

UN OM CU O PĂLĂRIE FISTICHIE DE MĂTASE, ÎNFOFOLIT CONTRA FRIGULUI, ÎNFRUNTĂ O FURTUNĂ

Omul modern şi-a umplut viaţa cu tot felul de obiecte şi obiceiuri artificiale, care îi dau o vagă senzaţie de siguranţă, dar îi rezolvă prea puţin din problemele cu adevărat importante ale vieţii. Omul are nevoie de o viziune mai profundă, de căutarea unor soluţii mai naturale pentru a face faţă furtunii informaţionale contemporane şi a marilor schimbări prin care trece lumea astăzi. Adevărul nu poate fi marcat prin cod de bare.

 

GRADUL SABIAN AL LUNII – 23 RAC

O FEMEIE ŞI DOI BĂRBAŢI NAUFRAGIAŢI PE O INSULIŢĂ DIN MĂRILE SUDULUI

Când ai de ales între două direcţii şi ambele sunt la fel de tentante, este o încercare a puterii tale de a lua decizii juste. Nimeni nu te poate ajuta cu adevărat, fiindcă orice decizie pe care o iei îţi aparţine, chiar şi atunci când ea pare să fie sugerată sau impusă de altcineva. Ascultă-ţi inima şi alege direcţia în care ştii că îţi vei găsi pacea.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top