Previziuni pentru 10 mai 2014

Astăzi are loc opoziţia exactă Soare Saturn retrograd, un aspect anual, despre care puteţi citi mai multe pe https://www.mirabilys-magazin.ro/previziuni-zilnice/opozitia-soare-saturn-2014. Aspectul se fomreză pe Luna fără direcţie, de aceea ar trebui să ne ocupăm strict de activităţile care necesită organizare şi ordonare, să fim extrem de atenţi la mesajele subtile pe care le primim, să medităm la ceea ce avem de făcut şi mai ales la felul în care ceea ce considerăm prioritar în viaţa noastră, chiar este prioritar. Este util să ne construim o listă cu ceea ce ne-am propus să facem, cu planurile noastre, şi să le analizăm, cerând ajutor pentru a înţelege care sunt necesare şi care sunt prioritare.

Mulţi dintre noi vor dori să folosească puterea pentru a conduce sau pentru a se impune, mai ales în situaţii de criză, sau în care acţiunea se impune. Toate acţiunile sunt susţinute cu excepţia celor care sunt egocentrice sau speculative, dar mai ales cele care au un mod practic de abordare. Claritatea şi transparenţa deciziilor ne va fi de un real folos atât nouă cât şi celor cu care colaborăm.

În plus trebuie să conştientizăm că lucrurile care ni se întâmplă au loc deoarece aşa le-am gândit. Vom tinde să ne preocupăm de acele situaţii pe care simţim că le putem pierde, încercăm să ne apropiem de acei oameni care simţim că se îndepărtează de noi. Cel mai bine este ca acum să stăm deoparte să lăsăm lucrurile să se întâmple pentru a le înţelege.

De fapt este un moment de căutare a identităţii, în care dorim afirmarea de sine.

Să nu uităm: Victoriile pe care le-am obţinut în viaţă nu trebuie folosite doar ca să ne lăudăm cu ele. Ele sunt paşi pe o cale mai lungă, şi ca să o străbatem până la capăt, trebuie să învăţăm să nu ne lăsăm copleşiţi de orgoliul învingătorului.  Este bine să folosim energia lor ca să ne mobilizăm pentru etapele şi mai importante care vor veni, şi atunci nu vom risca să ne abatem din drum sau să ne epuizăm forţele înainte de vreme.

Cred că ce mai potrivită atitudine, pentru astăzi, este să fim noi înşine, renunţând la  toane sau prejudecăţi, exprimând concret ceea ce simţim.

Ca să dau un exemplu fiecare dintre noi construieşte pereţi, în spatele cărora ne izolăm, ne protejăm, ne apărăm de lumea exterioară. Conflictul sau suferinţa apare atunci când echivalăm aceşti pereţi cu redutele din război, în spatele cărora ne ascundem pentru a ataca.

Orice aspect planetar noi îl simţim diferit, particular, funcţie de harta natală a fiecăruia dintre noi, numai nuanţele sunt aceleaşi. Noi vorbim aici despre nuanţe.

Nuanţa acestei zile este de tensiune şi conflict, suntem în conflict cu sentimentele noastre dar mai ales cu puterea de acţiune justă din noi.

Probabil simţim mult mai acut totul şi datorită faptului că Soarele intră în ultimul decan al Taurului guvernat de Saturn , aşa că forţa Saturninană este mare şi ne impune respect, responsabilitate şi fermitate.

 

Astăzi se sărbătoreşte şi Sfântul Simon Zilotul el oferă ajutor  persoanelor care se roagă pentru a se căsătorii sau care au dificultăţi în relaţie. De secole, Sfântul este protectorul tuturor îndrăgostiţilor, al familiei şi copiilor, grabnic ajutător celor care vor să se căsătorească sau să se vindece de boli grave. Cei care au împlinit o novenă ( s-au rugat nouă zile la rând citind rugăciunile şi Acatistul Sfântului), dar şi cei care au dăruit o icoană cu Sfântul Simon Zilotul şi-au îmbunătăţit starea de sănătate şi au readus sporul în casa lor.

 

ORA PLANETARĂ A LUI SATURN

 

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 20 TAUR

FUIOARE DE NORI, CA NIŞTE ARIPI, SE ÎNTIND PE CER

În unele momente poţi avea senzaţia că eşti purtat ca de vânt prin evenimentele vieţii, fiindcă te-ai plasat sub influenţa altora sau le-ai acordat altora responsabilitatea de a decide ce vei face tu. Nu uita că este tot alegerea ta, pentru că astfel ai prilejul să cunoşti şi să trăieşti lucrurile fără să te simţi presat de răspunderea deciziei. Merită să observi cât mai atent ce este în jurul tău, şi poate la un moment dat vei simţi nevoia să-ţi alegi singur drumul.

 

GRADUL SABIAN AL LUI SATURN – 20 SCORPION

O FEMEIE ÎNLĂTURÂND DOUĂ PERDELE ÎNTUNECATE CE ÎNCHID INTRAREA UNEI CĂI SACRE

Uneori, calea pe care o avem de urmat este ascunsă în spatele unor perdele. Pentru a o descoperi, trebuie să apelăm la sensibilitatea noastră lăuntrică, la intuiţie, să ascultăm de vocea inimii noastre. Poate părea greu pentru cel care s-a obişnuit să pună mereu pe primul plan raţiunea şi argumentele sau motivaţiile materiale, dar întotdeauna apar şi momente când trebuie să depăşim acest stadiu ca să mergem înainte. Viaţa nu se limitează numai la ceea ce se vede cu ochii.

 

ASPECTELE ZILEI

Soarele în Taur în opoziţie cu Saturn în mişcare aparent retrogradă în Scorpion

De regulă acest aspect ne aduce multă confuzie datorată unei nemulţumiri interioare. Dorim să schimbăm lucrurile dar ne simţim blocaţi sau frânaţi, uneori chiar de propriile noastre gânduri, sentimente sau gesturi.

Mai putem resimţi, la nivel fizic , oboseală şi epuizare nervoasă, un fel de pierdere a resurselor energetice. De aceea vom avea tendinţa de a ne retrage, sau de a acţiona cu o eficienţă redusă. Nu avem chef de discuţii şi ne retragem în carapacea noastră. Este o stare de dezacord, mai ales între voinţa, dorinţa şi puterea noastră de a realiza ceea ce ne propunem. Relaţiile sentimentale tind să fie distante, chiar ostile, de fapt fiind vorba de un refuz al vieţii. De fapt toate aceste momente sunt importante lecţii de viaţă, necesare pentru a ne transforma în sens evolutiv. Încercaţi să găsiţi explicaţii şi la cele mai mici întâmplări, orice ce gest sau cuvânt are în această perioadă o semnificaţie aparte.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top