Previziuni pentru săptămâna 18 – 24 mai 2014

Această săptămână se află sub influenţa planetei Marte, aflată în exil şi retrogradă în semnul Balanţei, dar pregătindu-se de marţi să revină la mişcarea directă. Despre influenţa acestei planete puteţi citi un articol distinct pe https://www.mirabilys-magazin.ro/previziuni-zilnice/marte-stationar-direct-in-luna-mai-2014.

Această mişcare a planetei Marte este cea mai importantă, pe de-o parte că energia planetei şi vibraţiile emise de a ea, adică influenţa ei globală se va resimţi din plin şi va genera baza unor evenimente ulterioare. Să nu uităm că Marte reprezintă energia începutului, are această forţă care poate pune în mişcare gândurile, ideile şi sentimentele noastre, de aceea este extrem de important să fim atenţi la ce ne gândim şi la ce ne dorim. Marte este planeta acţiunii, a mişcării, care ne dă impulsul de a acţiona. Este energie brută, dorinţă, hotărâre şi afirmare de sine. Înainte ca ceva să se întâmple în viaţa noastră lucrurile trebuie să se mişte pentru ca evenimentul să aibă loc. De aceea această planetă ne face responsabili de acţiunile noastre sau de inactivitatea noastră, ne determină să ne asumăm responsabilitatea. Putem spune că va fi o săptămână a acţiunii, a aplicaţiilor dinamice, în care suntem energici, plini de forţă, curajoşi, putând face eforturi, insista, controla. Va  trebui să ne controlăm, să ne dirijăm energia, pentru că vom fi tentaţi să o risipim prin agitaţie, sau zbateri inutile. Ar trebui să avem o minte ascuţită, analitică, probabil caustică, mai ales atunci când ne sunt atacate convingerile.

Poate apare sentimentul de frică, teama de afirmare, dar şi o ambiţie exacerbată, mai ales în domeniul relaţiilor sexuale – din cauza mişcării staţionare a planetei, dar şi din cauza influenţei lui Lilith asupra lui Marte. În general este bine să folosim acest aspect pentru a lucra dedicat într-o singură direcţie, specializat. Acesta este aspectul constructiv, cât despre aspectul mai puţin benefic se poate spune că este o perioadă în care avem nevoie de multă prudenţă şi atenţie în manevrarea banilor, sau a resurselor, existând permanent o reacţie promptă împotriva exceselor de tot felul.

Apoi miercuri Soarele va trece în semnul Gemenilor, ceea ce va duce oarecum la o detensionare a atmosferei, în sensul că ne simţim mai liberi, mai agili, mai detaşaţi. Imediat ce intră în acest semn formează Ultimul Pătrar cu Luna, tot miercuri, ceea ce determină o energie a analizei şi retrospectivei. Este evident că este momentul să gândim schimbări importante în ceea ce priveşte viaţa noastră, din toate punctele de vedere.

Apoi întreaga săptămână beneficiază de influenţa trigonului Jupiter Saturn retrograd, aspect care facilitează aprofundarea unor informaţii sau mai bine spus căutarea surselor şi resurselor cu adevărat importante pentru fiecare dintre noi. În acelaşi timp, Jupiter fiind în exaltare, este oarecum temperat de Saturn, care temporizează acţiunile care au la bază doar impusurile de moment sau dorinţele de a reuşi în mod facil şi superficial, punând ordine în lucruri şi în evenimente. Chiron vine şi el în sprijinul acestui aspect, chiar dacă influenţa sa este mai slab resimţită, el având rolul de a aduce în faţa ochilor noştri realitatea, de a conştientiza valorile, de a vindeca rănile vechi sau conflictele lipsite de sens. Într-un fel această frumoasă Piramidă de Apă, ne ajută să simţim, să trăim la nivel subtil, să ţinem cont de mesajele subtile pe care le primim. Riscul este acela de a ne pierde în lamentări, de a nu ne implica în decizii şi acţiuni, de a amâna în speranţa că totul se va rezolva cumva. Opoziţia lui Jupiter cu Pluton, şi conjuncţia Lună Pluton de duminică, ne poate da semnale importante despre felul în care ar trebui să ne implicăm concret. În fond este important să acţionăm acolo unde ne este cel mai greu, unde suntem cei mai preocupaţi şi marcaţi, pentru că rezolvând ne vom elibera.

Fără a fi o săptămână simplă, este cu siguranţă una dintre cele mai importante săptămâni ale acestui an, deciziile pe care le luăm acum vor genera multe evenimente viitoare.

Ni se vor ivi soluţii ingenioase pentru a ne atinge scopurile.

Este o săptămână în care se impune o regândire obligatorie a mentalităţii, a stilului de a vorbi, de a comunica, de a scrie. Ar trebui să avem motivaţii clare pentru deplasări, fiind bine să se evite călătoriile care nu sunt absolut necesare.

Autoanaliza, mai ales legată de comunicare, este absolut necesară. Evitaţi pe cât posibil negocierile şi deciziile care nu se impun , pentru că este un moment de îndoială, de confuzie. Singura atitudine potrivită este în sensul schimbării sistemului de valori şi de eliminare a exceselor de orice fel. Evenimente de o mare subtilitate ne vor clătina rigiditatea, inflexibilitatea şi convenţiile depăşite, realizând o tranziţie lentă către o mentalitate modernă

Este important să ne exersăm răbdarea, să rezolvăm teoretic problemele şi să înţelegem cauza lor. Trebuie să corectăm tendinţa spre fixitate, mai ales în plan material, să nu acţionăm la voia întâmplării şi să lucrăm în echipă, autoizolarea sau credinţa că vom reuşi singuri ne vor aduce importante prejudicii financiare.

Tradiţii

Miercuri se serbează Sfinţii Constantin şi Elena, în calendarul popular întâlnim o sărbătoare adresata păsărilor de pădure, numita Constandinu Puilor sau Constantin Graur. Se crede că în această zi, păsările îşi învaţă puii să zboare. Ziua de Constandinu Puilor era ultima zi în care se mai semănau porumbul, ovăzul şi meiul şi  este ziua în care se măsoară laptele oilor pentru că pleacă la munte; în popor se spune ca tot ce se seamănă după aceasta zi, se usucă.

 

Poate că aceste rânduri ne vor ajuta să trecem cu mai multă înţelepciune tensiunile săptămânii acesteia.

 

Era odata un sat atacat deseori de mistreti. In fiecare zi, acestia intrau in sat si provocau mari distrugeri in incercarea lor de a-si gasi hrana. Satenii au incercat diferite metode pentru a-i indeparta sau a-i vana, dar fara prea mult noroc.

Intr-o zi, un intelept dintr-un sat vecin a venit sa-i sfatuiasca pentru a scapa de mistreti. El le-a cerut satenilor sa ii asculte intocmai sfaturile si instructiunile. Pentru ca deja incercasera pana atunci tot ce le statuse in puteri, satenii au acceptat. Inteleptul le-a spus acestora sa adune mancare pentru mistreti din toate gospodariile si sa o puna in mijlocul unui camp.

Ei i-au urmat sfatul si indata au vazut sute de mistreti apropiindu-se de locul unde fusese asezata mancarea. Mistretii s-au aratat mai intai ingrijorati, dar odata ce au luat primele inghitituri au prins curaj si s-au intors in acel loc si in zilele urmatoare.

In fiecare zi, satenii puneau cat mai multa mancare… iar mistretii veneau acolo sa manance. Dupa un timp, inteleptul le-a cerut oamenilor sa ridice patru stalpi mari care sa marcheze locul. Mistretii erau prea preocupati de manancare si n-au observat.

Dupa cateva saptamani, mistretii aveau deja obiceiul de a veni sa manace mancarea pusa de sateni fara sa mai dea atentie locului unde ea se gasea asezata. Inteleptul a pus apoi oamenii sa imprejmuiasca cu un gard campul si sa faca o poarta mare pe unde sa poata intra mistretii sa manance. In cele din urma, satenii au reusit sa termine gardul si atunci au inchis poarta, prinzand mistretii inauntru. Mistretii fusesera invinsi!

 

Morala:

Comportamentele pe care le dezvoltam au un sens, o utilitate intr-un anumit context. Pe de o parte, economisim energie si timp folosindu-le. Pe de alta parte…din pacate de prea multe ori continuam sa folosim comportamentele deja invatate si atunci cand contextul se schimba, si astfel obiceiurile pe care le avem se transforma in capcane.

Unul dintre lucrurile care ii deosebesc pe oamenii de succes de ceilalti oameni este acuitatea: capacitatea de a observa promt schimbarile contextului in care evolueaza. Ca urmare, ei pot actiona de fiecare data in consecinta, fara a lasa obiceiurile pe care le au sa se transforme in capcane.

 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top