Previziuni pentru 23 iunie 2014

Astăzi suntem sub o puternică influenţă Lunară, este ziua Lunii, iar Luna se află în exaltare. De aceea este foarte posibil să fim mult mai emotivi decât deobicei, să ne ocupă mai ales de treburile familiale sau personale, să căutăm în interiorul fiinţei noastre, răspuns la problemele care ne frământă. Luna din semnul Taurului, formează opoziţie cu Saturn retrograd şi cuadratură cu Lilith, aspecte care evident că ne afectează starea de spirit şi ne împiedică să vedem partea plină a paharului. Mai ales opoziţia cu Saturn este intens lunară, ea amplificând emoţiile interioare şi stările de nemulţumire, iar manifestările exterioare sunt marţiene, războinice, determinându-ne să acţionăm conform cu ceea ce simţim.

Cuadratura cu Lilith este de-a dreptul saturniană, apăsătoare, împiedicându-ne să simţim starea de bucurie, viaţa şi frumuseţea ce ne înconjură, stări specifice semnului Taur. Aceasta are rolul de a ne mobiliza, de a ne determina să luăm decizii destul de grele, mai ales în acele zone în care funcţionează ataşamentele noastre.

În schimb este într-un frumos trigon cu Pluton, iar cele două semne de pământ ne ajută să luăm deciziile cele mai practice pentru noi, chiar dacă pe moment acest lucru ne nemulţumeşte.

Tot astăzi Venus părăseşte semnul de domiciliu al Taurului, ea amplificând din acest motiv stările de nemulţumire, pentru a intra la ora 15.33, în semnul Gemenilor. De aici ne face mai comunicativi, mai puşi pe distracţie, mai puţin ataşaţi şi determinaţi. Prin cuadratura cu Marte, aspect în formare, este evident că suntem puşi pe contradicţie, pe dispute şi nu ne vom lăsa prea uşor convinşi de ideile altora.

Spre seară ne vom linişti oarecum impulsurile şi ne vom regăsi cadenţa sau şirul ideilor, comunicând cu mai mare uşurinţă, fără a mai pune orgoliu şi patos în cuvinte sau idei.

Pentru mulţi dintre noi vor fi momente de înţelegere a propriului destin, a atingerii menirii. Este bine să reflectăm profund la tot ceea ce vom face, pentru că să reuşim împlinirea dorită. Este important să ne regândim mentalităţile, stilului de a vorbi sau scrie, a modului de abordare a multor probleme. Astfel că tot ce exista în viaţa obişnuită, la noi acasă, şi în mod special ceea ce este legat de căminul şi familia noastră, de obicei reprezintă acele lucruri pe care ne-am angajat să le întreţinem şi să le îngrijim în viaţă. Dacă nu simţim asta, atunci fie locul nostru este în altă parte, fie am uitat de ce ne aflăm aici. Acest sentiment poate fi extins şi asupra altor lucruri, în măsura în care ne simţim responsabili faţă de evoluţia lor. Dacă nu ne simţim responsabili pentru nimic, atunci nu putem avea nici pretenţia să fie alţii responsabili pentru ceea ce trăim noi. Viaţa este un proces de cooperare între fiinţe, şi dacă avem pretenţia ca viaţa să ofere fără ca noi să oferim ceva, deja suntem în afara ei. Deci, fiecare om poate vedea lucrurile până la adâncimea la care poate pătrunde. Unii oameni trăiesc doar la nivelul fizic al vieţii, se ocupă doar de ce vor consuma şi în ce condiţii vor trăi. Alţii sunt sensibili şi la ceea se întâmplă în sufletul lor, şi ştiu să-şi folosească emoţiile pentru a-şi conduce viaţa înţelept. Iar alţii ştiu că viaţa are şi un sens spiritual, abstract şi totuşi cel mai important. Aceia reuşesc să-i uimească pe ceilalţi prin libertatea şi puterea lor. Dar nu uimirea este scopul vieţii, ci să fim fericiţi.

 

ORA PLANETARĂ A LUNII

Ce minunat este să începi din nou totul, atunci când simţi că ai ajuns la final şi nu poţi face nici măcar un pas mai încolo, ori când viaţa pare că numai are nici un ţel! Este ceva ce toţi pot face dacă doresc şi dacă pot accepta, în adevărată smerenie, că atunci când vor să rezolve lucrurile după propria lor voie, nu fac decât să îşi încurce mai mult lucrurile în viaţă. Mulţumeşte în mod constant pentru această nouă zi şi pentru această nouă cale, pentru o nouă oportunitate de a începe din nou.

 

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 2 RAC

UN OM PE UN COVOR FERMECAT, OBSERVĂ PEISAJE VASTE SUB EL

Daca ştii să adopţi o atitudine justă, poţi contempla situaţia şi poţi observa lucrurile în ansamblu, descoperind detalii şi corelaţii nebănuite. Un om care aleargă sau se mişcă dezordonat printre lucruri poate să nu observe soluţiile necesare, dar un om care ştie să stea liniştit, relaxat şi detaşat, şi să privească lucrurile din unghiul corect, poate găsi mult mai uşor răspunsuri la întrebări şi rezolvări pentru problemele curente.

 

GRADUL SABIAN AL LUNII – 13 TAUR

UN HAMAL CĂRÂND UN BAGAJ GREU

Responsabilitatea propriului bagaj revine numai stăpânului bagajului. Chiar dacă, temporar, cineva binevoitor sau serviabil ia pe umerii săi poverile tale, aceasta nu poate dura la nesfârşit, căci fiecare duce cu el ceea ce a creat el însuşi, şi trebuie să suporte în mod natural consecinţele propriilor creaţii şi greutatea propriilor acumulări. Dar niciodată nu este prea greu să scapi de bagaj, dacă dăruieşti celorlalţi din ceea ce ai!

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top