Previziuni pentru 24 iunie 2014

Astăzi Luna este fără direcţie până la ora 14.15, de aceea este indicat să nu ne programăm lucruri importante şi să încercăm să ne dedicăm doar acţiunilor administrative. Apoi Mercur retrograd reface trigonul cu Nodul Nord, ceea ce poate aduce în discuţie sau în informaţiile şi planurile noastre, evenimente sau acţiuni care au avut loc în jurul datei de 26 mai, acum având practic mai multe informaţii sau idei asupra problemelor necesare a fi rezolvate atunci.

După ora 16.00 devenim mai armonioşi mai deschişi spre comunicare şi discuţii, mai ales în plan sentimental. Cu toate acestea ne aflăm sub efectul opoziţiei dintre Marte şi Uranus, care este exactă mâine şi care ne determină stări destul de contradictorii, de epuizare, de oboseală sau de agitaţie şi de nemulţumire. Ele pot fi explozive, de aceea este bine să evităm discuţiile contradictorii sau cele prin care avem de rezolvat conflicte sau cu cei faţă de care avem opinii divergente.

Dacă ne raportăm la vibraţia zilei, este o zi prin excelenţă spirituală, în care putem în linişte să medităm, să planificăm, tot ce vom face în următoarea perioadă a verii, fără a acţiona însă.

Este o zi magică, care ar trebui trăită în bucurie, linişte sufletească şi pace. Este o sărbătoare foarte mare atât a creştinătăţii cât şi la nivel subtil, a trăirilor interioare.

Este ziua  de Sânziene, care ar trebui să fie un moment de transformare interioară şi analiză  reuşitelor de până cum. Sub numele de Sânziene sau Drăgaice, folclorul românesc desemnează nişte făpturi fantastice, frumoase dar nemilostive, care bântuie prin ogoare, lunci si câmpuri. Zeiţă agrara, protectoare a lanurilor înspicate de grâu şi a femeilor măritate, sinonima cu Sânziana este, în Muntenia, sudul Moldovei şi Dobrogea, Drăgaica. Aceasta se naşte la 9 martie, echinocţiul de primăvară în Calendarul iulian, la moartea Babei Dochia, creşte si se maturizează miraculos până la 24 iunie, ziua solstiţiului de vara în Calendarul gregorian, când, înfloreşte planta ce-i poarta numele, sânziana sau drăgaica, şi este apelată de fecioare la vârsta căsătoriei şi de neveste cu copii în braţe, în timpul dansului ei nupţial, Jocul Drăgaicei. În obiceiurile, credinţele si folclorul romanesc Drăgaica păstrează amintirea Marii Zeiţe neolitice, divinitate lunară, solstiţială şi agrară, identificată cu Diana şi Iuno în Panteonul roman şi cu Hera şi Artemis în Panteonul grec. Drăgaica sau Sânziana, numita in diferite zone etnografice Dardăica, Împărăteasa, Stăpâna Surorilor, Regina Holdelor, Mireasa, ar umbla pe Pământ sau ar pluti prin aer în ziua solstiţiului de vara şi apoi  timp de 7 zile, şi s-ar desfăta, cântând si dansând; împreuna cu alaiul sau nupţial format din zâne fecioare si fete frumoase, peste câmpuri si păduri.

Astăzi se sărbătoreşte Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, profetul care a unit Vechiul Testament cu Noul Testament . A propovăduit oamenilor venirea Mântuitorului şi a mers mai înainte în iad, ca să binevestească Învierea. Este mărturisit de Hristos ca fiind cel mai mare om născut din femeie. Este darul lui Dumnezeu pentru rugăciunile părinţilor săi înaintaţi în vârstă, Zaharia şi Elisabeta cea stearpă, care nu putea da naştere la copii. Naşterea lui Ioan a dezlegat tăcerea tatălui său, care rămăsese mut atunci când a auzit că soţia lui bătrână va aduce pe lume un copil.

Armonia şi starea de bine trebuie întreţinute, trăite, prin deciziile la nivel interior. Evenimentele pe care le trăim sunt semnale importante legate de viaţa noastră, de experienţele şi munca pe care o depunem constant.

 

ORA PLANETARĂ A LUI MARTE

Ca sa să acorzi atenţie unei persoane sau unei situaţii, trebuie să fii prezent pentru tine însuţi, pentru cealaltă persoană, cât şi pentru situaţia respectivă. Ca să fii prezent, nu poţi avea un program numai al tău.

Dacă te aştepţi la ceva de la tine însuţi, de la altul sau de la o situ­aţie în general, nu poţi fi pe deplin atent în acel moment. Capacitatea ta de a fi atent depinde de faptul că ai sau nu o minte deschisă, o minte li­beră de judecăţi şi de aşteptări.

La fel de important este să ai o inimă deschisă, ceea ce necesită compasiune pentru tine însuţi şi pentru alţii, cât şi iertare pentru ceea ce s-a întâmplat în trecut. A avea o inimă deschisă înseamnă a-i aborda pe alţii ca pe nişte egali şi a căuta condiţii propice comunicării pentru ca să ajungeţi la apropiere şi comuniune.

Uşa către iubire se deschide şi se închide în măsura în care îţi des­chizi şi îţi închizi mintea şi inima.

 

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 3 RAC

UN EXPLORATOR ARCTIC MÂNĂ UN REN PRIN CANIOANE DE GHEAŢĂ

Dacă ai pornit spre un obiectiv important, trebuie să mergi înainte cu răbdare, învăţând să depăşeşti obstacolele unul câte unul. Nu ai de ce să te opreşti, şi în fiecare zi poţi să înaintezi pe drumul ales, ajutându-te de tot ce ai la dispoziţie şi ţi-ai pregătit tu însuţi pentru această acţiune. Se poate ca obiectivul să fie important doar pentru tine, să fie doar o ţintă pe care ţi-ai propus s-o atingi doar ca să te depăşeşti pe tine însuţi. În asemenea cazuri, nu trebuie să aştepţi nimic de la ceilalţi.

 

GRADUL SABIAN AL LUI MARTE – 16 BALANŢĂ

DUPĂ O FURTUNĂ, UN ŞANTIER NAVAL ARE NEVOIE DE RECONSTRUCŢIE

În viaţă au loc, uneori, furtuni emoţionale. Ele nu sunt menite să ne rănească, ci mai ales să ne determine să cugetăm adânc şi să ne remodelăm atitudinea faţă de cei din jur şi faţă de ceea ce trăim. În general, ele ne ajută să progresăm, să devenim mai înţelepţi, dacă nu ne lăsăm copleşiţi de sentimentul nenorocirii şi ştim să mergem mai departe cu lecţia învăţată. După asemenea furtuni, este bine să ne construim o atitudine nouă, să abordăm altfel problemele şi relaţiile noastre, pentru a le da un echilibru care să nu mai poată fi afectat de furtuni.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top