Previziuni pentru săptămâna 29 iunie – 5 iulie 2014

Această săptămână este guvernată de Jupiter, care se află în exaltare în semnul Racului. Jupiter este supranumit marele benefic, în general săptămânile guvernate de el, aducând realizări, expansiune, dezvoltare. În următoarea săptămână a acestui an generozitatea, înţelegerea, bunăstarea, armonia, justiţia şi expansiune se află la ele acasă. Vor acţiona cu o forţă sporită, făcându-ne mai luminoşi şi înţelegători. Totuşi, este bine să ştim că el ne oferă atât cât avem nevoie pentru a evolua sau pentru a merge înainte. De aceea evenimentele ” neplăcute” cu care ne vom confrunta ne sunt necesare tot pentru evoluţia noastră şi nu trebuie să le privim decât din această perspectivă.

El se află în cuadratură cu Nodurile lunare, făcând legătura dintre trecut şi viitor, prin prezent, de aceea evenimentele care au loc acum, sunt necesare pentru a ne încheia datorii din trecut pentru a ne putea construi un nou viitor. Este important să nu ne lăsăm lăsa cuprinşi de agitaţie este posibil să avem probleme importante, pentru că nu vom acţiona la momentul potrivit. Este bine să folosim logica şi să rezolvăm problemele cu mult calm. Ar trebui să comunicăm celor din jur dorinţele şi nemulţumirile pe care le avem, franc şi sincer, fără resentimente sau remuşcări. Sinceritatea şi modul deschis de abordare ne vor aduce multe rezolvări. Discuţiile deschise, libere, fără ironii sau reproşuri, pot să facă viaţa mai uşoară. În general vom avea arta de a ne afla la locul potrivit, acolo unde se întâmplă ceva important, doar trebuie să observăm şi să înţelegem mesajele care ne sunt destinate. Vanitatea este de cele mai multe ori ce care provoacă acţiuni necontrolate. Este bine să plămădim deciziile cu bătaie lungă, reflectând profund, asigurându-ne în acest fel succesul sigur.

De marţi, Mercur iese din mişcarea aparent retrogradă, până atunci fiind staţionar, ceea ce va provoca ne-nţelegeri sau încurcături, situaţii confuze, de aceea este bine să ne concentrăm pe noi activităţi şi pe noi contracte sau înţelegeri abia de miercuri în colo.

Apoi se reformează Crucea cardinală, de această dată fiind Soarele cel care se află în opoziţie cu Pluton şi Marte cu Uranus, de aceea ea lucrează mai ales asupra personalităţii noastre dar şi asupra înţelegerii unor evenimente sau prin evenimente, care să ne dezvolte spiritual şi să ne determine să fim mai atenţi la mesajele şi nevoile sufletului.

Este o săptămână în care trebuie să lăsăm lucrurile să meargă de la sine, în acest fel descoperind că avansăm. Este momentul potrivit pentru a lăsa deoparte  tot ce se dovedeşte a fi prea greu sau obositor. Aici putem vorbi de o relaţie, de un stil de viaţă, o slujbă, aspect exterior sau obişnuinţe. Oricum s-ar putea să nu avem de ales, căci clar este un moment al renunţării.

Se mai formează două aspecte interesante care formează o configuraţie asemănătoare cu un fluture: ea este formată din două inconjuncţii şi două septile, între Venus, Pluton retrograd, Uranus, Saturn retrograd, care practic reprezintă forţa de propulsie care este accesată în fiecare pentru a-şi putea depăşi limitele şi barierele. Fluturele este efemer, de aceea configuraţia nu este stabilă sau de lungă durată, ea funcţionând o perioadă limitată , săptămâna aceasta, în care avem posibilitatea de înţelege ce anume avem de făcut, pentru ca totul în viaţa noastră să ia amploare, să se înnalţe, să capete sens. Această instabilitate este dată de poziţia planetei Venus, care se află în semnul Gemenilor şi are o mişcare  rapidă, dar şi mobilitate, extrem ca mişcarea aripilor unui fluture, fiind motorul acestei configuraţii. În acelaşi timp Venus este şi în cuadratură cu Neptun, practic fiind amplificate funcţiile şi calităţile ei de comunicare la nivelul conştiinţei. Este probabil cea mai dinamică poziţie a planetei, amplificând calităţile de metal, şi modalitatea destul de directă de comunicare, raţională, la obiect, lui Venus plăcându-i oricum să alungăm trecutul înainte de a chema viitorul. Venus are şi un aspect deosebit de tăios, asemănător cu zeitatea Kali, ea se revoltă atunci când gândurile şi acţiunile noastre sunt îndreptate spre distrugere, mai ales dacă energia generată de intelect este de nelinişte şi violenţă, în loc de informare şi de cucerire a imboldurilor instinctuale interioare generate de egoism sau vanitate. Această transformare este extrem de rapidă, practic opunându-se la tot ce înseamnă superficialitate sau lipsă de respect.

Mai este un aspect important şi anume conjuncţia dintre doi asteroizi Ceres şi Vesta, a căror esenţă ne determină să fim mai atenţi la acţiunile noastre, căci aceştia formează o forţă extraordinară care ne ajută să descoperim lucruri esenţiale. Despre acest aspect este un articol separat.

 

La părintele Arsenie, a venit un glas şi i-a zis:
” Vino să-şi arăt faptele oamenilor!” El s-a ridicat şi au plecat. [Îngerul l-a dus] şi i-a arătat un etiopian care tăia lemne şi-şi făcuse o sarcina uriaşă.
Şi se chinuia s-o aburce pe spate, dar nu reuşea. Dar în loc să mai dea jos

dintr-însa, el tot tăia lemne şi adăuga. Şi a făcut aşa o vreme îndelungată. Au mers puţin mai încolo şi îngerul i-a arătat un om lângă un puţ din care scotea apa; apoi o turna într-un butoi găurit şi apa se scurgea din nou în puţ. Îi zice iar: ” Vino să-ţi mai arăt ceva!”. Văd un templu şi doi oameni urcaţi pe cai, ridicând o bârnă de-a curmezişul unul împotriva altuia. Vroiau să intre pe uşă dar nu puteau căci bârna era pusă de-a curmezişul.
Nici unul nu s-a smerit să meargă în spatele celuilalt, ca să fie lemnul drept, aşa că au rămas pe afară. ” Aceştia zice îngerul, sunt cei care poarta crucea dreptăţii cu trufie şi nu s-au smerit să se îndrepte pe ei înşişi. De aceea, rămân în afara împărăţiei lui Dumnezeu. Cel care taie lemne este omul plin de păcate, în loc să se pocăiască, adaugă mereu alte nelegiuiri la păcatele sale. Iar cel ce scoate apa din puţ este omul care face fapte bune, dar amestecându-le şi cu cele rele, le strica şi pe cele bune.
Toţi oamenii să ia aminte la faptele lor, ca să nu trudească degeaba.”

 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top