Previziuni pentru săptămâna 20 – 26 iulie 2014

Avem o săptămână deosebit de interesantă din punct de vedere astrologic, ea este guvernată de Venus, ceea ce aduce o oarecare armonie şi tendinţa de a rezolva problemele care apar. Pe de altă parte Venus fiind în semnul Racului se poate resimţi o stare de lene, de inerţie, mai ales că Luna se află în scădere, pregătindu-se de Luna Nouă de duminică. În plus Venus se află în trigon cu Neptun aflat în domiciliu, ceea ce poate amplifica starea de visare, aducând mai multă creativitate decât acţiune propriu zisă. Este bine să folosim inspiraţiile care le avem, măcar să ne notăm ideile creative, dacă pe moment nu le putem aplica concret.

Pe de altă parte întreaga săptămână Saturn este staţionar direct, ceea ce ne determină să ne simţim destul de constrânşi sau presaţi de anumite evenimente, tocmai pentru a înţelege şi conştientiza cu exactitate ce anume avem de transformat. În general se poate vorbi despre anumite valori pe care le descoperim sau le-am înţeles în perioada de retrogradare a lui Saturn, ceea ce cu siguranţă va conduce la mutaţii creative importante.

Apoi Uranus este şi el staţionar doar că retrograd, ceea ce face la fel de ciudată această săptămână, pentru că trebuie să ne controlăm energia şi să fim cât mai lucizi în toate acţiunile. Practic prin această retrogradare, se mai atenuează puţin tensiunile dar apar şi multe restricţionări, evident necesare. Practic Uranus şi Saturn sunt într-o inconjuncţie exactă în această săptămână, făcând ca multe din lucrurile importante care trec pe lângă noi să nu le sesizăm. În plus Jupiter este punctul mijlociu dintre Uranus şi Saturn, ceea ce ne sugerează că în fiecare dintre noi există o excitaţie dar şi o inhibare, stări paradoxale generatoare de tensiune. Aşa încât suntem determinaţi şi rezistenţi, dar la fel de iritabili revoltaţi şi cu o mare nevoie de libertate, având de multe ori un comportament provocator. Jupiter ne ajută să ne adaptăm mai uşor situaţiilor, aducând în acelaşi timp schimbări bruşte de situaţie, să nu uităm că se află în trigonocraţie în semnul de foc al Leului.

Apoi Soarele va părăsi semnul Racului şi va intra în propriul domiciliu, semnul Leului, de unde na va amplifica dorinţele, vanitatea şi orgoliu, aducând strălucire acţiunilor pe care le întreprindem şi care ne reprezintă.

Apoi Soarele formează conjuncţia anuală cu Jupiter, în 24 iulie la ora 23.43; aspectul este puternic pentru că Soarele se află în domiciliu iar Jupiter este şi el în semn de foc, de aceea acest aspect se va resimţi extrem de puternic. Mai ales din punct de vedere fizic sunte supuşi unor probe dure de forţă şi rezistenţă, ceea ce ne va surmena, ne va epuiza prin intensitatea aspectului. Altfel se poate spune că este un moment de reflecţie, în care avem nevoie să ne construim anumite planuri de viitor care se referă strict la proiectele de dezvoltare personală, de tot ceea ce ne individualizează şi ne determină să devenim puternici şi să ne explorăm calităţile personale. Este important să nu exagerăm, să căutăm permanent soluţii de mijloc, să trăim în ritm cu viaţa din jurul nostru.

Mercur Chiron şi Saturn formează o frumoasă Piramidă de apă, care ne ajută să devenim mai înţelepţi, înţelegând corect şi concret mesajele pe care le primim. De asemenea putem comunica cu mai multă uşurinţă, iar intuiţia şi empatia funcţionează perfect, totul este să fim imparţiali şi detaşaţi.

Apoi un alt aspect important este părăsirea de către Marte, sâmbătă, a semnului de exil al Balanţei, semn în care a sta mai bine de 7 luni. În acest fel se detensionează mult relaţiile noastre, ne dispare încordarea şi lipsa de tact, fiind mult mai atenţi la dezvoltarea personală şi la transformările din viaţa noastră. Din semnul Scorpionului, domiciliu tradiţional, Marte va forma cuadratură cu Jupiter, un aspect destul de important care se va resimţi concret până după 4 august. El ne va determina să fim destul de reactivi, revoltaţi, având tendinţa de a exagera, amplificând ambiţiile, vanitatea şi orgoliul. Este nevoie de mare atenţie în respectarea legilor şi a autorităţii statale sau publice. În acelaşi timp suntem mult mai pe fază, capabili să luăm decizii rapide, să fim la înălţimea situaţiilor care apar. Secretul constă în a ne concentra pe un singur obiectiv până la rezolvarea lui totală, dar mai ales să ne punem la bătaie întreaga energie şi credinţă în tot ceea ce facem.

Pe scurt, este o perioadă în care apar numeroase provocări, în care orgoliul şi vanitatea pot genera dispute şi discuţii aprinse, dar reacţii neaşteptate din partea persoanei iubite. Există evenimente imprevizibile care vor testa durabilitatea relaţiei sentimentale sau ne vor împinge să trăim sentimente extreme, greu de definit sau controlat. Chiar dacă sunt numeroase tensiuni, ele sunt constructive, căci ajută la trasarea unui plan şi a unor acţiuni coerente şi concrete. În principal este important să răspundem provocărilor care apar pentru a înţelege unde greşim.

După multe săptămâni în care am simţit că lucrurile au mers greu, că nimic nu ieşea la timpul potrivit, se pare că în sfârşit intrăm pe un curs normal al evenimentelor. Mai ales pe plan intelectual vom avea uşurinţa de a crea, de a imagina, astfel ca totul să meargă bine. Pentru a reuşi trebuie să ne bazăm pe propriile noastre forţe, şi pe abilităţile pe care le avem, pentru că  şansele vin pe neaşteptate aducând şi prosperitate.

Mare atenţie căci există un revers al medaliei, o faţă ascunsă, care nu se vede şi care afectează la nivel subtil. De aceea realizările vizibile pot fi însoţite de pierderi, iar eşecurile aparente pot fi însoţite de succese imperceptibile, astfel  impunându-se atenţie mărită, precizie şi exactitate în acţiuni.

La fel, după o perioadă de apatie, ne vine cheful de viaţă şi de distracţie, mai ales în primele zile ale săptămânii căutând cele mai bune motive pentru a o şi face. De miercuri însă ne apucăm serios de treabă, dar cu promisiunea unor distracţii şi mai reuşite în week-end.

 

Filozoful Aristip se bucura de trecere la curtea lui Dionisos, tiranul Siracusei. Într-o după amiază îl întâlni din întâmplare pe Diogene în timp ce-şi prepara o porţie de linte. “Dacă ai fi dispus să fii curtenitor la curtea lui Dionisos, nu ar mai trebui să mănânci linte,” spuse Aristip. “Dacă ai ştii să apreciezi lintea, nu ar mai trebui să fii curtenitor cu Dionisos,” răspunse Diogene.

Spune maestrul: “E adevărat că totul are un preţ, dar întotdeauna preţul e relativ. Când ne urmăm visele, putem lăsa impresia celorlalţi că suntem nefericiţi şi nenorociţi. Dar ce gândesc ceilalţi nu e important. Importantă e bucuria din inimile noastre.”

 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top