Previziuni pentru 25 iulie 2014

Astăzi suntem într-una din acele zile armonioase în care energia fizică şi starea psihică conlucrează perfect, pentru a ne pune în aplicare idealurile, pentru a aplica. În plus avem mobilitate şi ne putem organiza perfect ziua, chiar dacă de multe ori lucrurile par să scape de sub control. Trigonul Mercur Saturn ne aduce multă înţelegere şi înţelepciune, iar trigonul Mercur Chiron, generează o frumoasă Piramidă de apă, care ne amplifică intuiţia şi trăirile fiind extrem de deschişi la a recepţiona mesajele subtile şi de a le înţelege corect sensul. În plus Mercur este şi vârful uneia dintre Aripile mari de pasăre, prin care ne putem vorbind metaforic, lua zborul. În celălalt vârf se află Lilith, care este provocatoare amplificându-ne orgoliul şi vanitatea, dar depăşite toate acestea putem obţine o luciditate necesară pentru a descoperi, învăţa şi experimenta tot ceea ce ne este necesar în acest moment. Marte se află întreaga zi pe gradul anaretic al Balanţei pregătindu-se să părăsească acest semn. Aşa că atenţie la impulsivitate, mai ales în plan relaţional şi la felul în care cei din jur ne vor înţelege acţiunile. De aceea să nu uităm că trăim viaţa în grabă. Purtăm în noi „sinteze” de experienţe. Purtăm iubiri trecute, victorii şi înfrângeri. Dar când ne aducem aminte de dragoste, totul capătă o lumină vie, aparte, enigmatică. A iubi este cel mai simplu mod de a trăi pentru că este cel mai bun şi mai firesc. Aproape că nu trebuie să facem nimic altceva. Fiecare simte nevoia de a iubi, chiar înainte de a iubi pe cineva sau ceva anume. Acestei iubiri pure şi copleşitoare, mai devreme sau mai târziu, i se va răspunde.

Este o zi în care putem acţiona la libera noastră alegere. În plus putem depăşi orice piedică,  lărgindu-ne câmpul de activitate. Ne vom putea depăşi pe noi înşine prin succesele pe care le putem obţine, dar numai pe căi cinstite şi nobile. Important este să nu batem pasul pe loc şi să acţionăm în direcţia atingerii scopurilor propuse. Lucrurile nu sunt impuse, totul pare calm şi liniştit. Este necesară multă atenţie pentru că pot apare minciuni şi viclenii. Altfel toate acţiunile sunt bune, şi se derulează uşor.

Oricum este o zi încărcată de emoţii, pasională, pe care putem să o transformă într-o zi încântătoare. De fapt viaţa particulară are nevoie de schimbări progresiste, mai ales ale mentalităţii. Intuiţia şi originalitatea ne pot ajuta, dar mai ales atitudinea romantică, fermecătoare. Seara care se anunţă tensionată, se poate transforma în clipe minunate, dacă vom ştii să creăm atmosfera adecvată, dar mai ales să renunţăm la orgolii sau la o hipersensibilitate greşit orientată. Mare atenţie la modul exprimare şi la impulsivitate, pot apare certuri şi discuţii.

Astăzi este ziua perfectă pentru a înţelege şi aplica această maximă:

Rabbi Ben Zoma a fost odată întrebat:
– Cine e înţelept?
– Cel care găseşte mereu ceva de învăţat de la alţii, spuse Rabbi.
– Cine e puternic?
– Omul care se poate domina pe sine însuşi.
– Cine e bogat?
– Cine-şi cunoaşte bogăţiile: zilele şi orele vieţii sale, care pot schimba tot ceea ce are el în jur.
– Cine merită respect?
– Cel care se respectă pe sine însuşi şi pe vecinul său.
– Lucrurile acestea sunt atât de evidente, comentă unul dintre cei prezenţi.
– De aceea sunt atât de greu de observat, concluzionă Rabbi.

 

ORA PLANETARĂ A LUI VENUS

Există perioade când noul se manifestă atât de gradat încât nici nu eşti conştient de schimbările care au avut loc. Sunt perioade când lucrurile se petrec peste noapte, ca iarna atunci când la culcare totul este normal iar a doua zi de dimineaţă totul este alb şi acoperit de zăpadă, fără să ai nici o legătură cu asta, totul producându-se în cel mai miraculos mod. Totul este să îl accepţi şi să mergi cot la cot cu el, fără să opui rezistenţă. Meditează la câte noutăţi au apărut în viaţa ta şi bucură-te de ele.

 

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 3 LEU

O FEMEIE MATURĂ, ŢINÂND PASUL CU TIMPURILE, ÎŞI TUNDE SCURT PĂRUL

Daca te decizi să adopţi o atitudine la modă, asigură-te că aceasta te face să te simţi bine, că îţi aduce o stare de pace şi împlinire. Altfel, nu merită efortul de a părea altceva decât eşti, şi de a te purta într-o manieră care îţi produce disconfort şi insatisfacţii. Fii tu însuţi, dar dacă nu te simţi bine cu tine însuţi, dacă nu eşti fericit cu ceea ce eşti, înseamnă că te-ai deghizat în mod neinspirat.

 

GRADUL SABIAN AL LUI VENUS – 8 RAC

UN GRUP DE IEPURI ÎMBRĂCAŢI ŞI LA PARADĂ

Nu este greu să pari altceva decât eşti, dacă ştii cum să te costumezi şi să te comporţi. Dar mult mai important este să ştii să devii mai mult decât eşti, să ai permanent dorinţa de a trece la ceva mai bun, de a urca mai sus. Iar progresul nu se măsoară nici în bani, nici în putere, ci în ceea ce faci efectiv pentru binele tuturor.

 

ASPECTELE ZILEI

Mercur în Rac în cuadratură cu Uranus retrograd în Berbec

Este un aspect dur care ne aduce o mare tensiune nervoasă şi o stare de iritare, fiind în permanenţă într-o comunicare dificilă, contrazicându-ne şi când nu avem dreptate şi fiind foarte sarcastici şi critici.

Mercur în Rac în trigon cu Saturn din Scorpion

Chiar dacă este un aspect de scurtă durată, este foarte important pentru că ne putem clarifica toate acele probleme pe care le avem de rezolvat. Este un aspect pozitiv, în care simţi acut nevoia de înţelege şi a învăţa, de a aprofunda şi a descoperi care este adevăratul sens al lucrurilor. Luciditatea specifică acestui aspect ne ajută să ne atingem scopurile, să fim atenţi la tot ce se întâmplă în jurul nostru.

Dacă ai o minte organizată, poţi privi viaţa şi ca pe o mare afacere în care tu eşti patronul. Dar în afacerea vieţii tale, rezultatele nu se măsoară în bani cheltuiţi şi încasaţi, ci în fericirea pe care o generezi pentru tine şi pentru ceilalţi. Toate compartimentele vieţii tale ar trebui să funcţioneze numai în sensul profund de a te face fericit, şi nu poţi fi fericit cu adevărat fără să-i faci şi pe alţii fericiţi, iar atunci când apare nefericirea, sau chiar falimentul, este semnul cel mai clar că ţi-ai administrat greşit resursele şi că trebuie să-ţi schimbi strategia de viaţă.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top