Previziuni pentru 1 august 2014

Astăzi este o zi destul de agitată care aduce numeroase tensiuni sau blocaje de moment. Ea a început cu trecerea lui Mercur în semnul Leului, ceea ce poate genera o schimbare atmosferică importantă dar şi o tonalitate foarte diferită în comunicare, care va căpăta o tentă de orgoliu, de mândrie şi de încăpăţânare faţă de părerile sau ideile emise.

Apoi Venus este în cuadratură cu Uranus, iar Mercur cu Vesta, aceste două aspecte vor genera o stare de agitaţie, dorinţa de a căuta, de a afla, cu orice preţ, ceea ce poate atrage antipatii sau replici dure. Venus face parte prin aspect dintr-o configuraţie holistică denumită Aripi mari de pasăre, care sugerează că ne putem încorda şi orienta atenţia spre ceea ce ne priveşte personal, căci este un moment potrivit pentru a produce acele schimbări care ne vor permite un salt frumos, atât la nivel spiritual cât şi material.

Mercur, Luna şi Neptun formează un yod, care arată direcţia spre care ar trebui să ne orientăm atenţia, adică să ne folosim intuiţia, să ne analizăm senzaţiile şi trăirile, pentru a descoperi exact ce avem de făcut. Să nu uităm că astăzi începe Postul Adormirii Maicii Domnului, şi cu atât mai mult primi sprijin intens la nivel spiritual.

Cel mai intens aspect al zilei îl formează însă cuadratura dintre Saturn şi Lilith, care ne generează teamă, stări de nelinişte, ne-ncredere în propriile capacităţi, situaţii frustrante în care se cere maximă stăpânire de sine. În plus această cuadratură formează împreună cu Chiron şi Mijlocul Cerului ( evident al momentului) un aspect holistic care mie mi se pare a fi un fel de asemănător cu o umbră extinsă asupra noastră, evident artificial, dar care ne creează sentimente, evident ne fondate, de lipsă de perspectivă, senzaţii de instabilitate şi de frică de ceva ne explicat. Venus poate fi rezolvarea acestor stări şi poate aplana conflictele relaţionale, mai ales dacă ne utilizăm potenţialul înnăscut şi ne exprimăm sentimentele frumoase. Cred că este foarte important ca astăzi să avem capacitatea de a spune o vorbă frumoasă şi de a face gesturi pline de bunăvoinţă. Emoţiile sunt intense şi provocatoare, iar exprimarea lor necontrolată poate genera evenimente neaşteptate, mai puţin plăcute. Avem nevoie de un nivel foarte ridicat al conştiinţei şi este necesar să nu refuzăm să căutăm a înţelege ce generează evenimentele din jur. Tratarea superficială ne poate împinge într-un joc de interese greu de controlat.

În acelaşi timp Venus, guvernatoarea zilei de astăzi formează trigon cu Saturn şi cu Chiron, configurând o frumoasă Piramidă de Apă, care utilizată corect, adică depăşind evenimentele cu maturitate, şi încercând să ne stabilizăm procedând la schimbări creative de fond sau de formă, putem să ne elevăm, să ne vindecăm sufletul şi să acceptăm prezentul cu tot ce ne aduce el.

Este important să renunţăm la orice formă de egoism şi să depăşim starea în care avem impresia că viaţa trece pe lângă noi. Este bine să ne eliberăm pe noi şi pe ceilalţi de ceea ce s-a întâmplat pentru a ne pregăti de un nou ciclu lunar. Este bine să comunicăm, să îi informăm pe cei din jur despre realizările sau proiectele noastre, să împărtăşim din cunoaşterea noastră, să dăruim. Este perioada în care trebuie să ne exprimăm şi să ne manifestăm în aşa fel încât să fim pe placul celor din jur, pentru a fi mai eficienţi şi coerenţi.

 

ORA PLANETARĂ A LUI VENUS

Dificultatea pe care o văd eu este că fiecare încearcă să rezolve problema cu ură, mai degrabă decât cu iubire. Iubirea vindecă şi ura răneşte. Toata lume o ştie. Şi totuşi, nimeni nu pare să fie capabil să ia în considerare ceea ce ştie toată lumea şi să o întoarcă într-o unealtă a pacii. Făcând asta ar necesita mult curaj.

În cartea ”Un curs în miracole” se spune că fiecare atac este un strigăt pentru ajutor. La care ”Conversaţii cu Dumnezeu” adaugă: „O singură întrebare poate duce la conflict. Ce ar face dragostea acum?”

 

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 9 LEU

STICLARI MODELEAZĂ VAZE MINUNATE PRIN RESPIRAŢIA LOR CONTROLATĂ

Ca să creezi ceva în propria ta viaţă, nu înseamnă doar să modelezi materia şi să schimbi poziţia lucrurilor din jurul tău, ci mai ales să pui în mişcare un flux al ideilor, să-ţi foloseşti imaginaţia pentru a da naştere unor noi situaţii şi manifestări, ca expresii ale idealurilor tale de frumuseţe şi utilitate.

 

GRADUL SABIAN AL LUI VENUS – 17 RAC

SĂMÂNŢA SE DEZVOLTĂ ÎN CUNOAŞTERE ŞI VIAŢĂ

În fiecare clipă pe care o trăieşti, semeni germenii vieţii tale viitoare. Nici un gest nu este lipsit de importanţă, fiecare este o sămânţă din care va creşte o floare în grădina vieţii tale… sau o buruiană… Depinde ce alegi tu să semeni.

 

ASPECTELE ZILEI

Venus în Rac în cuadratură cu Uranus în Berbec

Acest aspect este destul de puternic, tocmai prin elementul surpriză pe care-l oferă. Este posibil ca aceste evenimente pe care le trăim să fie mai degrabă neaşteptate, revoluţionare în plan sentimental şi emoţional dar a căror expresivitate să fie mai mult dură şi raţională decât caldă şi plăcută. Este posibil să apară între partenerii de viaţă discuţii neaşteptate sau chiar certuri din motive principiale, neînţelegeri datorate divergenţei de idei sau să fie aspru sancţionată posesivitatea şi reducerea gradelor de libertate.

Venus în Rac în trigon cu Saturn în Scorpion

Aici poate fi vorba, funcţie de harta fiecăruia, de diferite domenii, care se vor stabiliza. În general poate fi un moment favorabil reconcilierilor sentimentale, consolidării lor, achiziţionării de case, sau a renovărilor, a achiziţionării de terenuri, toate având efecte pe termen lung.

Trebuie subliniată şi nota de confuzie, de ceaţă pe care o avem, este cumva o stare de plutire sau chiar o lipsă de interes, care poate fi atât de puternică încât unii dintre noi nu vor sesiza momentele favorabile pe lângă care trec.

Pe de altă parte Venus ne facem să ne comportăm ca nişte magneţi, atrăgând spre noi oamenii de care avem nevoie, sau situaţiile favorabile, necesare pentru a evolua. În plus vom fi mult mai deschişi spre valorile colective, ne vom gândi la cei aflaţi în suferinţă, iar sentimentele vor avea profunzime.

Ca atmosferă generală acest aspect aduce înţelepciuni şi profunzime în relaţiile de cuplu, o viaţă tihnită, stabilitate şi siguranţă. În general se poate simţi o relaxare, de multe ori nefirească, o tendinţă de a lucra cu motoarele turate la minim.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top