Previziuni pentru luna august 2014

 

Luna august începe cu trecerea planetei Mercur în semnul Leului, practic, Mercur are o mişcare extrem de rapidă astfel încât până la sfârşitul lunii august ajunge pe ultimele grade din semnul Fecioarei. În această cursă contra cronometru Mercur se pregăteşte de conjuncţia superioară cu Soarele din 8 august dar şi de conjuncţia cu Lilith. Conjuncţia cu Soarele duce la apogeu în ciclu care a început în 20 iunie, şi care acum ne va expune rezultatele eforturilor susţinute şi ale schimbărilor pe care le-am generat conştient. De fapt, aşa cum spuneam, Mercur reprezintă compasiunea, şi aspectele din această lună, sunt importante pentru că ne vor determina să înţelegem acest sentiment important. Aici ar trebui menţionată conjuncţia Mercur Lilith din 9 august care este deosebit de dură, fiind important ca în această zi să amânăm pe cît posibil călătoriile şi semnarea unor contracte importante. În plus această conjuncţie este sprijinită de Soare şi este puternic influenţată de cuadratura cu Saturn. Din acest motiv este cu atât mai important să ne stăpânim instinctele, să nu exagerăm, să fim noi înşine rezistând tentaţiilor de a brava sau de a le arăta celor din jur cine suntem şi ce putem face. Pot apare situaţii frustrante care necesită maximă stăpânire de sine.

După 12 august avem două ingresuri, Venus trece în semnul Leului iar Mercur – pe 15 august – trece în domiciliu, semnul Fecioarei.

Venus formează o conjuncţie cu Jupiter, micul şi marele benefic împreună favorizând rezolvarea unor situaţii complicate, aducând bucurie, dar şi excese. Este nevoie de maxim control asupra cheltuielilor financiare. În schimb, Mercur din semnul Fecioarei formează opoziţia anuală cu Neptun, ceea ce evident poate amplifica problemele de sănătate, mai ales cele digestive, dar poate aduce o impulsivitate în gândire care se datorează ne-ncrederii în propriile resurse şi calităţi dar şi în aspiraţiile noastre. Suntem mai influenţabili decât deobicei şi uşor de deturnat de la propriile idealuri.

Ultima parte a lunii august se anunţă deosebit de dură, Soarele trece în semnul Fecioarei, pe 23 august iar Marte formează conjuncţie cu Saturn pe 25 august. Acest aspect este deosebit de puternic şi îi vom resimţi prezenţa de la jumătatea lunii, el este de natură a aduce transformări importante, destul de intens resimţite, chiar dure, dar care vor genera un fel de purificare, de descărcare a unei energii negative imense, acumulate de-a lungul mai multor ani. Pe de altă parte conjuncţia deschide porţile unei înţelepţiri, a unei perioade în care va trebui să facem alegeri importante pentru viitorul personal. Se poate spune că Saturn blochează irumperea energiei extrem de intense marţiene, pentru a câştiga înţelepciune, pentru a schimba strategia, sau ne va căli aducând o temperare extremă, dar şi calm, voinţă, în atingerea scopurilor importante pentru destinul nostru.

Această conjuncţie este activată de cuadratura Marte Lilith, care din punctul meu de vedere este la fel de puternică ca şi conjuncţia, doar că efectele ei se resimt la nivel psihic, la nivel subtil, fiind cu adevărat o bătălie pentru depăşirea provocărilor, fricilor şi frustrărilor, este un test de călire a voinţei şi de adâncire a credinţei în propriile puteri şi resurse.

Pe lângă acest aspect, Lilith formează şi conjuncţie cu Venus, ceea ce cu siguranţă va aduce tensiuni şi provocări în relaţiile noastre, amplificând orgoliul, vanitatea şi provocând răspunsuri pozitive tentaţiilor din jurul nostru.

Pe lângă toate acestea Pluton este punctul mijlociu dintre Saturn şi Neptun, ceea ce va provoca extrem de multe răsturnări de situaţie mai ales în plan politic şi social, fiind posibil ca viaţa bancară să sufere schimbări majore de conjuncturi. În plus vom trece prin stări paradoxale, fiind o luptă între instinctele de bază şi aspiraţiile spirituale, se va amplifica ne-ncrederea şi stările de nemulţumire şi insatisfacţie vor fi deosebit de frecvente. Această luptă interioară poate slăbi sistemul imunitar, amplificând maladiile cronice şi favorizând apariţia diferitelor viroze sau a unor afecţiuni dificil de diagnosticat. Se poate spune că răul va fi permanent existent în mintea noastră, riscând să ne acapareze ideile dar şi idealurile. Este nevoie de multă tărie morală şi voinţă pentru a depăşi momentele aparent degradante şi umilitoare, care de fapt sunt probe de rezistenţă spirituală.

În acelaşi timp Saturn, se află ca punct mijlociu între Jupiter şi Neptun dar şi între Mercur şi Neptun. Această poziţie va sancţiona tendinţa de a specula ceea ce se întâmplă în jurul nostru concomitent cu o inconsecvenţă care va amplifica nevoia de a răspunde tentaţiilor, de aici rezultând evident, diferite erori, sau un mod de abordare şi gândire destul de egoist. Probabil că lipsa de încredere în propriile resurse va amplifica apariţia acestor situaţii. Evident că există un fond de de emoţionalitate, care poate acţiona asupra sistemului nervos suprasolicitându-l dar şi asupra sistemului digestiv şi  ficatului, accentuând o stare de oboseală şi o lipsă evidentă de chef de viaţă.

Pe scurt este o lună cu tensiuni interioare maxime, dar şi cu transformări la fel de spectaculoase.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top