Previziuni pentru 1 septembrie 2014

Este o zi aparent liniştită, dar ca şi marea care are suprafaţa lină, în adâncuri au loc mişcări importante. Totul se desfăşoară acum în cele mai profunde straturi ale fiinţei noastre, totul este într-o mişcare şi transformare extremă doar că noi nu o resimţim, în exterior fiind o zi şi o perioadă de aparentă linişte. Luna în semnul Scorpionului, guvernatoarea zilei de astăzi, subliniază foarte clar, influenţa acestei zile asupra noastră, adică totul este o sculptură în filigram la cele mai profunde niveluri ale fiinţei noastre, la cele mai greu de simţit sau înţeles, de văzut, vorbind metaforic, de un ochi neavizat. Ziua de 1 septembrie este considerată a fi începutul anului biserices, de fapt este vorba de o încărcătură extrem de subtilă, care se referă tocmai la bazele unor acţiuni şi ale unor evenimente care se pun în această zi. Dacă ne gândim, în calendarul popular român, astăzi se serbează Simon Stâlpnicul care este un simbol al legăturii pe care fiecare ar trebui să o aibă cu Cerul, iar începutul anului în această lună a roadelor simbolizează faptul că după o perioadă de curăţări şi de relaxare este momentul de a înţelege ce s-a schimbat, fiecare acţionând după propria construcţie. La fel ca Simon Stâlpnicul, fiecare trebuie să înţeleagă că este un stâlp al pământului care nu trebui să se slăbească ci an de an să devină tot mai falnic. Se spune că în această zi picioarele au un rol important, chiar dacă există o esenţă subtilă în această tradiţie, măcar să conştientizăm că este important tot cea ce ne leagă de acest Pământ, şi că datorită felului în care noi suntem prinşi de Pământ, îl putem face să se cutremure sau să rodească, de aceea poate fi considerat un timp în care se încheie socotelile.

Astrologic vorbind, au loc două aspecte extrem de subtile, sesquicuadraturile dintre Pluton şi Venus dar şi dintre Nodul Nord şi Neptun, ele vorbindu-ne tocmai de transpunerea în plan concret a unor acţiuni şi activităţi, mai exact de reverberaţia realizată de ele.

În plus este în plină formare inconjuncţie dintre Jupiter şi Pluton, aspect care va influenţa întreaga săptămână, astfel încât fiecare are posibilitatea de a se opri pentru câteva momente pentru a înţelege exact ce a scăpat din vedere din superficialitate sau lipsă de înţelegere.

Apoi conjuncţia Marte Lună se află ca punct mijlociu între Mercur şi Pluton, cu care, de altfel, cele două planete aflate în conjuncţie formează septile importante. Ele ne vorbesc de acţiunile care se desfăşoară la nivel subtil, dar pe care avem posibilitatea de a le percepe şi înţelege dacă suntem interesaţi de planul evolutiv şi transformator. De aceea este bine să ne notăm tot ceea ce observăm sau simţim, dar şi tot ce recepţionăm la nivel informativ.

Aceste aspecte ne ridică spiritului de observaţie, ne creşte starea de înţelepciune şi facilitează apariţia unor idei inspirate, geniale. În plus face posibilă maturizarea interioară prin înţelegerea corectă şi profundă a responsabilităţilor pe care le avem şi, câteodată,  trezeşte altruismul. Este posibilă atingerea stării de liniştire interioară şi calm profund în sfera mentală, amplificând puterea de concentrare, aducând o gândire practică, obiectivitate şi punctualitate

Această zi este favorabilă acumulării cunoştinţelor, studiului, mai ales pentru cei care doresc să înveţe, dar şi scrisului. Nu sunt indicate activităţile noi şi nici întâlnirile cu persoane noi, în general este bine să stăm cât mai retraşi şi să ne ocupăm de activităţile strict personale. Generozitatea ar trebui să ne însoţească întreaga zi  şi la fel altruismul.

După amiază atmosfera se mai relaxează şi suntem mai deschişi şi comunicativi, mai atenţi cu cei din jurul nostru.

 

ORA PLANETARĂ A LUNII
Nu fi preocupat de ceea ce alţii fac sau lasă nefăcut. Nu e respon­sabilitatea ta de a evalua gândurile sau faptele lor. Doar atât: fii respon­sabil pentru modul în care gândeşti şi acţionezi tu.

Căci, dacă gândeşti şi acţionezi cu Dumnezeu, îi vei influenţa pe alţii, fără a rosti un singur cuvânt. Iubirea de aproape poate fi găsită doar asumându-ţi responsabilitatea pentru tine însuţi. Fă cât poţi pentru tine însuţi şi pentru alţii şi lasă-L pe Dumnezeu să facă restul.

 

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 9 FECIOARĂ

UN PICTOR EXPRESIONIST CREÂND UN TABLOU FUTURIST

Imaginaţia ta este cea care îţi modelează viitorul. Culorile în care îţi imaginezi lumea sunt cele care vor da nota realităţii tale. Foloseşte culori vii, luminoase, imagini pline de bucurie, dacă vrei o viaţă luminoasă şi bogată. Ai toată libertatea să modelezi cum vrei imaginea pe care o oferi lumii, dar nu uita că este însăşi imaginea vieţii pe care ţi-o făureşti.

 

GRADUL SABIAN AL LUNII – 23 SCORPION

UN IEPURE METAMORFOZAT ÎNTR-O ZÂNĂ (SPIRIT AL NATURII)

Cele mai mărunte fiinţe se pot dovedi de o valoare miraculoasă. Cele mai banale lucruri din viaţa noastră pot fi sublime. Dar această transformare nu depinde atât de ele, cât de noi înşine. Dacă privim totul cu ochi obosiţi şi cu mintea sceptică, vom vedea o imagine tristă a lumii, în care nu este loc decât pentru ceea ce vrem să vedem astfel. Se spune că zeii şi zânele au dispărut în momentul când mintea oamenilor i-a negat, fiindcă omul nu ştia ce putere are la îndemână prin mintea sa. Dar azi se poate vedea cu ochiul liber câte miracole a putut produce mintea umana în tehnologie, în ştiinţă, în societate… Şi e loc de mai bine!

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top