Săptămâna 7 – 13 septembrie 2014

Această săptămână este guvernată de Venus, aflată în semnul Fecioarei, unde de fapt se află în cădere. Această poziţie face ca noi să nu acordăm atât de multă importanţă propriilor sentimente sau mesajelor subtile, ceea ce evident ne împiedică să fim creativi sau să ne putem exprima ceea ce simţim. Este ca şi cum nu putem vedea lucrurile evidente care ni se deschid sau considerăm că propriile senzaţii ne împiedică să acţionăm în conformitate cu planurile personale.

În plus, Venus este în opoziţie cu Neptun retrograd, dar şi în trigon cu Pluton staţionar direct, în acest fel Pluton devenind punctul de descărcare a opoziţiei. În acest context se poate spune că avem de înţeles trei aspecte legate de această opoziţie, care este anuală, doar că în această perioadă are o conotaţie specială. În primul rând avem de înţeles că viaţa implică o serie de valori de la grosolan la subtil. Important este să încercăm să transformăm totul în forme frumoase, aceasta este marea calitate cu care a fost înzestrat omul. Apoi al doilea aspect este acela că numai conştiinţa de grup înflorită la cel mai înalt nivel poate transforma întreaga societate umană. Şi ultimul este punctul mijlociu Soare Venus, care ne vorbeşte despre răspunsurile spirituale extrem de rapide pe care le vom primi la nivelurile vitale faţă de tot ce ne este necesar, putând să aducem visele şi idealurile la o concentrare clară.

Tot această săptămână se află sub influenţa Lunii Pline din 9 septembrie care aduce declanşarea unor evenimente extreme de necesare pentru a ca fiecare dintre noi să se poată elibera de ceea ce ne împiedică să evoluăm.

Se vor amplifica temerile noastre, sentimentele de nesiguranţă şi incertitudine, fricile şi trăirile paradoxale. Ele sunt legate mai mult de comunicare şi înţelegere, de sesizarea unor aspecte subtile şi transformatoare din viaţa noastră.

În plus aceste aspecte ne fac mai indecişi, oarecum duali şi mai neîncrezători în propriile noastre forţe. Pot apare probleme legate de respiraţie, plămânii fiind oarecum solicitaţi. Mintea este introspectivă şi practic căutăm răspunsuri la orice fel de problemă. Este favorizată terapia prin mişcare, mai ales braţele se pot mişca foarte rapid şi cu un ritm accelerat.

Culoarea galbenă este foarte indicat să o purtăm, mai ales pentru întărirea nervilor şi pentru sprijinirea funcţiilor glandulare, această culoare protejând chiar şi ficatul şi bila. Sunt favorizate călătoriile, plimbările în mijlocul naturii, fiind potrivite şi activităţile comerciale. Somnul şi odihna sunt esenţiale, iar atenţia trebuie să fie mereu trează pentru că nimic nu este întâmplător acum.

Vorbirea nu produce neapărat fericirea. Ea poate crea cu uşurinţă starea de conflict. Ceea ce ne spunem noua înşine şi celorlalţi, face ca vorbirea să fie cea care contribuie la fericire, sau este un simplu mod de a ne depărta de ea.  Acelaşi lucru este valabil pentru orice fel de puteri avem. Contează ceea ce facem cu aceste puteri. Dacă vom crede că problemele noastre vor dispărea ca prin farmec, ca rezultat al cultivării puterii conştiinţei, de exemplu, vom fi foarte dezamăgiţi. Dar dacă conştiinţa noastră devine mai puternică, cu siguranţă că avem posibilitatea să facem alegeri mai bune şi mai creative pentru noi. Acesta este, după părerea mea, unul din beneficiile majore ale cultivării puterilor conştiinţei. Este o perioadă foarte grea, pentru fiecare dintre noi apar piedici dificultăţi, probleme, suntem agresaţi şi practic împinşi să facem lucruri pe care de cele mai multe ori nu ni le dorim. Toate acestea sunt de natură să ne testeze credinţa, înţelegerea, răbdarea sau chiar puterea de a lupta, cu sistemul, nedreptăţile şi răul. De aceea avem nevoie de încredere în înţelepciunea divină, în legile universale, ceea ce nu este simplu. De aceea este bine să ne păstrăm calmul, să nu luăm decizii acum, să mai avem răbdare pentru a ni se confirma ceea ce este mai bine pentru noi.

Este necesară o echilibrare a sentimentelor, o transformare a lor în gânduri frumoase şi luminoase, renunţând la dorinţa de a controla, de a domina. Este bine să ţinem cont că există întotdeauna o latură ascunsă, pe care nu o vedem dar care ne poate afecta deciziile pe care le luăm.

Tradiţii

Luni, 8 septembrie, este sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului, care marchează hotarul astronomic dintre vară şi toamnă. Bătrânii spun ca în această zi rândunelele pleacă spre zonele calde, insectele încep să se ascundă în pământ, iar frigul îşi face simţită prezenţa. De aici şi spusa: „O trecut Sântămărie, leapădă si pălărie!”

Marţi se sărbătoreşte Sfânta Ana,  este o zi în care trebuie să iertăm, să ne încheiem multe socoteli omeneşti, să facem pace în sufletul nostru prin împăcarea şi iertarea celorlalţi. Se spune că cine lucrează în această zi va suferi de lovituri.

Atenţionări

Joi, întreaga zi se impune respectarea cu stricteţe a legilor şi evitarea pe cât posibil a conflictelor cu autorităţile. Judecăm prea uşor pe cei din jur şi nu avem răbdare. De aceea în această perioadă este bine de  evitat semnarea contractelor sau a hârtiilor oficiale.

Sâmbătă după ora 16.30, este bine să ne ocupăm doar de relaxarea noastră, să stăm cu partenerul de viaţă, să nu socializăm.

 

Dumnezeu ţi-a dat Darul iertării. Acest Dar te însoţeşte oriunde te duci. Când nu ai încredere în acest Dar, El îţi trimite pe Fiul Său ca să-ţi amintească de Dar. Şi Fiul Său îţi spune că trebuie să dai Darul – dacă vrei să-l păstrezi.

Multe fiinţe de lumină au venit ca Hristos în lume, aducând cu ei această simplă aducere aminte. Noi toţi avem acelaşi scop. căci Hristos nu este o persoană, ci un păstrător al flăcării, un dătător al Darului şi un mesager al Iubirii.

Lumina vine de la El, fiindcă şi-a amintit lumina în întunericul lumii. Iubirea vine de la El fiindcă a primit Darul şi a învăţat să-l dea necondiţionat tuturor acelora care vor să-l primească.

Ceea ce noi am tăcut, vei face şi tu, şi încă mai mult decât atât fiindcă în mântuirea ta stă mântuirea fiecărui Fiu al lui Dumnezeu. Tu care-L vezi pe Hristos în semenii tăi, îi vei ajuta să Il vadă în tine.

Şi, astfel. Lumina adevărului va fi aprinsă în multe inimi şi steaua va răsări iar, în cerul de deasupra Betleemului.

Mulţi magi – bărbaţi şi femei cu inima şi mintea deschisă – se vor întruni ca să fie martori la naşterea Fiului lui Dumnezeu pe pământ.

Şi mulţi alţii I se vor opune, neînţelegând că El este Ei.

Dar toate visele despre crucificare, sacrificiu şi pierdere se vor în­colona în van împotriva forţelor iubirii şi, încă o dată. iubirea va trium­fa. Hristos îşi va deschide braţele, va strânge copilul rănit la pieptul Său şi îl va mângâia. Şi acest copil va învia în lumina iubirii Sale şi va da deoparte lespedea morţii.

Toţi cei exilaţi se vor reîntoarce acasă la Inima lui Dumnezeu, Ţara Făgăduinţei.

Dacă citeşti aceasta, să ştii că acelaşi lucru ţi se va întâmpla şi ţie.

Şi prinde curaj, căci eu sunt cu tine.

Împreună, să aducem mulţumiri lui Dumnezeu pentru al Său Dar al iubirii şi iertării, pentru încrederea Sa eternă că noi ne vom găsi calea înapoi acasă.

Tată, ne amintim că Vocea Ta este cu noi in fiecare împrejurare şi ne încredem in Ea că ne va călăuzi gândurile şi paşii. Mulţumită Ţie, nu suntem singuri. Mulţumită Ţie, îi avem pe semenii noştri. Tu nu ne-ai lăsat lipsiţi de mângâiere, ci ne-ai dat însoţitori puternici care să ne lumineze calea.

În Numele Tău, preaslăvim călătoria noastră aici şi ne rugăm ne­încetat pentru sfârşitul vinei, singura cauză a suferinţei. Şi, întru acest sfârşit, noi îmbrăţişăm Darul pe care ni l-ai dat, singurul Dar pe care îl putem primi sau da fără vină. Iţi mulţumim. Tată, pentru Darul iertării. II vom folosi cu înţelepciune. Îl vom folosi în orice împrejurare.

Cu el, vom aduce lumina Ta în toate ungherele întunecate ale su­fletelor noastre. Paul Ferrini – Iubire fără condiţii

 

 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top