Previziuni pentru 13 septembrie 2014

Astăzi suntem sub efectul opoziţiei dintre Mercur şi Uranus retrograd, de aceea putem fi dezamăgiţi sau trişti şi ne vom propune să rezolvăm cumva această situaţie. Dar, ca un făcut, ne vor apare evenimente sau întâmplări pe care le-am mai trăit sau întâlnit, acum însă lucrurile vor trebui rezolvate şi nu oricum, ci la modul cel mai serios cu putinţă.

Dacă aveţi de luat  decizii importante, amintiţi-vă că nu sunteţi singurii implicaţi. Întrebaţi-vă mintea, întrebaţi-vă inima, întrebaţi fiinţa voastră cea mai înaltă. Lăsaţi-l pe cel mai înţelept din voi să ia decizia finală. Dacă avem o minte organizată, putem privi viaţa şi ca pe o mare afacere în care noi suntem patronii. Dar în afacerea vieţii noastre, rezultatele nu se măsoară în bani cheltuiţi şi încasaţi, ci în fericirea pe care o generăm pentru noi şi pentru ceilalţi. Toate compartimentele vieţii noastre ar trebui să funcţioneze numai în sensul profund de a ne face fericiţi, şi nu putem fi fericiţi cu adevărat fără să-i facem şi pe alţii fericiţi, iar atunci când apare nefericirea, sau chiar falimentul, este semnul cel mai clar că ne-am administrat greşit resursele şi că trebuie să ne schimbăm strategia de viaţă. Chiar dacă suntem într-o situaţie critică, nu trebuie să avem senzaţia că suntem singuri. Întotdeauna există cineva care este gata să colaboreze cu noi pentru a rezolva situaţia. Trebuie doar să ştim cum să chemăm, sau să cerem ajutor.

Vom resimţi o stare de “lene”, o inerţie în acţiuni – cel mai probabil datorită Lunii din semnul Taurului, este bine să încercăm să o depăşim, pentru că este extrem de important să finalizăm proiectele pe care ni le-am propus. În plus vom avea tendinţa de a mânca, de a da o importanţă mult mai mare aspectului estetic, sau luxului, de a  ne umple viaţa cu tot felul de obiecte artificiale.

Mulţi dintre noi vor încerca să aprofundeze semnificaţiile propriului trecut, realizările, fiind cumva dependenţi de valorile tradiţionale şi de beneficiile materiale.

Complexele emoţionale vor fi destul de frecvente, dar trebuie investigate şi înfrânte, mai ales prin retragere interioară, prin momente de izolare.

Trebuie să ne găsim puterea de a lua oamenii şi faptele aşa cum sunt, să fim obiectivi în luarea deciziilor, acceptarea ideii că un eveniment pe care îl trăieşte un semen al tău va fi trăit într-o zi şi de tine, că poţi ajunge în aceeaşi situaţie ca şi el, deci este bine să nu judecăm oamenii ci faptele lor. Este bine să ne evaluăm corect posibilităţile care se ivesc cât şi cele proprii. Întotdeauna în viaţă vine momentul adevărului, dacă nu poţi privi un om în ochi înseamnă că ai ceva de ascuns, şi numai tu poţi îndrepta acest lucru ca să poţi fi pe deplin împăcat. Simultan cu constrângerile, Saturn oferă şi soluţiile ieşirii din impas, mai ales prin formarea conjuncţiei cu Vesta, care practic ne deschide un nou ciclu de înţelegere, acceptare şi transformare.

Calmul sufletesc pe care îl resimţim astăzi, mai ales în a doua parte a zilei, prefigurează importanţa sărbătorii de mâine şi se datorează trigonului descrescător dintre Lună şi Soare pe care trebuie să-l folosim pentru a ne reface forţele, pentru a stabiliza emoţiile şi a încerca să ne echilibrăm interiorul fiinţei noastre.

Este remarcabil şi trebuie să conştientizăm momentele de înţelegere deplină a sensului vieţii noastre. Aici trebuie privite cu foarte mare atenţie întâlnirile pe care le avem, acestea fiind importante mai ales la nivel emoţional, având anume semnificaţii.

Unele zile din săptămână trec fără să fi primit nici un gest de afecţiune din partea cuiva. Asemenea perioade sunt dificile; când bunătatea umană pare să fi dispărut, când viaţa pare să fie doar supravieţuire.

Trebuie să examinăm calea noastră. Trebuie să reaprindem flacăra, şi să încercăm să luminăm viaţa noastră care pare o cameră întunecoasă. Când auzim focul trosnind şi lemnele arzând şi când citim istoria pe care ne-o povestesc flăcările, speranţa se întoarce în noi. Dacă suntem în stare să iubim, vom fi în stare şi să fim iubiţi. E doar o chestiune de timp.

 

ORA PLANETARĂ A LUI SATURN

„Judecata unui dusman este adeseori mai justa si mai folositoare decat aceea a unui prieten. La oameni, ura e aproape intotdeauna mai profunda decat iubirea. Privirea celui care uraste este mai patrunzatoare decat privirile celui ce iubeste. Un adevarat prieten este unul si acelasi lucru cu tine insuti. Dar dusmanul tau nu-ti este asemenea tie. Si asta face
puterea lui. Ura lumineaza multe lucruri, care iubirii ii raman necunoscute. Cu cat un om este mai mare, cu atat si dragostea lui este mai mare.” Leonardo da Vinci

 

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 21 FECIOARĂ

ECHIPA DE BASCHET A UNEI FETE

Viaţa nu este o aventură pe care s-o trăieşti de unul singur, urmărindu-ţi doar propriile interese. Ai nevoie de ceilalţi şi trebuie să înveţi să cooperezi cu ei în mod loial şi respectând regulile. Altfel, rişti să fii pus pe tuşă pentru a face loc celor mai capabili, şi nu este altcineva de vină decât tu însuţi.

 

GRADUL SABIAN AL LUI SATURN – 19 SCORPION

UN PAPAGAL ASCULTÂND, APOI VORBIND, REPETĂ O CONVERSAŢIE PREA MULT AUZITĂ

Viata ne învaţă foarte multe lucruri, dar multe dintre lucrurile pe care le ştim şi multe din frazele pe care le rostim sunt doar auzite de la alţii. Adesea tindem doar să repetăm ceea ce au spus alţii, bazându-ne pe experienţa lor, fără să verificăm dacă aşa şi este. Această atitudine ne ţine în colivia concepţiilor altora. Dar avem oricând la dispoziţie libertatea de a ieşi din colivie şi de a gândi liber, de a vorbi cu propriile cuvinte. Abia atunci putem spune că începem să fim noi înşine.

 

ASPECTELE ZILEI

Mercur în Balanţă în opoziţie cu Uranus în mişcare aparent retrogradă în Berbec

Aspectul este extrem de favorabil pentru tot ceea ce înseamnă scrisul, aducând multă originalitate şi idei inovatoare păcate mulţi dintre noi vor considera că acestea sunt cele mai bune soluţii devenind închistării sau chiar fanaticii în susţinerea lor. Este necesară flexibilitatea pentru a putea reuşi să faci să funcţioneze orice lucru nou. A merge împotriva curentului nu este un act de curaj, el poate genera tensiuni şi chiar pierderi. Trebuie să existe în permanenţă o justificare spirituală a schimbărilor pe care ni le propunem.

Multe din situaţiile care ne stresează zi cu zi nu merită, de fapt, să le luăm în neserios înşine ne temem de ele sau le privim ca pe nişte sarcini neplăcute, şi astfel le facem să ne fie greu de suportat. Încercaţi să le vedeţi ca pe nişte exerciţii în care trebuie să ne antrenăm răbdarea, încrederea în sine, aptitudinile profesionale sau orice alte calităţi pe care vrem să dezvoltăm în fiinţa noastră. Vom reuşi astfel să le transformăm din surse de stres în surse de progres.

Este important să înţelegem că trebuie să dăm valoare şi atenţie lucrurilor cu adevărat importante din viaţa noastră.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top