Previziuni pentru 17 septembrie 2014

O zi interesantă şi o perioadă în care planetele personale, cele pe care le simţim cel mai intens în activităţile cotidiene, acţionează profund şi subtil asupra noastră, provocând adevărate cutremure. Astfel Mercur este conjunct cu Nodul Nord, ceea ce într-un fel sau altul ne obligă să conştientizăm ceea ce avem de urmat, de îndreptat sau reparat de urgenţă. Este mai mult vorba de echilibru şi echilibristică. Apoi această conjuncţie este în sesquicuadratură cu Neptun, evident că aspectul este subtil şi greu de resimţit, cert este că ne este extrem de dificil să vedem ceea ce trebuie şi să fim receptivi la mesajele din exterior, mai ales la nivel intuitiv, bazându-ne întreaga viaţă şi intenţiile doar pe raţiune. Apoi Uranus şi Venus sunt şi ele în inconjuncţie, ceea ce ne limitează bucuria de a trăi sau de a vedea partea plină a paharului, bazându-ne doar pe cea ce credem că ar trebui să fie bine, mai exact spus, pe aşteptările noastre.

Marte este şi el în sesquicuadratură cu Uranus, un aspect exploziv, care ne determină să reacţionăm neaşteptat la ceea ce nu răspunde sau nu corespunde cu ceea ce plănuim sau construim; de fapt este un avertisment că ceva este greşit sau funcţionează defectuos, iar cel mai potrivit ar fi să ne oprim şi să analizăm ce nu funcţionează corespunzător.

Aspectul zilei îl reprezintă opoziţia dintre Venus şi Chiron, aspect care ne vorbeşte despre capacitatea de a transforma prin înţelegere, orice acţiune sau eveniment, din rău sau nepotrivit în temă de lucru şi de reflectat. Această opoziţie este axa centrală a yodului care îl are în vârf pe Chiron iar pe celelalte laturi pe Jupiter şi Pallas, ceea ce evident ne vorbeşte despre încercarea de a depăşi egoul şi vanitatea şi de a ne utiliza inteligenţa emoţională şi de a nu judeca prin prisma aşteptărilor pe care le avem.

Ar trebui să ne controlăm modul de a comunica, sau mai exact să folosim energia cuvintelor în mod corect, existând riscul să declanşăm acţiuni energice sau să generăm stări conflictuale. Să evităm certurile sau lămurirea unor aspecte, care necesită elocvenţă şi acţiune, dar, în acelaşi timp putem reuşi cu seriozitate şi profunzime să obţinem acorduri scrise la cererile noastre.

 

ORA PLANETARĂ A LUI MERCUR

În străfundurile materiei, am ştiut să vedem energie,

în străfundurile energiei, am ştiut să vedem informaţia,

în străfundurile informaţiei oare vom mai şti să vedem conştiinţa?

Vom şti să vedem că informaţia însăşi depinde de conştientizarea ei,

adică de sensul pe care i-l atribuim?

 

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 25 FECIOARĂ

UN STEAG COBORÂT ÎN BERNĂ ÎN FAŢA UNEI CLĂDIRI PUBLICE

Exista momente când trebuie comemorat trecutul pentru a se aduce un tribut celor dispăruţi. Dar astfel de momente nu trebuie să devina festivaluri ale durerii, şi nici pretexte de răzbunare. Cel mai bun omagiu care poate fi adus celor plecaţi dintre noi este să ne continuăm viaţa în pace, făcând-o mai bună decât era la plecarea lor. Ei n-ar vrea nici să ne vadă suferind, şi nici făcându-i pe alţii să sufere în numele suferinţei lor, fiindcă nici o suferinţă din lume nu le mai poate aduce o bucurie.

 

GRADUL SABIAN AL LUI MERCUR – 20 BALANŢĂ

UN RABIN EVREU ÎNDEPLININDU-ŞI ATRIBUŢIILE

Fiecare om are locul şi rolul său în viaţă. Dacă şi-l găseşte şi îl respectă, atunci el va fi respectat şi căutat de cei din jurul său, şi nu va mai avea nevoie să se zbată ca să-şi câştige traiul sau ca să-şi caute locul şi sensul în viaţă. Iar pentru a-şi găsi rolul şi locul, omul trebuie să-şi asculte inima, să se îndrepte spre lucrarea pentru care are chemare, să nu se lase deviat din drumul său de lucruri cu valoare trecătoare, îndoielnică. Fericit este cel care îşi trăieşte viaţa oferind oamenilor ceea ce poate el să ofere mai bun.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top