Previziuni pentru 22 octombrie 2014

Unul dintre miturile cel mai bine înrădăcinate în societa­tea noastră este credinţa că evenimentele ne vin din exterio­rul nostru, că au o cauză dincolo de noi, uneori mai presus de noi, o cauză independentă de vrerea şi voinţa noastră. Şi mai este şi ideea că dincolo de noi există un responsabil pentru nefericirea noastră, pentru greutăţile şi disperarea noastră. Astfel riscăm să facem cu noi înşine cea mai rea dintre es­crocherii: aceea de a nu înţelege că suntem parte activă din tot ceea ce ni se întâmplă, că suntem în acelaşi timp iniţiatorii şi producătorii propriei noastre suferinţe. Astăzi prin aspectele pe care Luna le face din Balanţă, avem posibilitatea de a înţelege dintr-o altă perspectivă, mult superioară, ceea ce ni se întâmplă, dar mai ales avem posibilitatea de a vindeca răni vechi din trecut. Totul este să înţelegem că provocările care apar astăzi se datorează tocmai acestora şi în loc să le acceptăm, să ne întrebăm de ce au apărut, răspunzând la această întrebare, vom putea rezolva eficient multe probleme personale, care de ceva vreme ne fac trişti şi nefericiţi.

Ar trebui să analizăm perspectivele care se ivesc, să ne construim noi strategii sau activităţi, să studiem şi să ne îmbogăţim cunoaşterea. În plan sentimental va trebui să evităm disputele verbale, deoarece din acest punct de vedere este o săptămână tensionată, ar fi potrivit să fim înţelegători şi să nu ne aşteptăm la prea multe satisfacţii în acest domeniu. Vor urma şi perioade mai bune.

 

ORA PLANETARĂ A LUI MERCUR

Vine un timp când nu mai este zi,

şi nu s-a făcut încă noapte…

Şi numai în acel moment putem începe

să contemplăm lucrurile sau viaţa:

pentru a vedea mai bine,

avem nevoie de puţină umbră,

pentru că suntem noi înşine un amestec

de lumină si umbră.

 

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 29 BALANŢĂ

MARELE EFORT MILENAR AL OMENIRII DE A ATINGE O CUNOAŞTERE TRANSFERABILĂ DE LA O GENERAŢIE LA ALTA. CUNOAŞTERE

Din tot ce cunoaştem, cea mai mare parte vine de la cei dinaintea noastră. Avem tendinţa să credem că tot ce ştim este realizarea noastră, dar de fapt în bună parte este vorba de o moştenire. Această moştenire este mult mai vastă decât ne imaginăm, dar fiecare primeşte atât cât poate să cuprindă. Ea este la dispoziţia fiecăruia, şi cine doreşte mai mult, va primi mai mult, dacă va şti să folosească bine tot ce primeşte. Nu te limita doar la ceea ce ştii, caută mereu să afli mai mult despre ceea ce este.

 

GRADUL SABIAN AL LUI MERCUR – 17 BALANŢĂ

UN CĂPITAN DE MARINĂ LA PENSIE PRIVEŞTE VASELE INTRÂND ŞI IEŞIND DIN RADĂ

Există un moment în viaţă când trebuie să priveşti lucrurile cu detaşare. Trecutul tău a avut un rol imens în formarea şi evoluţia ta, dar la un moment dat eşti pe cont propriu, şi trebuie să-ţi continui viaţa fără ca societatea să mai aştepte ceva de la tine. Nu uita că nu societatea te-a adus pe lume, ci Viaţa. Aşadar, Viaţa este cea care aşteaptă ceva de la tine, şi cel mai simplu lucru pe care îl poate aştepta este să o înţelegi, să înţelegi sensul Vieţii şi al fiinţei tale. Şi oricât ai privi la ce se întâmplă în jurul tău, adevărul îl vei afla doar învăţând să priveşti în adâncul sufletului tău.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top