Săptămâna 2 – 8 noiembrie 2014

Această săptămână este guvernată de Mercur, care se află în semnul Balanţei, din această poziţie aducându-ne un raţionament echilibrat, capacitatea de a cântări corect lucrurile şi faptele, de a încerca să ne armonizăm cu cei din jur. Este una dintre cele mai bune săptămâni ale acestui an, care aduce un fel de tihnă sufletească. Sigur Mercur va fi extrem de activ – ca deobicei, chiar dacă sub controlul riguros a lui Saturn, dar şi destul de insistent, ne va trage de mânecă, ne va pune piedică ne va vorbi răspunzându-ne prin glasul celor din jurul nostru, va căuta să se folosească de toate tertipurile pentru a ne face să înţelegem ce avem de făcut. Să nu uităm, că el este foarte aproape de noi oamenii, atât de aproape încât nici nu-l simţim, este invizibil, el purtând în permanenţă pentru o noi o scrisoare, a lumii spirtului.  Ea ne spune, în primul rând, că trebuie să ne folosim puterea cu care am fost înzestraţi (dar vai, noi nici nu o recunoaştem măcar), ea este în mod constant refăcută, în timp ce curge prin noi. Rapiditatea cu care Mercur acţionează este foarte bine cunoscută, dar pentru a-i prinde mesajele noi trebuie să încetinim şi să-l ascultăm, mai ales pentru că trimite informaţii de la Saturn – să nu uităm că proba iniţiatică este o experienţă solitară – la Pluton – punerea în practică a misiunii personale pentru propăşirea binelui. Întâlnirea prin sextil cu Pluton nu este atât de uşoară, el ne impune să ne dedicăm întregii creaţii, ceea ce aduce fiecăruia ascensiunea din infern. Prin Mercur, noi trebuie să-i spunem lui Pluton că vrem să ne îndrume  să facem ceea ce slujeşte cel mai bine divinităţii. În schimb Pluton ne transmite prin Mercur, că va urma acea perioadă prin care ne va fi distrusă voinţa meschină, permiţându-ne să luăm contact cu marea Voinţă. Pluton ne va cere să renunţăm de bună voie la control, din acest motiv am afirmat în previziunile legate de alegeri, că oamenii puterii vor fi foarte afectaţi de tranzitul lui prin Capricorn.

De aceea, în această săptămână formaţi-vă un ritual, aprindeţi o lumânare şi vorbiţi cu Dumnezeu, spuneţ-I la ceea ce vă este greu să renunţaţi, dar declaraţi că sunteţi gata să o faceţi, recunoaşteţi nevoia de a controla dar declaraţi că vreţi să renunţaţi la ea. Pluton preţuieşte străduinţele tainice, chiar dacă nouă ne par minore, dar care sunt sincere. Un vechi proverb chinez spune: Un om drept care stă în casa sa şi are gânduri drepte va fi auzit chiar de la o mie de kilometri. De aceea aşa cum spune bătrânul alchimist, oricât de izolat şi singuri ne simţim, dacă ne facem treaba conştiincios (prin treabă vorbesc despre puterea care curge prin noi) şi din tot sufletul, prieteni necunoscuţi vor veni şi ne vor găsi.

Abia spre sfârşitul săptămânii, odată cu Luna Plină de vineri şi cu apropierea lui Marte de Pluton, se mai dinamizează acţiunile, se mai amplifică emoţiile şi se grăbesc lucrurile.

Poate că mulţi dintre noi  vor depăşi această săptămână fără să o bage în seamă, dar vrem sau nu vrem, se vor declanşa în subtil un lanţ de evenimente, pe care, probabil le vom conştientiza mult mai târziu. Saturn din semnul Scorpionului se activează într-un fel extrem de fin, lucrând în subtil, declanşând o mulţime de resorturi invizibile. În principiu, uscăciunea saturniană, se va manifesta în două feluri: intuiţie adâncă, profundă, care ne va spune foarte clar cum trebuie să acţionăm, ne va deschide spiritul, iar imparţialitatea şi bunătatea vor fi suficiente pentru a alunga frustrările, a doua manifestare este de pasivitate, de conservatorism, având sentimentul că orice acţiune a noastră nu va schimba nimic, deci ce sens are? Părerea mea este că mai timid la început, ar trebui să avem îndrăzneala să acţionăm pentru a schimba lumea şi a ne atinge idealurile spirituale cele mai înalte. Pluton şi Marte cele două planete guvernatoare ale semnului Scorpionului colaborează strâns şi eficient, direct şi tranşant – unde se află Soarele Venus şi Saturn – ele vor pune bazele unor schimbări de infrastructură importante, folosind practic tot arsenalul, adică acţionând de la structura – rădăcină a lucrurilor, aplicând focul ca şi variator de stare, dar şi pentru purificarea spirituală, folosind apa pentru a stinge pasiunile inutile sau pentru a curăţa funinginea rămasă în urma focului. Cu siguranţă elementul surpriză nu va lipsi din arsenalul de acţiune plutonian şi atunci când credem că totul este sfârşit va apare ceva care ne va determina să acţionăm mai departe, urmărindu-se de fapt desăvârşirea modelelor energiei psihice. În plus Marte şi Pluton formează o serie de septile, care din punctul meu de vedere seamănă cu un foc încrucişat, cu Soarele, Venus şi Neptun, grăbind declanşarea unor acţiuni de care ne temeam sau care ne-au blocat. Lumea pare cuprinsă de o agitaţie ciudată, care îi împinge pe oameni la atitudini şi decizii generatoare de noi tensiuni artificiale. După părerea mea, mulţi au intrat în jocul periculos al propriilor lor neîmpliniri, ambiţii şi temeri, din care este dificil să ieşi odată intrat. Simt că începe ceva nou, o perioadã nouă, în care fiecare va trebui sã aleagă singur între încredere si teamă, între cunoaştere şi ignoranţă, între cooperare şi rivalitate. Nimic nu este întâmplător şi tot ce ni se întâmplă este pe măsura aspiraţiilor şi nevoilor noastre, dar numai alegerile noastre bune fac posibilã împlinirea lucrurilor dorite.

Saturn pe care îl percepem din plin, ne spune că trebuie să învăţăm să avem răbdare, să aşteptăm împlinirea lor, păstrând mereu vie imaginea împlinirii. De fapt, nu ştim niciodată când se va împlini ceea ce visăm. În multe cazuri trebuie să acţionăm pentru a ajunge la împlinire, şi atunci pare să fie cel mai frumos, căci suntem siguri că, dacă facem tot ce depinde de noi, ajungem la ţintă. În alte cazuri nu avem aceeaşi siguranţă, fiindcă avem senzaţia că împlinirea depinde şi de alţii. De fapt, tot de noi depinde. Când suntem pregătiţi cu adevărat, dorinţa ni se îndeplineşte.

 

Învaţă să acţionezi în mod spontan, prin intuiţie, prin ceea ce-ţi spune inima şi nu doar cum îţi spune mintea că este raţional sau rezonabil. Unele acte de pură iubire pot apărea în ochii altora iraţionale, chiar nebuneşti, dar nu contează. Când intuiţia îţi spune să acţionezi, fă-o şi nu te opri să chibzuieşti sau să te întrebi de ce să o faci. Cel mai mic act de iubire poate avea un efect foarte mare şi el poate să nu se arate de la început. Nu-ţi pierde timpul să cauţi cauzele; fă pur şi simplu ce trebuie să faci şi lasă-Mi Mie restul. Câteodată poate trece mult timp până când sămânţa iubirii germinează într-o inimă dură şi rece , dar de îndată ce ea a fost plantată, iubirea se va arăta mai devreme sau mai târziu: Tot ceea ce trebuie să faci este să-ţi faci munca cu credinţă şi să ştii că totul este foarte, foarte bine. Eileen Caddy Deschiderea porţilor lăuntrice

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top