Previziuni pentru săptămâna 16 – 22 noiembrie 2014

Această săptămână este guvernată de Saturn, care se află în semnul Scorpionului, a cărui vibraţie o resimţim din plin şi din cauza conjuncţiei pe care  această planetă o formează cu Soarele, şi ca o particularitate, conjuncţia nu va mai avea loc în semnul Scorpionului decât după 28 de ani. În acest fel tot ceea ce se întâmplă în această săptămână ne deschide calea, ne atenţionează, ne informează la nivel subtil, cât din schimbările necesare fiecăruia dintre noi au avut loc şi cum le-am integrat în viaţa noastră. Trebuie înţeles că Saturn exprimă în afara noastră, prin întâlniri sau evenimente, problemele interioare pe care le neglijăm. Adică, fără o autoritate interioară, autoritatea exterioară ne va conduce, mai pe scurt, cine ezită, ajunge să fie condus.

De aceea una dintre probleme pe care ar trebui să o rezolvăm în săptămâna care urmează este legată de experimentarea unei realităţi indezirabile, de exemplu suntem copleşiţi de cheltuielile din ultima perioadă, primul pas ar fi să reformulăm zilnic fraza, ca şi cum am fi rezolvat problema, spunând, odată eram copleşit de probleme financiare şi de cheltuieli, dar, acum, obţin suficient har şi sprijin de la Dumnezeu, încât greutăţile mele anterioare au devenit surse de bucurie şi pot acţiona cu un entuziasm reînnoit.

Apoi experienţa smereniei este un alt dar pe care Saturn ni-l aduce, în sensul în care trebuie să înţelegem că de la intuiţie la măiestria deplină este o cale lungă. De aceea dacă ne considerăm trântiţi la pământ, nu este nico ruşine, trebuie doar să ne scuturăm de praf, să nu ne lăsăm descurajaţi, să ne recâştigăm simţul umorului şi să pornim din nou în călătorie, fără a ne opune curenţilor emoţionali, fiind pregătiţi pentru a ne mai pierde echilibrul odată.

Apoi o altă atitudine pe care ar trebui să o cultivăm săptămâna care urmează este calmul, calmul, înseamnă la origine responsabil, a fi calm înseamnă cu mintea limpede, de aceea trebuie să ne asumăm în principal responsabilitatea de a ne trăi visul.

 

Această săptămână ne vorbeşte despre viitor, căci, mare atenţie ceea ce va fi făcut acum, nu va putea fi modificat, este ca şi cum ne-am apuca să construim o casă, adică îi facem temelia iar dacă alegerile noastre sunt defectuoase în alegerea materialelor, fundaţia se va clătina sau chiar se va prăbuşi mai târziu. Pentru mulţi dintre noi acest aspect va genera activităţi în care se vor dezvolta dăruirea de sine în serviciul unui ideal şi credinţa, aducând profunzime, răbdare, perseverenţă şi sacrificiul necesar construirii unor lucruri valoroase.

Din punct de vedere astrologic nu ne putem lăuda cu prea multe evenimente, de fapt se petrec o serie de aspecte pe care le vom resimţi la nivel subtil, de natură a ne elibera de temeri sau de a ne conştientiza, înţelege şi în final elimina fricile, răul cel mai mare al existenţei noastre.

După multe săptămâni în care am simţit că lucrurile au mers greu, că nimic nu ieşea la timpul potrivit, se pare că în sfârşit intrăm pe un curs normal al evenimentelor. Mai ales pe plan intelectual vom avea uşurinţa de a crea, de a imagina, astfel ca totul să meargă bine. Pentru a reuşi trebuie să ne bazăm pe propriile noastre forţe, şi pe abilităţile pe care le avem, pentru că  şansele vin pe neaşteptate aducând şi prosperitate.

Mare atenţie căci există un revers al medaliei, o faţă ascunsă, care nu se vede şi care afectează la nivel subtil. De aceea realizările vizibile pot fi însoţite de pierderi, iar eşecurile aparente pot fi însoţite de succese imperceptibile, astfel  impunându-se atenţie mărită, precizie şi exactitate în acţiuni.

La fel, după o perioadă de apatie, ne vine cheful de viaţă şi de distracţie, mai ales în primele zile ale săptămânii căutând cele mai bune motive pentru a o şi face.

Sâmbătă, Soarele trece în semnul Săgetătorului, schimbând evident atmosfera, pregătindu-ne pentru sărbătorile de iarnă, aducându-ne în suflet bucurie şi detaşare de problemele materiale. Imediat ce a intrat în acest semn, formează conjuncţia cu Luna – sâmbătă la ora 14.28, adică Luna Nouă din semnul Săgetătorului. Ea ne aduce o perioadă de acţiune, de agitaţie şi de schimbări importante, fiind începutul încheierii unui ciclu din viaţa fiecăruia dintre noi. Din acest motiv este important să se analizeze toate evenimentele care au avut loc până acum în viaţa noastră, tocmai pentru a ne clarifica ce avem de făcut şi de schimbat pe viitor. Această Lună Nouă, va deschide o perioadă de ordonare şi reglare a unor situaţii care au fost utilizate abuziv de cei din jur, acum venind momentul dreptăţii divine şi al adevărului.

Sfântului Apostol şi Evanghelist Matei.

Joi se serbează Sfântul Grigorie Decapolitul, amintesc despre el deoarece Sfintele moaşte, ale acestui sfânt, se află în întregime în România – la sfânta Mănăstire Bistriţa – Vâlcea. Ele sunt făcătoare de minuni, aducând tămăduire sufletească şi trupească.

Vineri este ziua intrării în Biserică a Fecioarei Maria, numita Ovidenia, care corespunde în Calendarul popular cu celebrarea unei năprasnice divinităţi a lupilor, Filipul cel Şchiop sau Filipul cel Mare (21 noiembrie). În noaptea de Ovidenie, se credea că se deschide Cerul şi vorbesc animalele. Pentru copiii morţi nebotezaţi şi pentru oamenii înecaţi şi morţi fără lumânare li se fac în aceasta zi praznice şi li se împart pomeni. În această zi se dă de pomană lumina de veci, lumânarea care nu se va stinge niciodată pe lumea cealaltă.

De asemenea, se aprind lumânări şi se dau de pomană de sufletul celor înecaţi, morţi fără lumânare la căpătâi, morţi în întuneric, ca să aibă şi ei pe lumea cealaltă calea luminată. Lumânările aprinse pentru aceşti morţi sunt în formă de toiaguri, cât un stat de om, şi apoi se învârtesc ca melcul (răsucite).

 

Am ajuns acum la o problemă practică şi anume: cum să ne transformăm. Evident, este un lucru dificil, căci materia fiinţei noastre fizice şi psihice este rezistentă şi nu se lasă chiar atât de uşor modelată. Cu toate acestea este posibil, şi vom vedea cum anume.

Întâlnim materia sub patru forme: solidă, lichidă, gazoasă şi plasmă, corespunzătoare celor patru elemente: pământ, apă, aer, foc. Fiecare dintre aceste elemente se caracterizează printr-o subtilitate şi o mobilitate superioare precedentelor. Putem spune că regăsim aceste elemente chiar şi în om: corpul fizic corespunde pământului; corpul astral (inima) corespunde apei; mentalul (intelectul) corespunde aerului şi corpul cauzal (spiritul) corespunde focului. În ce raporturi se află aceste elemente? Pentru a le înţelege vom citi o pagină din marea carte a naturii vii.

Cineva se întorcea într-o zi dintr-o plimbare pe malul mării. L-am întrebat: ”Ei, şi ce-ai văzut acolo? – Oh, nimic deosebit! – Cum, chiar n-ai văzut nimic? – Nu, nu era nimic special de văzut: marea era liniştită, soarele strălucea, atâta tot. – Da, dar era acolo ceva esenţial, ceva pe care dacă l-ai fi observat şi l-ai fi înţeles, ar fi putut să-ţi schimbe întreaga viaţă, întreaga fiinţă”.

Bineînţeles că s-a uitat la mine cu mirare. L-am întrebat: ”Stâncile, le-ai văzut? – Da. – Şi ai observat ce forme prelucrate au? – Da. – Ei bine, cine a făcut asta? – Apa, bineînţeles, aruncându-se asupra lor. – Şi ce a determinat apa să facă aceasta? – Aerul. – Şi cine a pus în mişcare aerul? – Probabil că soarele. – Ah, slavă Domnului!” Dar, mă privea tot fără să înţeleagă şi atunci i-am explicat.

Soarele pune în mişcare aerul, aerul acţionează asupra apei, şi apa asupra pământului. Să traducem: spiritul lucrează asupra intelectului, intelectul lucrează asupra inimii şi inima lucrează asupra corpului fizic. De aceea este necesar să învăţaţi să lucraţi cu spiritul vostru, căci el vă iluminează intelectul, acesta la rândul lui vă va lumina inima iar inima vă va purifica corpul fizic.

 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top