Previziuni pentru 26 noiembrie 2014

Astăzi suntem sub efectul conjuncţiei Mercur Saturn din semnul Scorpionului, care ne determină să putem vedea în profunzime tot ceea ce ne înconjură.Este o perioadă potrivită pentru studii sau cercetare, dar pentru a fi recunoscuţi trebuie mai mult să comunicăm celor din jur ceea ce ştim numai noi.

Cred că toate tensiunile şi spaimele noastre se pot rezolva foarte uşor dacă acceptăm că fiecare om poate vedea lucrurile până la adâncimea la care poate pătrunde. Unii oameni trăiesc doar la nivelul fizic al vieţii, se ocupă doar de ce vor consuma şi în ce condiţii vor trăi. Alţii sunt sensibili şi la ceea se întâmplă în sufletul lor, şi ştiu să-şi folosească emoţiile pentru a-şi conduce viaţa înţelept. Iar alţii ştiu că viaţa are şi un sens spiritual, abstract şi totuşi cel mai important. Aceia reuşesc să-i uimească pe ceilalţi prin libertatea şi puterea lor. Dar nu uimirea este scopul vieţii, ci să fim fericiţi.

Gradul sabian al zilei – Un copilaş învăţând să meargă – este extrem de sugestiv pentru conjuncţia Mercur Saturn, căci ne indică începutul transformărilor la nivel de gândire, de percepţie a spaţiului şi timpului. NU înseamnă că este ceva simplu sau uşor, ci că este necesar.

Luna din semnul Capricornului ne ajută să percepem la nivel profund şi în direcţia conjuncţiei toate mesajele subtile pe care le primim şi tot ceea ce ne este necesar prin cale intuitivă. Ies la lumină din subconştient informaţii importante care nu pot fi neglijate.

După – amiază, după ora 17.30, este un moment potrivit pentru a medita, pentru a reflecta, sau pentru a lăsa să vină spre noi informaţiile care ne sunt necesare. De aceea este indicat să ne ocupăm doar de noi înşine, să stăm liniştiţi şi ”pe recepţie” pe recepţie. Este important să ne notăm tot ceea ce gândim, pentru a înţelege mai bine, dar şi pentru a marca acest început de transformare.

Sunt perioade când lucrurile se petrec peste noapte, ca iarna atunci când la culcare totul este normal iar a doua zi de dimineaţă totul este alb şi acoperit de zăpadă, fără să ai nici o legătură cu asta, totul producându-se în cel mai miraculos mod. Totul este să îl accepţi şi să mergi cot la cot cu el, fără să opui rezistenţă. Meditează la câte noutăţi au apărut în viaţa ta şi bucură-te de ele.

Trăim aspecte şi momente de o mare încărcătură emoţională, extrem de subtile, dar şi transformatoare.

 

ORA PLANETARĂ A LUI MERCUR

Învăţaţi că omul devine ceea ce are în vedere să devină. Dacă îşi repetă suficient de mult timp că este un mizerabil neputincios, el devine mizerabil şi neputincios. Dacă, dimpotrivă, îşi spune că este stăpânul vântului, al pământului dar mai ales propriul lui stăpân, el devine stăpânul vântului, al pământului şi descoperă că poate fi propriul lui stăpân. Şi dacă îşi spune să fie Dumnezeu, el va deveni Dumnezeu. Meditaţi pe orele planetare ale lui Mercur la toate acestea.

 

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 4 SĂGETĂTOR

UN COPILAŞ ÎNVĂŢÂND SĂ MEARGĂ

Orice început are dificultăţile sale, şi obstacolele trebuie depăşite pas cu pas. Orice om are capacitatea de a învăţa, trebuie doar să şi-o folosească pentru a trece de primii paşi şi a putea merge apoi pe picioarele sale. Dar dacă îţi spui că nu eşti în stare să înveţi ceva nou, că este prea greu, sau că nu mai are rost, deja îţi închizi singur o poartă prin care ai putea merge către ceva mai bun decât ce ai acum în viaţă.

 

GRADUL SABIAN AL LUI MERCUR – 27 SCORPION

O TRUPĂ MILITARĂ MĂRSĂLUIEŞTE ZGOMOTOS PE STRĂZILE ORAŞULUI

Uneori societatea are nevoie să i se amintească zgomotos despre puterea celor uniţi sub acelaşi steag, adică în acelaşi ideal. Este utilă celebrarea realizărilor şi a victoriilor pentru a se mobiliza şi în alţii energiile capabile de lucruri mari şi frumoase. Fără aşa ceva, oamenii pot avea tendinţa să se mulţumească numai cu ce au, fără a mai face vreun efort către progres. Iar ideile mari adesea pot fi aduse la concretizare numai cu ajutorul celor mulţi, dacă sunt susţinute şi aplicate consecvent.

 

ASPECTELE ZILEI

Mercur formează o conjuncţie cu Saturn în Scorpion

Trebuie să ştim să rezolvăm la timp şi corect problemele care apar, pentru a evita situaţiile furtunoase din viaţa noastră. Este un moment în care spiritul de organizare, gândirea profundă, realistă, disciplina, ne poate aduce un succes sigur, chiar dacă mai lent, sau cu rezultate viitoare. Este bine să reflectăm profund la greşelile pe care le-am repetat de-a lungul vieţii, şi cu toată sinceritatea, să încercăm să le eliminăm prin recunoaşterea, acceptarea şi … uitarea lor. Este o zi perfectă pentru a construi  şi proiecta deciziile cu bătaie lungă. Este bine să ne punem mintea şi gândirea în slujba maturităţii spiritului.

Toate acţiunile noastre, dacă sunt corect orientate şi bine administrate şi gândite se pot concretiza prin frumoase reuşite materiale, sau prin îmbunătăţirea situaţiei financiare.

Nu trebuie să căutăm expansiune în domenii noi, ci trebuie să ne concentrăm atenţia asupra celor deja începute, să ne concentrăm atenţia acolo unde ne simţim siguri şi stăpâni pe situaţie. Saturn este cel care aduce nota  de tradiţionalism şi concentrarea asupra proriul nostru centru.

 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top