Previziuni pentru 29 decembrie 2014

Ceea ce este important şi trebuie reţinut este că, este important pentru noi să aplicăm şi să conştientizăm în această perioadă verbul ”eu sunt”, să acordăm  prezentului importanţa cuvenită, să fim clari şi precişi, să fim noi înşine.

Spun toate acestea deoarece va exista o dorinţă de rezista tuturor schimbărilor, sau de a nu înţelege necesitatea lor.

Este bine să încercăm să ne manifestăm adevărata personalitate, să ne afirmăm independenţa, să dăm dovadă de multă maturitate şi tact în atingerea scopurilor propuse.

În primul rând ar trebui să reuşim să ne îndeplinim îndatoririle faţă de partenerii noştri de afaceri, sau de persoanele care ne-au oferit protecţie, să luptăm pentru a ne realiza idealurile, care acum par cam utopice sau îndepărtate. Apăsarea financiară pe care o resimţim se poate rezolva, eliminând în ordinea importanţei toate datoriile şi făcând calcule exacte şi precise.conturile sau lucrurile rămase deschise

Oricum avem puterea de a investiga, de a cerceta, de a înfrunta necunoscutul şi a limpezi enigmele, de a avea acces la fondul problemelor. De aceea repet că supunerea în faţa legilor, prin respectarea lor este absolut necesară.

Se pare că manifestările cele mai obişnuite ale acestei perioade tensionate vor ţine de implicarea în situaţii pe care aparent nu le înţelegem, ele venind tocmai pentru a rupe mentalităţile învechite din noi, automatismele. Tema de a abandona lucrurile învechite şi a începe ceva nou, este pentru că nu avem capacitatea de a ne recunoaşte calităţile noastre neexperimentate, aflate în stare latentă, dar tocmai acestea trebuie activate. Credinţa în Dumnezeu  ne poate aduce încrederea în propriile calităţi nelimitate şi nebănuite, mai extinse decât le bănuim.

O altă problemă pe care va trebui să o rezolvăm va fi planificarea muncii şi a timpului acordat ei împletită în mod armonios cu relaxarea şi odihna , fiind necesară abordarea unui stil metodic de lucru. Poate mulţi dintre noi vor reuşi să înţeleagă munca în colectiv, sentimentul de subordonare şi necesitatea perfecţionării profesionale permanente, prin autodidacticism.

Mai putem vorbi de  existenţa unui punct critic, de maximă energie, mei ales  în domeniul financiar. Ne vom întâlni cu situaţii sau acţiuni pe care le-am declanşat la începutul lunii martie, care acum ajung în acel punct în care trebuie rezolvate. Acest aspect se poate resimţi şi în planul sentimental. Este momentul de vârf, când lucrurile vor trebui lămurite sau rezolvate.

Altfel, beneficiem de forţă în acţiuni, dar este bine să fim atenţi ca acţiunile noastre să nu fie extreme, sau sub impulsul sentimentelor, ne putem expune unor riscuri care ne pot aduce daune fizice. Emoţiile intense se pot manifesta prin încăpăţânare, fanatism sau impulsivitate, din acest motiv vor fi afectate relaţiile care nu vor fi prea grozave. Discuţiile multe,  înflăcărate sunt afectate de faptul că gândirea nu poate fi obiectivă şi deschisă, deoarece este acoperită de sentimente. Conflictele interioare, ne tensionează şi mai mult, determinându-ne să nu judecăm foarte clar sau precis ce dorim să schimbăm.

Putem să fim puţin mai agitaţi, să declanşăm în jurul nostru acel tip de evenimente care ne să ne determine să acţionăm, să luăm atitudine sau decizii importante. Să nu uităm că Marte este extrem de agitat, aduce multe discuţii şi tensiuni, chiar mici certuri şi conflicte, iar Mercur va face în aşa fel că vorbele noastre pot fi uşor răstălmăcite, creând confuzie în jur astfel încât nu avem diplomaţia necesară pentru a le media corect. Hai să ne gândim puţin: rolurile pe care le avem în societate au scopuri bine definite. Majoritatea oamenilor îşi asumă roluri care apoi le permit să intre în diverse relaţii cu ceilalţi. Există şi oameni care au tendinţa să-şi asume roluri nelimitate, şi astfel încearcă să fie mai mult decât trebuie. Dacă nu am avea nevoie unii de alţii, atunci nu ar mai fi nevoie să trăim împreună. Dar trăind în societate, este bine să acceptăm că fiecare are rolul său, şi că fiecare rol este important. Dacă într-adevăr nu avem nevoie de ceilalţi, oare ce ne mai ţine alături de ei? Am putea să trăim absolut singuri? Hmm, să ne gândim la toate acestea înainte de a riposta.

Este un moment dificil, pentru fiecare dintre noi, mai ales pentru că ne vor fi testate idealurile. Dar, dacă avem un ideal în viaţă, el se va împlini. A avea un ideal nu înseamnă doar să visăm la ceva şi apoi să aşteptăm să se întâmple, ci să lucrăm continuu pentru a realiza acel ideal, păstrând permanent credinţa în împlinirea lui. Oamenii fără un ideal sunt debusolaţi şi nu ştiu ce le va aduce ziua de mâine. Dar omul care are un ideal ferm ştie întotdeauna ce are de făcut şi în ce direcţie merge.

 

Putem vorbi despre prezenţa apropiată a lui Dumnezeu, care este concretizată pentru noi în îngeri. Deseori această lume angelică o percepem ca pe o realitate, parte integrantă în ordinea creaţiei, ca pe o prezenţă iubitoare care ne învăluie, astfel că devine concretă şi o putem trăi ca pe o experienţă, Şi atunci nu mai putem vorbi doar de simpla credinţă în prezenţa lui Dumnezeu: ea se traduce în experienţa personală, în şi prin îngeri. De exemplu, un gând inspirat apărut ca un fulger în planul conştient, o mireasmă suavă, senzaţia unei prezenţe diafane, impresia unui contact pe furiş, un vis revelator etc. Chiar şi o fiinţă umană poate îndeplini, la un moment dat, rolul de înger: putem percepe prin ea protecţia, prezenţa şi dragostea divină. O altă realitate creată poate deveni pentru noi, câteodată, ca o lumină care se reflectă în fiinţa noastră interioară, luminând-o, trezind şi descoperind din profunzimile ei cele mai pure sentimente, idei înălţătoare sau puteri vindecătoare. Această zi în care iubirea şi umilinţa, dorinţa de a ne transforma profund ar trebui să fie în inima noastră, ar putea să ne facă mai luminoşi şi buni. Îngerii ne pot ajuta să trecem peste dificultăţi şi să reuşim mult mai uşor.

 

 

ORA PLANETARĂ A LUNII

Am gustat din calea mistică: inima, sentimentele, iubirea.

Am gustat din calea spirituală: studiul, cunoaşterea.

Am urmat totodată calea împlinirilor prin muncă şi voinţă.

Şi totuşi, nu vreau să urmez o cale anume, ci pe toate trei împreună.

 

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 8 CAPRICORN

PĂSĂRELE ÎN CASĂ, CÂNTÂND FERICITE

Când casa ta e plina de pace şi bucurie, de pulsul vieţii exprimând armonia tuturor fiinţelor şi lucrurilor, este un moment de fericire şi împlinire. Depinde de tine să creezi la tine acasă o asemenea atmosferă, să îţi faci prieteni care să se bucure de ea şi să o îmbogăţească, şi să transmiţi a lor tăi acelaşi impuls spre a se bucura de viaţa. Dacă ai senzaţia că la tine acasă este o atmosferă prea mohorâtă sau prea serioasă, sau chiar plicticoasă, întreabă-te dacă nu cumva tu însuţi eşti acela care ar trebui sa coloreze viaţa celorlalţi.

 

GRADUL SABIAN AL LUNII – 14 BERBEC

UN ŞARPE ÎNCOLĂCINDU-SE LÂNGĂ UN BĂRBAT ŞI O FEMEIE

Relaţia dintre un bărbat şi o femeie poate fi simplă şi paşnică, sau complicată şi tensionată, după cum o fac chiar protagoniştii ei. Omul este o fiinţă socială, şi este firească tendinţa lui de a-şi găsi un partener de viaţă, un prieten şi un suflet apropiat. Dacă fiecare urmăreşte convieţuirea în pace, împlinirea prin dăruire, atunci totul merge bine. Problemele apar numai la cei care văd relaţia ca pe o confruntare cu celalalt, ca pe un comerţ cu sentimente sau ca pe o competiţie între ego-uri. Orice viziune eronată conduce la consecinţe pe măsură.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top