Săptămâna 28 decembrie 2014 – 3 ianuarie 2015

Luna guvernează săptămâna dintre ani, ea aduce o energie importantă fiind catalizatoarea unor evenimente importante din punct de vedere astrologic.

Săptămâna începe cu Luna fără direcţie, ceea ce subliniază faptul că nu avem posibilitatea de a înţelege sau controla evenimentele acestei perioade. La trecerea dintre semnul Peştilor şi semnul Berbecului, ni se sugerează în plus faptul că ne aflăm într-un interval de clarificări, de transformări subtile, necesare unui nou început.

Uranus poziţionat pe Nodul sud, devine destul de imprevizibil şi greu de subordonat, fiindcă capătă un fel de energie de eliberare a trecutului, sau de trecut, sau de ataşamente învechite, care numai poate fi controlată de nimic. Luna vine peste această conjuncţie şi face posibil ca multe evenimente legate de emoţiile noastre să aibă loc. Poate fi un proces dureros, sau poate fi o acţiune subconştientă sau inconştientă, dar, oricum ar fi, ea eliberează o cantitate mare de sentimente, aducând clarificări instinctive, sau izbucniri şi răbufniri eliberatoare. De aceea trebuie să lăsăm sufletul să se exprime, să nu reprimăm nici un fel de senzaţie, încercând să înţelegem ce anume a generat-o, şi, acolo acţionând, curăţând sau transformând.

Această triplă conjuncţie – Lună, Uranus, Nodul sud – se poziţionează, evident, în opoziţie cu Nodul nord, formând un braţ al unei foarfece care se poate transforma în ceva timp, adică spre sfârşitul anului 2015, aducând atunci o altă conotaţie, mult mai exactă, de vindecare prin înţelegere. Pe scurt acum se declanşează evenimente destul de zguduitoare, necesare pentru a ne trezi şi a ne găsi calea potrivită în viaţă.

În acest context, zona poziţionată între 13 – 16 grade Leu, este deosebit de importantă; ea va fi activată de Jupiter la jumătatea lunii martie, iar apoi la jumătatea lunii mai – evenimentele care se vor declanşa sunt ca urmare a acţiunilor rămase restante, nerezolvate sau ne-nţelese în această toamnă. Aceste grade se află între stele fixe Acubens şi Dubhe, stele care au o influenţă extrem de puternică la nivel mundan, aducând momente de dizarmonie, exagerări, tendinţe de expansiune şi agresiune, evenimente greu de controlat sau stăpânit.

Însă, până să avem tranzitele lui Jupiter , Luna guvernatoarea săptămânii, va determina evenimente importante în această săptămână, ca urmare a opoziţiei despre care vorbeam mai sus. Aşa încât vineri, pe 2 ianuarie, în a doua parte a zilei, probabil că fiecare dintre noi va avea momente de transcedere a limitărilor existenţei fizice, fiind absolut necesar să ne accesăm conştiinţa, să ne depăşim atitudinea egotică. Apoi pe 7 ianuarie, va avea loc un al doilea răspuns, dar despre acesta vom vorbi săptămâna care urmează, oricum el va fi un prevu la evenimentele din martie şi mai.

În această săptămână avem şi o altă opoziţie importantă, cea dintre Neptun şi Lilith. Acest aspect este are o duritate deosebită, tocmai pentru că este învăluitor, greu de sesizat la adevărata dimensiune şi greu de înţeles. Cu toate acestea lucrează eficient şi cu o intensitate deosebită, mai ales pentru că este un aspect de durată, acţionând cu maximă intensitate până la sfârşitul lunii ianuarie 2015. De aceea este nevoie de multă atenţie şi luciditate în toate acţiunile, căci el se insinuează cu o perfidie greu de depistat, infiltrându-se acolo unde lăsăm breşe, neclarităţi, dubii sau incertitudini. Va acţiona asupra tuturor punctelor sensibile, nevralgice de la fiecare dintre noi, provocând evenimente care pot genera evenimente pe termen lung sau care ne afectează activitatea cotidiană, pas cu pas.

Anul 2015 începe cu opoziţia Marte Jupiter, care aduce confruntări subtile, acţiuni prin care fiecare dintre noi îşi va înţelege sau chiar plăti acţiunile egotice, orgoliul şi vanitatea.

Concomitent cu această opoziţie are loc cuadratura Soare Uranus şi conjuncţia Soare Pluton, aspecte care prefigurează transformări importante, aduse de înţelegerea unor acţiuni care trebuie executate. Se poate spune că la trecerea dintre ani, Luna este cea care face ca totul să capete un sens personal, o înţelegere personală, dar şi capacitatea de a schimba printr-un simplu gând situaţiile tensionate care apar.

Ar mai fi de spus că este absolut obligatoriu să lăsăm sufletul să se manifeste, pentru că altfel el se va elibera într-un mod pe care-l vom considera dramatic. Puterea şi forţa Spiritului este imensă şi se va manifesta cu o intensitate deosebită, ea ajutându-ne să realizăm construcţii solide în plan evolutiv. Se poate spune că este o accelerare a procesului evolutiv, scurtându-se timpul necesar progresului prin micşorarea obstacolelor şi întârzierilor. Toate acestea se realizează prin exersarea voinţei, îndemânării mentale şi autodisciplinei fizice.

Trebuie să luăm în calcul că şi corpul are nevoie de linişte şi relaxare din tensiunea nervoasă dar şi de o retragere în interiorul propriei sfere sufleteşti.

 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top