Previziuni pentru 31 decembrie 2014

Am ajuns în ultima zi a anului, un an greu, obositor, copleşitor. El ne-a adus multe restricţii, multe limitări, austeritate şi cred, că fiecare a ieşit mai înţelept din această experienţă.

De multe ori în viaţă ne-am confruntat cu situaţii iesite din comun, bune sau rele, cu efecte de moment sau care ne-au schimbat întreaga viaţă. În acele momente am fost puşi în faţa unor lucruri pe care nu le înţelegeam sau nu voiam să le înţelegem, obişnuiţi fiind cu rutina zilnică, o schimbare brusca a vieţii noastre întâmpinând o rezistenţă involuntară pe măsură.
Instinctul este primul care îşi face loc într-o astfel de situaţie. Tendinţa majoritară în aceste cazuri este resemnarea. Resemnarea apare ca urmare a tendinţei omului de a-şi accepta soarta. Nu ar fi nici o problemă, doar că dualitatea prezentă în fiecare dintre noi îşi va face simţită prezenţa şi în acel moment in conştient sau subconştient va apărea un conflict cauzat de tendnţa de a nu ceda, de a nu depune armele. La toate aceste momente ar trebui să ne gândim în această ultimă zi şi la ceea ce au schimbat ele în viaţa noastră sau în conceptele şi atitudinile pe care le aveam.

Trigonul Soare Lună aduce cumva în sufletul fiecăruia dintre noi momente de înţelegere, de acceptare a tuturor problemelor care au apărut, iar acest fapt este important, pentru că este primul pas spre rezolvarea lor. Piramida de pământ, ne face să simţim mulţumire pentru tot ce am realizat, chiar dacă nu pare măreţ, dar, în acelaşi timp, opoziţia Marte Jupiter, ne determină să ne amplificăm dorinţa de a fi mai activi şi mai realizaţi. Această stare poate fi constructivă dar şi distructivă, fiind nevoie de un echilibru interior pentru a selecta din dorinţele noastre, strict ceea ce ne este necesar.

Cu toate acestea anul nu se termină într-o notă optimistă, el ne semnalează evenimente care vor avea loc, importante, dure, pentru a se încheia procesul de transformare început, pe de-o parte, iar pe de alta, pentru a trece la un nivel nou de transformare.
Un citat de Edward C.Whitmont poate fi extrem de sugestiv pentru aceste momente: Agresivitatea ne îndreaptă gândul spre separare dar până la urmă tot la apropiere conduce, ne dorim ca celălalt să ne simtă sufletul. Conform impulsurilor noastre am vrea să trântim ceva să provocăm răni, eventual să bântuim. Rezultatul final este totuşi, că relaţia se instaurează, realizându-se unificarea.

De aceea să nu ne mirăm dacă sentimentele şi acţiunile noastre sunt controversate, confuze, lipsite de substanţă, important este să ne găsim echilibru şi să aducem lumină acolo unde suntem dominaţi de teamă sau nelinişte.

ORA PLANETARĂ A LUI MERCUR

„Tocmai posibilitatea să-ţi împlineşti un vis face viaţa interesantă”. De aceea visurile noastre trebuie menţinute vii indiferent de ceea ce se întâmplă.

 

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 10 CAPRICORN

UN ALBATROS HRĂNINDU-SE DIN MÂNA UNUI MARINAR

Daca ştii să-ţi laşi la o parte temerile sau orgoliile, atunci te poţi apropia uşor de cei care îţi pot fi de mult ajutor. De multe ori refuzăm ajutorul sau şansele oferite de viaţa din motive mărunte, din prejudecăţi, din frica de necunoscut sau din dispreţ pentru cel prin care ne parvine ajutorul. Un om echilibrat, nefiind limitat de asemenea atitudini, poate valorifica în viaţa mult mai multe şanse decât acela care respinge ocaziile propice, fiind astfel victima propriilor sale porniri împotriva altora.

 

GRADUL SABIAN AL LUI MERCUR – 23 CAPRICORN

UN SOLDAT PRIMIND DOUĂ PREMII PENTRU BRAVURĂ ÎN LUPTĂ

Recompensa pentru faptele tale de valoare nu este pe un singur plan. Ceea ce primeşti de la societate poate reflecta aprecierea societăţii fată de faptele tale, dar mai valoroasă este bucuria de a duce la bun sfârşit o misiune sau de a-ţi atinge un ţel. Nu te limita doar la ceea ce judecă alţii despre faptele tale, nu alerga după aprecierea lor, ci bazează-te mai ales pe ceea ce simţi tu însuţi despre ceea ce faci. Cea mai fericită recompensă este pacea pe care ţi-o aduc faptele săvârşite de tine.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top