Previziuni pentru 14 ianuarie 2014

 

Gradul sabian al zilei, poate explica doar într-o mică măsură absenţa mea din ultima perioadă – pentru care vă rog să mă scuzaţi – chiar nu a fost vacanţă. Avem nevoie de perioade de up-datare a informaţiilor, cred că ceea ce am reuşit o să se vadă prin ceea ce scriu.

Astăzi avem opoziţia Junona Venus, care se formează la ora 13.05, este un aspect anual, şi de fiecare dată aduce fiecăruia dintre noi tendinţa de a se preocupa mai mult de propria persoană, putând să observe cu mai mare uşurinţă momentele în care a fost manipulat sau în care a exagerat. Poate să semene cumva cu o retragere, doar că este mai mult în forul interior, fiindcă exista nevoia absolută de regăsire de sine. Poate de aceea vom părea mai retraşi şi ne va fi mai dificil să socializăm dar şi să ne exprimăm sentimentele. Venus în semnul Vărsătorului este destul de raţională, cumva determinându-ne să tragem concluzii, să gândim la evenimentele emoţionale din viaţa noastră. De aceea acest aspect poate genera discuţii contradictorii în relaţiile noastre, cel mai potrivit comportament fiind comunicarea sinceră a nevoilor sufleteşti personale, explicând ceea ce ne nemulţumeşte. De aceea  vă recomand să fiţi calmi, nerăbdarea şi intransigenţa nu va aduce nimic bun, doar discuţii inutile şi conflicte de interese. În general avem tendinţa de a adopta o ţinută provocatoare. Care va asigur că va genera numai probleme. Rupturile afective, despărţirile neaşteptate, sau surprizele neplăcute însoţesc acest aspect. Deci mare atenţie la tot ceea ce spuneţi, faceţi dar, mai ales, la cum vă comportaţi. Perturbările bruşte care apar, sau îndepărtările subite pot să nu fie definitive dacă aveţi tactul de a vă stăpâni şi acţiona  raţional şi just. În general în viaţa noastră afectivă se va schimba ceva, este bine să nu lăsăm lucrurile să se întâmple, căci apar acele evenimente de care vorbeam anterior, ci să le cercetăm, să ieşim în întâmpinarea lor, căutând soluţii sau cauze pe care să le înlăturăm sau să le atenuăm.

Oricum furtunile sentimentele, care chiar dacă ne lasă răvăşiţi, au rolul de a testa relaţiile sau de a face conştienţi de puterea noastră de a ne transforma dacă dorim. Este bine să nu ne concentrăm pe acel sector al vieţii, care afectează tema noastră natală, ci să ne îndreptăm atenţia şi creativitatea în altă direcţie, pentru a fi constructivi.

Iubirea trebuie să fie o relaţie plină de prietenie, în care nimeni nu este superior, în care nimeni nu decide cum să se desfăşoare lucrurile, în care partenerii sunt pe deplin conştienţi că sunt diferiţi, că abordarea lor în ceea ce priveşte viaţa este diferită, că modul lor de viaţă este diferit şi, cu toate aceste diferenţe, se iubesc. Ei nu vor găsi nici o problemă. Este important să nu încercăm să fim supraumani,  fiind umani acceptăm omenescul celuilalt, cu toate slăbiciunile inerente naturii umane. Celălalt va comite probabil greşeli, tot aşa cum comitem şi noi, si va trebui să învăţăm. A fi împreună înseamnă a învăţa să iertăm, să uităm, să înţelegem că şi celălalt este la fel de uman ca şi noi. Numai puţină iertare…

Activităţi importante, bani mulţi şi nebunii, nesăbuinţe materiale şi morale vin să înlocuiască, pentru unii dintre noi iubirea, pe care n-o simţim în inimile noastre şi n-o percepem cu minţile. Nici măcar nu suntem conştienţi de apariţia rară a îndrăgostirii în viaţă. Doar deprimarea de a fi pierdut dragostea ne aminteşte cât de importantă este ea pentru Viaţă. Doar golul imens în faţa pierderii ei ne aminteşte ce fericiţi suntem când simţim noi înşine iubirea. Confuzia extraordinară dintre sentiment şi relaţie duce fiinţa umană în cele mai adânci disperări ale sufletului, în nopţile negre ale existenţei! Acum însă, adică în acest an 2015 când Neptun se află în semnul Peştilor în opoziţie cu Lilith, avem de învăţat că Puterea interioară vine numai din înţelegerea cu adevărat a Iubirii; ea va veni din liniştea mării interioare a conştiinţei. Pentru mulţi dintre noi, Aşteptarea va fi răsplătită. Cum se va întâmpla? Simplu, natural, spontan, fără nici o explicaţie, doar ca urmare a unei munci profunde de şlefuire interioară şi când egoul raţional nu ne mai controlează. Avem capacitatea de a ne acorda acum, cu sursele de înţelepciune cele mai înalte, iar forţele spirituale ne vor ajuta să învăţăm ceea ce ne trebuie. Este un fel de canalizare către ceea ce este important în viaţa noastră.

 

ORA PLANETARĂ A LUI MERCUR

Ar trebui să ne permitem noua înşine să gustam vitalitatea, bucuria, frumuseţea şi candoarea iubirii pe care-o simţim, preţuind sentimentul nostru şi puterea de a-l trăi, mai mult decât relaţia. Relaţiile vin şi pleacă. Dar iubirea nu este ceva ce putem gusta zi de zi. Momentul de iubire ne înalţă şi ne sprijină vieţile. Iubirea pe care o simţim este surâsul divin ce se revarsă asupra noastra cu Graţie pentru a ne aminti că „dacă dragoste nu este, nimic nu este”.

 

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 24 CAPRICORN

O FEMEIE INTRÂND LA MĂNĂSTIRE

Există momente când este necesar să fii singur pentru o vreme, cu tine însuţi, eliberat de grijile cotidiene şi atent doar la ceea ce se întâmplă în sufletul tău. Rezervă-ţi, în viaţa ta, un timp pentru a fi cu tine însuţi. Ar putea fi un sfert de oră pe zi, sau ar putea fi o zi pe lună, după cum simţi nevoia. Uneori asemenea momente îţi pot fi impuse de situaţiile trăite. Foloseşte-le la maximum, fiindcă îţi sunt date ca să te regăseşti pe tine însuţi independent de lucrurile care îţi umplu viaţa de obicei.

 

GRADUL SABIAN AL LUI MERCUR– 13 VĂRSĂTOR

OAMENI URCÎND PE O SCARĂ IMENSĂ

Nici o zi nu este la fel cu cea dinainte. Fiecare zi este un nou prilej, pentru orice om, de a urca o treaptă pe scara progresului sau individual, pe toate planurile. Dacă zilele au ajuns să ţi se pară identice, dacă viaţa ta a devenit monotonă, plictisitoare, aceasta se datorează faptului că ai uitat de menirea ta în viaţă – de faptul că vrei să evoluezi, să progresezi. Dar numai de tine depinde să faci pasul înainte, să înveţi în fiecare zi ceva nou, să faci un experiment, să duci la îndeplinire un proiect sau o parte a unui proiect. Totul este să nu te opreşti pe loc.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top