Previziuni pentru 17 ianuarie 2015

Emoţiile şi pasiunile sunt astăzi semnale utile pentru a ne cunoaşte înclinaţiile şi pornirile lăuntrice, dar nu este necesar să ne lăsăm conduşi numai de ele. Trigonul  Uranus Junona se reface şi ne aduce acea energie care ne imprimă o nevoie acută de libertate, dar pe care fiecare o descoperă în interiorul său. Oamenii care ştiu să-şi echilibreze emoţiile şi să-şi stăpânească pasiunile şi instinctele pot dobândi prin asta o înţelepciune adâncă, pe care o pot transmite şi celorlalţi. Această cunoaştere a fiinţei sale lăuntrice este mult mai valoroasă pentru om decât toate ştiinţele despre lumea exterioară, căci lumea exterioară se schimbă continuu, perindându-se prin faţa ochilor săi, în timp ce de viaţa sa lăuntrică omul nu se poate despărţi.

Este o zi în care trebuie să înţelegem că modul mental de a privi viaţa şi lucrurile, sufletul îngheţat de spaima eşecurilor nu ne poate aduce fericire, ci blocaje. Cuadratura Lună Neptun şi Chiron ne provoacă. Expresia deplin creatoare şi practică a facultăţilor noastre se poate concretiza efectiv, adică cu reuşită, numai atunci când nu ne vom împăcă cu sufletul nostru, până când nu vom înţelege profunzimea sinelui propriu. Până atunci vom trece prin diverse încercări de natură de a ne elibera de prejudecăţi şi convenţii, necesare pentru a înţelege toate aspectele vieţii fără a critica sau denigra.

Regenerarea spirituală este absolut necesară, şi conştientizarea acestui lucru ne poate aduce împlinirea şi succesul, căci odată decizia luată vom scăpa de multe probleme. Bogat nu este acela care are mult, ci acela care are cit ii trebuie, si poate darui din ceea ce are. Sarac nu este acela care are puţin, ci acela care îşi doreşte mai mult decât ii trebuie. Si nimeni nu poate judeca daca altuia ii trebuie mult sau puţin. Fiecare este propriul sau judecator, si poate sa stie cel mai bine, pentru sine, daca lucrurile pe care le are in viata il multumesc sau daca mai mult sufera pentru ceea ce nu are. Avem capacitatea de a muncii ferm, dedicat, plini de voinţă, deci putem reuşi, dar atenţie cui serveşte această muncă.

Sfatul meu pentru astăzi este: mare atenţie la ce gândim, cuadratura despre care vorbeam, poate să facă posibilă orice acţiune gândită ca o dorinţă sau teamă.

 

ORA PLANETARĂ A LUI VENUS

Semnificaţia pe care o atribuim experienţelor noastre de viaţă – fie ele plăcute sau dureroase, este un factor decisiv pentru calitatea propriei existenţe. Modul în care ne folosim imaginaţia pentru a interpreta evenimentele ne va nuanţa percepţia şi credinţele cu privire la noi înşine, oamenii apropiaţi şi lume, în general. A susţine o perspectivă pozitivă, a ne amplifica starea de bine şi a ne consolida încrederea în sine, precum şi în Univers, poate începe prin atribuirea unor semnificaţii purtătoare de pace şi Iubire, experienţelor noastre de viaţă.

 

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 27 CAPRICORN

UN PELERINAJ PE MUNTE

Se spune că omul devine mai înţelept după ce urcă un munte. Nu te amăgi cu gândul că drumul uşor, prin câmpie, este întotdeauna cel mai bun de urmat: uneori trebuie să urci pe culmi ca să poţi vedea încotro te va duce drumul. Din când în când, asumă-ţi câte o sarcină mai dificilă sau mai neplăcută. Aceasta te va ajuta sa descoperi că poţi mai mult decât faci de obicei, şi astfel vei putea să-ţi propui mai mult, ca să progresezi continuu.

 

GRADUL SABIAN AL LUI SATURN – 3 SĂGETĂTOR

SCUFUNDĂTORI LA ADÂNCIME

Ceea ce se vede la suprafaţă este doar o mică parte din ceea ce este. Trebuie să ştii să pătrunzi în profunzimea problemei, să percepi cauzele ei mai adânci. Iar locul unde te poţi „scufunda” cel mai uşor este în propriul tău suflet, fiindcă nimeni nu-ţi poate impune acolo nici un fel de restricţii. Învaţă să pătrunzi în adâncurile fiinţei tale, să-ţi sondezi şi să-ţi recunoşti dorinţele şi impulsurile. Ele creează ceea ce se vede la suprafaţa vieţii tale.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top