Săptămâna 18 – 24 ianuarie 2015

Guvernatorul acestei săptămâni este Marte, el se află în semnul Peştilor pe gradul 4, care ne explică perfect agitaţia şi activitatea intensă din această săptămână, care este exprimată foarte sugestiv prin imaginea unui istm în care se îngrămădesc maşini grele, sugerând un trafic intens în care confuzia, aglomerarea şi agitaţia sunt mereu prezente.

Pe de altă parte cuvântul istm, indică o fâşie îngustă de pământ care separă marea de o lagună, imagine care sugerează izolarea pe de-o parte, dar pe de alta şi un fel de necesitatea de supravieţuire în faţa unei aparente izolări. Acesta are rolul de a lega două fâşii de pământ separate de apă sau două ape separate de pământ, este o punte subţire, fragilă, un coridor de comunicare între diferite chestii; personal îmi sugerează imaginea unor energii complexe mişcate sub influenţa actului uman, care provoacă ondulaţii şi mişcare ca un corp aruncat în ocean. Dar o ondulaţie care se propagă generează o acţiune de repercusiune, necesară oricărui fel de echilibru, fie material, psihic sau intelectual. De aceea vibraţia ondulatorie, după ce a impresionat tot oceanul universal, revine chiar în locul în care a luat naştere, cu o valoare şi o direcţie nouă, asupra cărora noi oamenii nu avem nici-o dată sigură, nici chiar conceptibilă. Oricum ar fi, energia dezvoltată de actul uman, ajunsă la extremitatea acţiunii sale, în acest moment, se întoarce printr-un mecanism cosmic obligatoriu şi general, căruia nimic din ceea ce există nu i se poate sustrage, pentru că acest mecanism este substanţa însăşi a existenţei; şi această întoarcere de energie constituie reacţia cosmică la acţiunea umană.
Această reacţie este evident de aceeaşi natură cu ondulaţia din care a ieşit; ea poartă aceleaşi caracteristici; mişcările cosmice pe care le declanşează sunt independente de om, de voinţa sa, de meritul său; el le ignoră şi îi sunt indiferente. Reacţia, val impersonal al oceanului universal, nu îl interesează pe om decât în momentul şi în punctul în care, prin şocul său de întoarcere similar şi paralel, mişcă şi face să vibreze aura umană din care a ieşit. Şi, în acest punct şi acest moment, această reacţie îşi schimbă natura: ea pierde caracterul universal în chiar locul în care îl câştigase, unde a căzut corpul – pentru a îmbrăca această formă de acţiune universală prin care singură poate intra şi acţiona în aura umană. Şi, pierzându-şi caracteristica impersonală, ea reia caracteristicile contingente individuale pe care le pierduse ieşind din această contingenţă, şi pe care le regăseşte reintegrându-se în ea. Altfel spus fiecare dintre noi este în perioada în care se răsfrâng asupra lui energiile declanşate de evenimentele sau acţiunile sale, fiind un moment important de eliberare karmică, cu efecte greu de conturat.

Marte, pe de altă parte, perfectează conjuncţia cu Neptun şi opoziţia cu Lilith, care cu siguranţă reprezintă acţiuni subtile, generate de mişcările personale generate în univers, căci ne determină să ne confruntăm cu proprii noştri demoni, pe care i-am creat şi să înţelegem importanţa multor gesturi mărunte, pe care le-am făcut fără a ne imagina consecinţele lor. Şi, Marte se află pe Punctul mijlociu dintre Uranus şi Vesat, două planete care ne sugerează existenţa altor planuri, spirituale, subtile. Apoi Uranus se află peste Nodul sud şi evident în opoziţie cu Nodul Nord, acest aspect aduce din oceanul cosmic, din Cer, pe care Uranus îl guvernează, din trecutul karmic personal şi al umanităţii, realizându-se momentele extrem de rare, în care Omul ca mijlocitor între Pământ şi Cer, realizează puntea, istmul despre care vorbeam, în mijlocul cărui eu văd imaginea simbolică a unui Munte. Un Munte, care reprezintă simbolic un Ceas al Destinului, dar şi condiţia pogorârii Harului, a Providenţei, a Certitudinii şi a Adevărului.

Toate aceste aspecte le voi trata cumva separat dar ca un tot într-un articol de sine stătător.

În plus în această săptămână trecem în anul chinezesc al Oii, odată cu Luna Nouă din semnul Vărsătorului de marţi şi cu trecerea Soarelui în semnul Vărsătorului. Mercur este staţionar pentru ca marţi să treacă la mişcarea aparent retrogradă, iar Venus se află în opoziţie cu Jupiter retrograd, sugerând tocmai confruntarea cu propriile noastre acţiuni, dar şi cu faptul că nu ne-am utilizat darurile personale, nu ne-am pus în evidenţă calităţile spirituale, irosindu-ne energia în fleacuri.

Din punctul meu de vedere este o săptămână extrem de complexă, de subtilă, iar evenimente care se generează sunt atât la nivel vizibil, concret, dar ca o reacţie la ceea ce se întâmplă în lumile invizibile. Suntem într-un punct în care nu mai avem mult timp la dispoziţie, un moment în care Dumnezeu îşi arată încă o dată în splendoare faţa de mizericordie, înainte de a o întoarce pe cea de rigoare. Acum şi aici, suntem chemaţi a ne face propria alegere. Porţile se deschid, maeştrii atât de căutaţi în trecut, sunt acum cei care-i “caută” pe aleşi, aşadar o simplă intenţie asecendentă ne poate dărui cu un germen de nemurire. Tot ce ni se cere este credinţa şi voinţa de a urma căile revelate, iar ceea ce ni se oferă în schimb este incalculabil. Avem şansa de a prinde mâna aruncată de Dumnezeu pe pământ înainte de oprirea în loc a timpului nostru, pentru ca cei ce-L văd să se agaţe şi să fie salvaţi.

 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top