Săptămâna 25 – 31 ianuarie 2015

Guvernatorul acestei săptămâni este Soarele, el se află în semnul de exil al Vărsătorului, practic energia transmisă fiind redusă, ceea ce noi resimţim ca o dezenergizare, ca o slăbiciune fizică mărită, şi o stare de oboseală accentuată. Soarele reprezintă centru, Eu-ul, individualitatea noastră. Situat în centru galaxiei el coordonează toate activităţile şi ne aduce căldură, siguranţă şi energie. Comportamentul nostru ar trebui să fie asemănător cu cel al Soarelui, ar trebui să coordonăm cu căldură, să ne manifestăm cu putere, fără a crea tensiuni sau a-i deranja pe cei de lângă tine.

Situându-se în Vărsător, influenţa lui este mai slabă, mai rece, de aici şi atitudinea noastră uşor pesimistă sau detaşată.

Vom încerca să rezolvăm probleme care ţin de latura noastră mentală, intelectuală, să raţionalizăm orice acţiune, să fim corecţi şi echidistanţi. Vom fi mai încrezători în propriile puteri, dar în multe situaţii părând egoişti sau oportunişti.

De fapt este cea mai bună perioadă, mai ales că şi Mercur se află în mişcare aparent retrogradă în semnul Vărsătorului, de reconsiderare a propriilor valori şi calităţi, de înţelegere sau descoperire a lor, fiind de fapt un proces complex de conştientizare. Chiar dacă Luna se află în creştere şi teoretic ar trebui să ne simţim în formă, de fapt procesele mentale profunde care au loc, sunt mari consumatoare de energie.

Fiecare dintre noi se simte într-o perioadă de criză interioară, de fapt, este o îngheţare momentană a oricăror iniţiative, tocmai pentru că se consolidează în cel mai frumos mod, ”temeliile” profunde a realizărilor trecute – atât personale cât şi ale întregii umanităţi – pentru a se putea începe o nouă etapă, un nou nivel al ”construcţiei”.

Vineri are loc conjuncţia inferioară Soare Mercur, ea va declanşa la nivel subtil această nouă perioadă, tocmai prin această reevaluare de sine. Cumva este o săptămână în care avem nevoie de linişte, de pace interioară, pentru a primi informaţiile şi inspiraţia de care avem nevoie. Este ca şi cum ar fi indicat să ne reducem influenţa minţii la minim. Apoi în această săptămână ar fi indicat să recunoaştem valoarea individuală şi să ne poziţionăm corect la nivel global. Aceasta presupune o sinceritate cu noi înşine şi o depăşire a complexelor care ne-au determinat să acceptăm să fim poziţionaţi pe alt palier decât cel real. Conjuncţia despre care am vorbit, deschide un ciclu de 120 de zile, de aceea ziua de vineri este cea mai potrivită zi să ne organizăm acest interval ( până în 30.05.2015). El are două etape, una de creştere, de muncă susţinută pentru a ne implementa ideile, a investi, a comunica, până în 10.04 2015, ca apoi să ne bucurăm de rezultate, până la încheierea ciclului. Este unul dintre multele cicluri, care trebuie tratat cu mare atenţie şi conştientizat, pentru că ne afectează cel mai concret.

Din cauza acestei necesităţi de linişte sufletească, despre care vorbeam mai sus, în această săptămână sunt extrem de multe perioade de Lună fără direcţie: luni de dimineaţă până la ora 19.00, miercuri întreaga zi, vineri de la 11.30 până sâmbătă dimineaţă. Pentru ca această stare de relaxare să fie cumva mult mai constructivă, pentru a lăsa mintea să se odihnească şi a ne conecta la suflet, avem şi două ingresuri importante: marţi Venus trece în semnul de exaltare al Peştilor, miercuri Vesta trece în semnul Vărsătorului, aceste repoziţionări o conotaţie extrem de importantă în harta fiecărei persoane şi ne vorbesc despre utilizarea celor mai frumoase calităţi personale şi despre creativitatea pe care o vom folosi necondiţionat.

Paşii de urmat sunt indicaţi foarte exact de la începutul săptămânii: trebuie să începem cu materializarea şi cu partea concretă, apoi să ne regăsim identitatea, să ne simţim noi înşine, după aceea adăugăm credinţă şi energii spirituale în tot ceea ce facem spunem sau gândim, apoi ne ocupăm de conştientizarea şi ridicarea nivelului de informaţii, după toate acestea fiind momentul de a privi holistic şi detaşaţi tot ceea ce ne înconjură, încercând să ne găsim locul cel mai potrivit, şi deabia din acest moment începe transformarea şi echilibrarea interioară.

Paşii aceştia ne sunt necesari căci doar practicând, materializând, ne putem lărgi perspectiva, devenim împliniţi la nivelul de bază al emoţiilor şi forţelor vitale, obţinând abundenţa interioară de care avem nevoie; numai aşa vom obţine înţelegerea profundă şi completă a tuturor proceselor.

 

Cei care se tem de pierdere, se tem de câştig. Capacitatea de a câştiga este şi capacitatea de a participa la viata, a îndrăzni, a avea curajul, a cere, a striga, a căuta, a spera şi a avea încredere în câştigul nostru. Noi câştigăm şi din ceea ce pierdem în mod aparent. Facem aceasta zi de zi, dar nu căutam, nu privim, nu ascultăm şi, ca urmare, nu înţelegem. A sta aproape de sufletul nostru este un alt fel de a intra cu fast în împărăţia cerurilor. În faţa pierderii nu trebuie să fim puternici, ci… doar noi înşine. Pierde cel ce se teme de câştig, căci a câştiga înseamnă a recunoaşte vulnerabilitatea şi nu puterea noastră, de aceea este foarte important de înţeles smerenia.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top