Previziuni pentru 1 februarie 2015

Ziua de astăzi şi săptămâna care începe astăzi şi este guvernată de Venus, se află sub puternica influenţă a conjuncţiei Neptun Venus. Cele două planete se întâlnesc anual, iar în perioada când îşi exercită influenţa această conjuncţie este de 4-5 zile, efectele se resimt din plin, aducând mult romantism, o stare de detaşare în sens de plutire, dar, în acelaşi timp o forţare de utilizare a capacităţilor noastre. Neptun determină ca evenimentele să ne afecteze emoţional, subtil, în cele mai profunde locuri ale sufletului nostru, mai ales că el se manifestă puternic, cu întreaga forţă, fiind în domiciliu. Venus este în exaltare, şi este profund marcată de întâlnirea cu Neptun, căci îi este stimulată creativitatea, sensibilitatea dar este şi provocată de a-şi depăşi sferele de influenţă. În acest context, de fapt fiecare dintre noi poate să capete extrem de multă încredere în resursele personale, ceea ce ni se cere fiind doar să ne lăsăm purtaţi de evenimentele generate de Dumnezeu. Pe de altă parte în sufletul nostru înfloreşte o stare de bine, care este rezultatul manifestării Iubirii, fără ca aceasta să aibă o direcţie anume, ci există pur şi simplu.

De aceea să nu uităm că trăim viaţa în grabă. Purtăm în noi „sinteze” de experienţe. Purtăm iubiri trecute, victorii şi înfrângeri. Dar când ne aducem aminte de dragoste, totul capătă o lumină vie, aparte, enigmatică. A iubi este cel mai simplu mod de a trăi pentru că este cel mai bun şi mai firesc. Aproape că nu trebuie să facem nimic altceva. Fiecare simte nevoia de a iubi, chiar înainte de a iubi pe cineva sau ceva anume. Acestei iubiri pure şi copleşitoare, mai devreme sau mai târziu, i se va răspunde.

În plus Soarele se află în trigon cu Nodul nord, aspect care ne determină să ne utilizăm informaţiile, cunoaşterea stocate, şi, în acest fel să înţelegem dintr-o altă perspectivă şi cu foarte multă uşurinţă ceea ce se petrece în jur, ce rol avem în planul social şi ce avem de realizat. Pot să fie doar idei, fulgere de scurtă durată, semnale luminoase, care le putem neglija. De fapt este important să ne notăm totul, să observăm cele mai mici detalii care sunt defapt mesaje subtile, trimise spre persoana noastră. Dacă citim simbolul sabian al zilei, este lesne de înţeles că acest aspect are un rol în viaţa fiecăruia dintre noi, ca prin acţiunile noastre să ne determine să contribuim la binele multor mai multor persoane.

Pe scurt, toate acţiunile pe care l-am demarat se pare ca au viteza melcului, se mişcă enervant de încet, şi cred că şi aceasta poate însemna o invitaţie la repaus sau la meditaţi asupra a ceea ce nu operăm corect. Aşa vor dispare şi frustrările şi tot ceea ce înseamnă căutarea unor vine sau scuze.

Tendinţa de a ne lega de lucruri din trecut, sau de a ne reaminti probleme trecute, o putem depăşi încercând să trăim prezentul ieşind la o plimbare în parc, sau admirând natura care renaşte atât de miraculos în fiecare an. Starea de apăsare şi sentimentul de stagnare poate dispare imediat ce vom înţelege că toate lucrurile trebuie să se întâmple la timpul lor şi că forţându-le nu vom obţine decât rezultate proaste.

Viaţa personală – emoţională va intra într-o nouă etapă, va fi mai armonioasă, iar relaţiile vechi vor deveni mai puternice şi solide.

Vor avea loc înnoiri obligatorii, va trebui să ne recunoaştem adevărata valoare, să renunţăm la conservatorism sau închistare. Încrederea în idealurile proprii, acţiunile decise şi juste, curajul afirmării propriilor credinţe, ne pot aduce pe moment reacţii ciudate din exterior. Dar acum este momentul să le aplicăm. Ne putem confrunta cu evenimente care în primul fază par dramatice, dar care de fapt ne vor aduce transformări importante, înnoiri obligatorii. Roadele acţiunilor întreprinse cu curaj, şi la timpul potrivit, adică acum, se vor vedea abia la sfârşitul anului. Dar dacă vom ceda sub impulsul tensiunii nervoase, vom acţiona caustic şi rănind pe cei din jur, vom avea surpriza să primim ”roadele” mai repede decât ne aşteptam, pe măsura cuvintelor care au rănit.

Seara putem afla lucruri la care nu ne aşteptam, sau putem să ne schimbăm atitudinea destul de brusc, mai ales renunţând la idei preconcepute din trecut, realizând că prezentul creează viitorul.

 

ORA PLANETARĂ A SOARELUI

Atunci când vezi că sursa problemei se află în interior, priveşti înăuntru  pentru a descoperi cum să îndepărtezi obstacolele din calea iubirii din inima ta.

Atunci când vezi că alţi oameni sunt obstacole, înveţi să-i ocoleşti cu blândeţe şi să oferi în schimb iubire.

 

GRADUL SABIAN AL ZILEI –  13 VĂRSĂTOR

OAMENI URCÎND PE O SCARĂ IMENSĂ

Nici o zi nu este la fel cu cea dinainte. Fiecare zi este un nou prilej, pentru orice om, de a urca o treaptă pe scara progresului sau individual, pe toate planurile. Dacă zilele au ajuns să ţi se pară identice, dacă viaţa ta a devenit monotonă, plictisitoare, aceasta se datorează faptului că ai uitat de menirea ta în viaţă – de faptul că vrei să evoluezi, să progresezi. Dar numai de tine depinde să faci pasul înainte, să înveţi în fiecare zi ceva nou, să faci un experiment, să duci la îndeplinire un proiect sau o parte a unui proiect. Totul este să nu te opreşti pe loc.

 

GRADUL SABIAN AL NODULUI NORD – 11 BALANŢĂ

UN PROFESOR PRIVINDU-ŞI ELEVII PE DEASUPRA OCHELARILOR

Există momente în care modul tău artificial de a vedea lucrurile nu mai face faţă, şi atunci tragi concluzia că trebuie să priveşti situaţia direct, aşa cum este ea cu adevărat. Oamenii s-au obişnuit să vadă viaţa prin prisma unor mentalităţi rigide, limitate, sau prin prisma propriilor interese, şi de aici apar o mulţime de dificultăţi. În realitate, viaţa este mult mai complexă şi mai bogată, şi aceia care învaţă să o privească detaşat, cu ochiul eliberat de prejudecăţi, va dobândi cea mai corectă viziune asupra ei şi va fi mult mai ferit de erori.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top