Săptămâna 15 – 21 februarie 2015

Guvernatoarea acestei săptămâni este Luna, ea se află la începutul ei în semnul de exil al Capricornului şi la sfârşitul ei ajunge în semnul Berbecului. De fiecare dată când ne aflăm în săptămânile guvernate de Lună, se poate spune că intuiţia, empatia şi senzaţiile sunt mult mai amplificate, ajutându-ne să putem înţelege evenimente din trecut, să anticipăm evenimente viitoare, în ideea de a recepţiona corect informaţiile din inconştient şi de a ne construi prezentul corespunzător. Chiar dacă Luna aduce un fel de instabilitate, care poate genera indecizie sau stări fluctuante, totuşi ea ne determină să percepem realitatea destul de concret şi să avem senzaţiile corespunzătoare situaţiilor din prezent.

De aceea este important ca în această săptămână să fim deosebit de atenţi la toate senzaţiile noastre, la intuiţie dar mai ales să ne notăm ideile pe care le avem legate de activităţile concrete, cotidiene.

În plus, în această săptămână se formează a doua Lună Nouă din semnul Vărsătorului, un eveniment destul de rar, ea declanşând evenimente greu de controlat, căci ele vor reprezenta descărcări karmice; acestea sunt explozive, neaşteptate, surprinzătoare, cu efecte pe termen lung.

Săptămâna începe duminică cu conjuncţia dintre Pluton şi Ceres, aspect care ne deschide un ciclu de aproximativ 4 ani legat de obţinerea unui echilibru în viaţa noastră cotidiană, prin conştientizarea nevoilor şi necesităţilor personale. Despre acest aspect puteţi citi mai multe pe https://www.mirabilys-magazin.ro/previziuni-zilnice/conjunctia-ceres-pluton.

Apoi avem trei ingresuri importante: Soarele va trece în semnul Peştilor de joi noapte, schimbând vibraţia, aducând mai multă linişte şi cumva blocându-ne acţiunile impulsive; Marte va trece vineri noapte în domiciliul său – Berbecul, cumva aducând un surplus de energie necesară pentru a ne dezvolta calităţile şi capacităţile, fiind însă posibil să o irosim în conflicte sau în confruntări; Venus va părăsi semnul de exaltare al Peştilor, trecând în exil, în semnul Berbecului, de vineri seara, cumva făcându-ne mai pătimaşi, mai egotici şi lipsiţi de tact în manifestările personale.

În acest context este de notat opoziţia Mercur Junona, care poate genera conflicte de comunicare sau de înţelegere cu partenerii fiecăruia, tocmai pentru că apar idei diferite asupra problemelor comune. Este necesar să ascultăm părerea fiecăruia şi să preluăm din ea tot ceea ce este constructiv, chiar dacă acest lucru nu ne convine.

În această săptămână trecem în Anul Oii din punct de vedere al astrologiei lunare, de aceea poate că este momentul să reflectăm la ceea ce avem de schimbat, la ceea ce avem de făcut pentru a trăi deplin şi fericiţi, împlinindu-ne idealurile şi destinul. Iată ce ne spune Madsyon Taylor în acest sens:

 

În pofida bunelor noastre intenţii şi abundentelor noastre resurse, de ce ne este oare atât de greu să încetinim ritmul, să ne simplificăm existenţa şi să avem grijă de noi înşine? De ce majoritatea eforturilor de purificare, desprindere şi eliberare fie nu îşi ating ţinta, fie îşi epuizează prea repede energia, stingându-se?

De ce ne este atât de teamă de purificare, desprindere şi eliberare?

Cursa spre succes financiar şi faimă se câştigă cu mari sacrificii, preţul fiind plătit de către suflet. Suntem afectaţi de malnutriţie, chiar de inaniţie, în ceea ce priveşte grija, conştienţa şi acceptarea de sine, pline de compasiune. Tânjim după simplitate, însă facem sforţări, pentru a o găsi. Ne doare lipsa echilibrului, dar nu-l putem menţine. Nu dispunem de suficient timp, pentru a jongla cu toate; aşadar haideţi să ne debarasăm, în primul rând, de lucrurile şi de gândurile care ne-au determinat sentimentul de copleşire!

În urma anilor de studiu, investigații profunde, dar și de experiență, iată ceea ce știu sigur:

• Pentru o eliberare de durată, ar trebui să-ţi acorzi întâietate. Nu vei diminua tensiunea psihică şi încordarea, până ce nu vei fi vindecat tiparele care le-au generat. Dacă nu te simţi în siguranţă, nu te vei desprinde!

Eliberarea este o parte din lucrul cu sine, ce începe şi se încheie cu tine însuţi.

• Pentru o eliberare de durată, ar trebui să îţi schimbi modul de gândire. Eliberarea nu este ceva ce „faci”, strecori, ori introduci cu forţa, în existenţa ta. Este un mod de viaţă – o călătorie – care nu constituie întotdeauna o acumulare, nu are mereu sens şi nu urmează, în mod constant, o linie dreaptă. Nu se mărgineşte la „debarasare.” Se referă la desprinderea de lucrurile şi gândurile ce stau în calea realizării adevăratei tale naturi şi trăirii celei mai bune, fericite vieţi.

 

• Pentru o eliberare de durată, ar trebui să încetineşti ritmul. Renunţarea la vechile obiceiuri, precum şi la comportamentele recalcitrante nu este posibilă, până ce nu vei fi încetinit … domolit …ritmul.

Într-o lume a vitezei, care preţuieşte ritmul rapid, aplicarea sfaturilor sugerate anterior necesită conştienţă – în doze constante, zilnice. Eforturile „cu picătura” aplicate în mod consecvent, de-a lungul timpului, produc o schimbare semnificativă.

Aceste mesaje pe care le primeşti aici, acum, sunt hrană sufletească, pe termen lung, cu eliberare controlată. Au fost concepute cu scopul de a-ţi antrena „musculatura” desprinderii, precum şi de a-ţi înlesni formarea de noi obiceiuri, care se vor dezvolta în mod exponenţial şi vor dura o viaţă. Înţelepciunea lor va acţiona asupra ta, pe parcursul întregii zile!

Următoarele linii directoare te vor ajuta să îţi valorifici la maximum experienţa de viaţă:

• Fii deschis! În cursul procesului de îndepărtare a straturilor vechiului sine, vei constata că multe aspecte transcend logica. Opreşte, pentru un timp, judecăţile; fii deschis; fii dispus să admiţi că nu pătrunzi totul! S-ar putea să ai parte de numeroase surprize plăcute. Dacă un mesaj este învăluit în mister, acceptă şi intră în joc!

• Opreşte-te şi simte! Practicile, inspiraţiile şi contemplaţiile zilnice te vor deschide către noi informaţii. Urmăreşte şi favorizează dezvoltarea „climatului” emoţional, până ce vei fi reuşit să îl controlezi, cu măiestrie!

• Primeşte şi bucură-te! Citeşte fiecare mesaj, cel puţin de două ori: prima dată, pentru a-ţi forma o părere generală şi a-i percepe vibraţia caracteristică; iar a doua oară, pentru a-ţi aprofunda trăirile şi  experienţa! Dacă este posibil, acordă-ţi cel puţin un minut, pentru a-i „asimila” înţelepciunea!

• Acordă-ţi tot timpul necesar şi fii în continuă mişcare, avansează în permanenţă! Nu vrei, cu siguranţă, să menţii un ritm atât de alert, încât să scapi ocazii favorabile stabilirii unor conexiuni vitale. În mod similar, ai grijă să nu te încurci în detalii! În cazul în care rămâi în urmă, constată, pur şi simplu, fă un salt înainte, dacă trebuie, şi apasă pe butonul “fii în alertă”, pe viitor! Serveşte-te de această experienţă drept o altă lecţie în favoarea desprinderii!

 

• Nu te identifica! Cea mai mare parte din simţăminte va fi reprezentată de energiile deblocate, din trecut, de la alţi oameni şi din spaţiile de locuit, atât proprii (cât şi ale altor oameni). Senzaţiile neplăcute de obicei trec, dispar, în măsura în care nu ţi le “însușești.”

• Creează un spaţiu al liniştii! Liniştea creează deschideri şi oportunităţi de a simţi.

 

Să nu-ţi fie frică de ea!

• Amuză-te! Nu te lua prea în serios, nici pe tine însuţi, nici evenimentele lumii dimprejur!

Cu cât va fi mai scăzut ataşamentul faţă de rezultate, cu atât va fi mai elevat nivelul tău energetic; mai extinsă, perspectiva ta; de asemenea, mai uşor, drumul tău în viaţă.

SĂ PURCEDEM!

Tema acestei săptămâni este PORNIRE.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top