Săptămâna 22 – 28 februarie 2015

Guvernatorul acestei săptămâni este Saturn, care se află în semnul Săgetătorului, el acţionând  în sensul de reglare şi înţelegere a legilor, fiind destul de conservator şi principial. Aflat în domiciliul lui Jupiter, el aduce limitări necesare, pentru ca totul să revină la normalitate. În general toate săptămânile guvernate de Saturn sunt mult mai serioase, mai rezervate, aducând în prim plan activităţi organizatorice şi o rigoare care ne determină să ne creştem eficienţa.

Întreaga săptămână se află sub semnul Piramidei de foc dintre Saturn, Venus şi Junona, aceste trei planete colaborează perfect împreună, Venus având rolul de a îndulci puţin energia celorlalte două, cu toate că se află în semnul Berbecului în conjuncţie cu Marte.

Această Piramidă are rolul de a ne mobiliza pe fiecare dintre noi în acţiuni specifice, exacte, aducându-ne în jur persoanele potrivite, sau ideile cele mai necesare momentului actual. Să nu uităm că Luna se află în creştere, ceea ce ne aduce o energie suplimentară, iar Marte în semnul Berbecului ne asigură resursele pentru a transpune în practică tot ceea ce ne este necesar.

Totodată Soarele este în cuadratură crescătoare cu Saturn şi în inconjuncţie descrescătoare cu Junona. Această imagine care se generează din aspecte, este neuniformă, ciudată, greu de controlat, căci poate genera evenimente şi acţiuni aleatoare aparent, dar bine gândite şi bine păstrate pentru a fi utilizate strict la momentul cel mai potrivit. Raportul dintre Soare şi Junona, ne vorbeşte în general de capacitatea fiecăruia de a interacţiona armonios în relaţii. În contextul acestei săptămâni pare destul de delicată această interacţiune, pentru că nu ne interesează, pentru că o neglijăm, tocmai pentru că avem tendinţa excesivă de a judeca sau blama. În relaţiile de cuplu, pare că există distanţare, care este dezamăgitoare, dar nici nu facem nimic pentru a schimba ceva.

Să nu uităm că marţi este Dragobetele, un moment potrivit pentru a ne exprima iubirea şi afecţiunea în cuplu, pentru a vitaliza relaţia.

Mai mult decât atât, Jupiter este în opoziţie cu Vesta, ceea ce poate genera adevărate războaie psihologice în jurul nostru, încordare şi concentrare maximă pentru a reuşi în ceea ce credem că avem dreptate. Acest aspect sugerează că ar trebui să ne retragem din acţiunile care au un grad ridicat de risc, sau pentru a face în linişte şi obiectiv, separările lucrurilor amestecate sau complicate din viaţa noastră. Vesta reprezintă integritatea interioară, aşa că opoziţia cu Jupiter pune în discuţie toate aspectele din viaţa fiecăruia care pot ataca şi genera probleme legate de această integritate. De aceea ea poate aduce izolări pentru a purifica, sau pentru a repara spaţiul deranjat energetic de greşelile noastre cu condiţia ca ele să fi fost înţelese corect şi evident acceptate.

Tot în această săptămână are loc pe lângă conjuncţia Venus Marte şi conjuncţia anuală dintre Soare şi Neptun, ambele generează momente de început, momente de schimbare, dar şi de evoluţie.

Nodul nord este în mişcare directă până miercuri după amiază, dar este şi Punctul mijlociu al distanţei dintre Jupiter şi Saturn, aşa că regăsirea echilibrului este unul dintre obiectivele cele mai importante din această săptămână. Până miercuri acest lucru se va întâmpla fără ca noi să putem avea capacitatea sau posibilitatea de a interveni sau a schimba ceva, iar, de joi, putem acţiona conştient pentru realizarea lui.

Fiecare dintre noi va avea lupte interioare în care se va pune problema vredniciei, a meritului; acestea se pot ridica în numeroase sfere ale vieţii noastre, pe când ne întrebăm, adesea inconştient, dacă suntem vrednici de succes, dragoste, fericire, precum şi de nenumărate alte realizări, de la relaţii ocrotitoare, proteguitoare, până la un cămin împlinit, minunat. Cu toate acestea, până la urmă, totul se reduce la dorinţa şi disponibilitatea de a ne revendica spaţiul, în această existenţă, în calitate de fiinţe umane care trăiesc pe planetă, în vremurile actuale. Atunci când ne acceptăm propria divinitate, nu ne mai punem vrednicia sub semnul întrebării, deoarece ştim că ne-a fost hărăzit să fim aici, pentru a împlini un anumit obiectiv, pe care nimeni altcineva nu îl poate îndeplini. Acest lucru este facil, căci începe Postul Paştelui, iar divinitatea din noi trebuie onorată, înţeleasă şi iubită timp de 6 săptămâni.

Nu există înlocuitori care să ne preia existenţele şi să le trăiască în locul nostru, nu există nici o altă persoană care să fi avut experienţe de viaţă identice cu ale noastre, care să beneficieze de aceleaşi resurse şi relaţii, care să poarte acelaşi mesaj, pentru a-l împărtăşi lumii. Scopul nostru poate varia, ca amploare şi, de cele mai multe ori, este multi-stratificat, acoperă multiple niveluri; iar numeroase şi semnificative acţiuni au loc la nivel interpersonal şi se raportează la lucrarea pe care o săvârşim în lume. Mici acte de bunătate împart aceeaşi scenă cu mari acte de abnegaţie; şi, numai prin acceptarea şi onorarea Divinităţii lăuntrice, putem afla ceea ce şi când suntem chemaţi să făptuim.

Marte va forma la sfârşitul săptămânii trigon cu Saturn, aspectul teoretic este bun, practic este necesară  multă prudenţă; acest aspect crescător, ne aduce rezistenţă şi forţă combativă, doar că ea ar trebui folosită doar în scopul de a ne evidenţia şi pune în practică calităţile şi darurile personale, dar şi pentru a depăşi dificultăţile. Altfel ne vom simţi obosiţi, astenici, lipsiţi de rezultate, căci Marte se va epuiza în conflicte şi dispute. Conştientizarea şi concentrarea asupra darurilor personale este foarte importantă, mai ales pentru că, noi suntem, cu toţii, în mod egal, categoric şi absolut demni de a fi aici, de a trăi această viaţă. Mai mult decât atât, fiecare dintre noi deţine un rol crucial, pentru planul în curs de desfăşurare, din care suntem parte componentă şi esenţială. Stima de sine scăzută este determinată de îndepărtarea noastră de acest adevăr, care ne-ar călăuzi toate acţiunile întreprinse în lume, spre împlinire. A ne considera parte integrantă dintr-un Întreg măreţ, a ne privi drept fiinţe chemate în nobila misiune de a servi, este remediul suprem împotriva sentimentelor de nevrednicie. Până la urmă, nu se pune problema evaluării noastre în materie de merit, ci a acceptării faptului că am fost chemaţi şi suntem aici pentru a sluji, dar şi a luării măsurilor necesare pentru a asculta şi împlini ceea ce propriile vieţi ne cer să înfăptuim.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top