Săptămâna 15 – 21 martie 2015

Această săptămână este guvernată de Soare, până sâmbătă, iar apoi de sâmbătă de la ora 00.45, odată cu echinocţiu de primăvară, săptămâna şi anul astrologic care se va deschide, vor fi guvernate de Jupiter, marele benefic.

Din punct de vedere astrologic este o săptămână extrem de interesantă; avem două evenimente astrologice importante, eclipsa de Soare, de vineri, şi deschiderea unui nou ciclu lunar şi echinocţiu de primăvară de sâmbătă. Apoi Venus va trece în propriul domiciliu, semnul Taurului, iar Mercur va forma conjuncţie cu Neptun, cuadratură cu Saturn şi opoziţie cu LIlith, o activitate foarte intensă pe care o vom resimţi din plin. Şi apoi, nu în ultimul rând cuadratura atât de prezentă şi frecventă dintre Uranus şi Pluton, care va face ca totul să aibă o turnură neaşteptată şi destul de tranşantă, cel puţin la nivel subtil.

Se poate spune că începutul noului an astrologic, guvernat de Jupiter, vine într-o atmosferă destul de dură, în care puterea noastră de decizie este relativ limitată.

Din punct de vedere spiritual, ne aflăm miercuri la jumătatea Postului Paştelui, în popor această zi se numeşte Paresimii, şi are o conotaţie extrem de profundă.

Dacă analizăm pe rând toate aceste aspecte, se poate spune că va fi o săptămână în care vor apare noi dezvăluiri sau discuţii despre corupţie. Se pare că aplicarea legii a devenit  principalul subiect de pe tapet, aducând o atmosferă ciudată, teatrală, specifică numai planetei Jupiter. Apoi în prim plan se vor afla liderii, conducătorii, în special bărbaţii, în jurul cărora se vor genera şi polariza întreaga energie.

Cuadratura Mercur Saturn retrograd, aduce în discuţie subiecte mai vechi, generate la sfârşitul lunii noiembrie 2014, acum fiind important ca acestea să capete substanţă sau să fie puse în valoare, eventual retuşate sau ajustate în conformitate cu situaţiile noi şi cu legea. Acest aspect ne invită la prudenţă, la analiză atentă şi profundă, la repararea erorilor şi lipsurilor din urmă.

În schimb, în raportându-ne la contextul general, fiecare dintre noi va vedea, la primul nivel, numai ceea ce vrea să vadă, cumva în sensul în care există o poleială, o spoială, bine garnisită, pentru a nu vedea realitatea cu adevărat. De aceea este nevoie de multă concentrare, sau credinţă. Mercur din semnul Peştilor, ne determină să vedem doar ceea ce ni se arată, să gândim puţin superficial despre ce se întâmplă în jurul nostru. Marele avantaj al acestui tranzit, şi al conjuncţie pe care Mercur o formează cu Neptun miercuri, tocmai în ziua guvernată de Mercur, este acela că se află pe Punctul mijlociu Venus Pluton, cele două aflându-se într-un frumos trigon de Pământ, în formare, ceea ce cu siguranţă ne ajută să depăşim dificultăţile materiale, sau ne împiedică să acţionăm greşit, din punct de vedere material. În plus acest aspect face posibile anumite manipulaţii sau mai bine spus jocuri de culise financiare, faţă de care ar trebui să fim extrem de atenţi. Apoi este nevoie de maximă prudenţă la condus, fiind indicat să nu semnăm contracte sau să nu luăm decizii importante, cel puţin ziua de marţi şi miercuri. Aspectul se formează pe Luna fără direcţie, ceea ce face ca discernământul nostru exterior şi social, cât şi atenţia distributivă să se afle la cote minime.

În acest cadru se formează Luna Nouă din semnul Peştilor, de pe 20 martie, aflată la grad anaretic, şi care aduce cu ea o eclipsă totală de Soare, care nu este vizibilă decât parţial din România. Ea are o particularitate interesantă, deşi lungimea drumului umbrei este mult mai mică, dar suprafaţa acoperită de umbră este mult mai mare decât deobicei. Această nuanţă ne sugerează că efectul acestei eclipse este intens şi extins, concentrarea influenţei ei în viaţa noastră situându-se pe vocaţia personală şi drumul ales pentru a fi străbătut. Cumva ea va demonta orice fel de alte alternative, care sunt în dezacord cu vocaţia fiecăruia dintre noi.

O altă particularitate a acestei eclipse totale de Soare este aceea că ea va fi centrată pe Polul Nord şi este foarte aproape de echinocţiul de primăvara.

Echinocţiul de primăvară este un moment important în fiecare an deoarece anunţă schimbarea anotimpului, dar şi începutul unui nou an astrologic. De aceea zilele de vineri şi sâmbătă au o conotaţie deosebită şi trebuie tratate cu multă atenţie. Despre ele voi vorbi în articole separate.

Spuneam că miercuri este mijlocul Postului mare, denumită popular Paresimii. Această sărbătoare, cade întotdeauna miercurea, şi ea reprezintă un fel de prag invizibil, subtil, care sugerează bucuria trecerii unei perioade grele, ca să fie mai pe înţeles simbolistica acestui ”miez”, în popor se spune că numai ouăle începând din această zi sunt bune de pus la clocit pentru a scoate pui, cumva ele sunt vii, au energia vieţii potenţiale în ele.

Opoziţia Mercur Lilith de sâmbătă, se formează în perioada de mers direct al Nodurilor lunare, ceea ce subliniază şi mai mult conotaţia  de înţelegere karmică acestui aspect. Soarele se află pe Ascendentul momentului, în grad Aries, fiind puternic şi intens evidenţiat. În acest fel se subliniază că această nevoie de înţelegere karmică, este în sensul cel mai bun al evidenţierii personalităţii noastre şi în scopul permiterii numai acţiunilor necesare evoluţiei personale. În acelaşi timp cu opoziţia Luna formează inconjuncţie cu Lilith, ceea ce poate permite declanşarea unor evenimente neaşteptate, în sensul că nici măcar nu erau luate în calcul.

Nu trebuie neglijată cuadratura dintre Venus şi Junona, care face ca multe tensiuni sentimentale să se amplifice din cauze concrete, materiale, ceea ce poate fi depăşit cu tact, şi nici inconjuncţia Venus Saturn retrograd, care cumva determină o presiune sentimentală grea, apăsătoare, fără motive evidente.

Uneori, pentru a stabili conexiuni funcţionale şi căi de comunicaţie cu ceilalţi, soluţiile sunt limitate şi trebuie să facem eforturi serioase. Este nevoie de precauţie şi răbdare, uneori de importante investiţii emoţionale sau mentale, de proceduri abile şi înţelepte, pentru ca să nu se distrugă prematur calea de comunicare existentă. Dar totul este mult mai simplu dacă ştim să fim sinceri şi să exprimăm mereu ceea ce este mai bun în noi.

Am întâlnit numeroase situaţii care se cer a fi analizate cât mai rapid, uneori chiar la momentul apariţiei lor, şi care reclamă decizii importante. De obicei, dacă e vorba de o schimbare pe termen lung sau care îmi afectează întreaga viată, stau în cumpănă o perioadă mai îndelungată. Dar chiar şi atunci, răspunsul vine pe baza unei intuiţii din ultimele clipe. Şi, ca să vezi, se dovedeşte a fi o alegere care mă ajută să evoluez. Pentru că, chiar dacă raţiunea se opune, există un argument mai puternic decât conexiunea neuronilor, care ne îndrumă viata.
Nu de puţine ori, persoane care simt apropierea primejdiei şi care au încredere în propriul lor ghid interior reuşesc să evite în mod miraculos mâna sorţii. Aici intră în ecuaţie şi credinţa că anumite variabile din viaţa aceasta au fost prestabilite, dar, chiar şi în caz contrar, tot mai indicat ar fi să cazi ştiind, simţind, că e nevoie de această cădere pentru a creşte, decât să blamezi lumea şi universul că ar complota împotriva ta. Dacă am considera persoanele din anturajul nostru, situaţiile cu care ne confruntăm, chiar şi felul cum arătăm şi vorbim, ca fiind propriile alegeri, făcute înainte de a ne naşte, ne-ar fi mult mai uşor să ne concentrăm pe cum să fac să, decât pe dacă ar fi fost. Prima atitudine nu doar că este mai logică din toate punctele de vedere, dar ne ajută pe deasupra să ne ascuţim simţurile pentru a intercepta mesajele provenite din inima Universului şi care ne-ar ajuta, eventual, să ne corectăm traiectoria în concordanta cu legile Sale. Suntem nu doar nişte transmiţători, care dictează, întocmind şi abrogând legi, dar şi receptori care, la rândul lor, ar trebui să ia în considerare regulile ce păstrează armonia în corpul gigantic numit lumea noastră.
În acest context, al zilelor pe care le trăim acum, ceea ce a spus Andrei Pleşu mi se pare perfect:

Noi suntem înclinaţi în mod natural – si educaţi în mod iresponsabil – să credem că, pentru chiverniseala destinului nostru, nu ne sunt trebuincioase decât împrejurări favorabile, bunătăţi, răsfăţuri şi noroace. Nimeni nu se roagă să capete vreo încercare aspră, vreo năpastă, vreun eşec. Şi nimeni nu crede că asemenea neajunsuri pot veni prin intermediul îngerului, consacrat, îndeobşte, ca un produs de cofetărie.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top