Previziuni pentru 6 aprilie 2015

Astăzi se formează conjuncţia anuală dintre Soare şi Uranus, o conjuncţie care poate provoca tensiuni extreme sau poate genera conflicte, dacă ne lăsăm copleşiţi de dorinţe sau instincte. Se va putea constata o încordare, o tensiune datorată în mare parte ataşamentului pe care-l avem faţă de propriile noastre idei, ceea ce ne face să renunţăm cu greu la mentalităţile noastre, să fim duri şi chiar lipsiţi de tact în relaţiile cu cei din jur.

Este important să evaluăm corect acţiunile în care ne implicăm, să nu exagerăm cu dorinţa de a face prea mult sau prea bine, să privim cât mai obiectiv situaţiile în care suntem implicaţi.

Vanitatea, exacerbarea egou-lui sunt manifestări curente pe perioada acestor aspecte, sar atenţie că ele pot provoca conflicte chiar cu autorităţile. Este bine să fim cât mai retraşi să nu răspundem la provocări şi să luăm decizii peste câteva zile.

Simţul critic, suspiciunea sunt  la ordinea zilei, fiind puţin probabil să putem face paşi înainte în derularea contractelor pe care le avem sau în stabilirea unor noi contacte. Este un moment în care va trebui să învăţăm lecţia acceptării şi colaborării, chiar dacă acest lucru se va întâmpla datorită unor evenimente mai dure.

Este important să fim foarte atenţi la toate mesajele pe care le primim, să analizăm în profunzime toate lucrurile, să fim atenţi la toate detaliile, să ne controlăm impulsivitatea mai ales atunci când simţim că suntem nedreptăţiţi.

În plus ziua începe cu opoziţia Marte Lună, un aspect interesant deoarece ambele planete se află într-o poziţie proastă: Marte în exil în semnul Taurului şi Luna în cădere în semnul Scorpionului; el generează în prima parte a zilei o stare de nervozitate interioară şi dorinţa de a realiza lucruri imposibile, sau irelevante. Această opoziţie are un punct de descărcare în care se află asteroidul Junona, acest punct este cel care ne transmite că este important să fim impersonali, să putem să avem o perspectivă holistică, renunţând la vanitate şi orgolii, folosindu-ne creativitatea şi imaginaţia.

Apoi Mercur în trigon cu Jupiter retrograd, aduce în discuţie subiecte mai vechi, tocmai pentru a acţiona şi a le înţelege semnificaţia. Comunicarea cu cei din jur trebuie să fie cât mai scurtă, să ne concentrăm pe esenţial, să ne dezvoltăm atenţia la ceea ce ne comunică ceilalţi şi, cel mai important, să fim cât mai zgârciţi cu informaţiile pe care le furnizăm.

În plus, unele întâmplări din viaţă ajungem să le înţelegem abia atunci când devenim detaşaţi, când rezultatul lor  nu  ne mai afectează, când  reuşim să analizăm lucid şi obiectiv. Cu cât ne detaşăm mai uşor, cu atât avem şanse mai bune să găsim soluţiile cele mai practice.

Din punct de vedere al sănătăţii vom resimţi o stare de epuizare, mai ales datorată unor frustrări acumulate sau a unor violenţe psihologice. Este bine să ne disciplinăm, să ne ordonăm acţiunile, iar ceea ce nu putem face, nu facem şi gata. Suntem vulnerabili  cu dantura şi mare atenţie la picioare sau oase, dorinţa de aventură şi experienţele periculoase ne pot aduce răniri.

ORA PLANETARĂ A LUNII

Mintea sporovăieşte continuu şi găseşte oricând un drum mai bun pentru acţiune, dar – la o privire atentă – vom observa ca niciodată n-am făcut altceva decât ceea ce „am putut” în acel moment. Fie ca am luat decizii emoţionale, fie ca au fost raţionale, fie ca ne-am lăsat purtaţi de valuri ori de inconştienţă, întotdeauna am făcut ceea ce am putut în acel moment. Simplul fapt de a fi conştienţi de limitele „puterii” noastre de decizie şi alegere ne va ajuta fantastic să depăşim sentimentul de vinovăţie. Şi vom vedea de ce ne este atât de folositor să ieşim de sub puterea rea a acestei trăiri.

GRADUL SABIAN AL ZILEI –  17 BERBEC

DOUĂ DISTINSE FETE BĂTRÂNE, ŞEZÂND ÎMPREUNĂ ÎN TĂCERE

Prietenii fiecărui om sunt pe măsura lui, aşa cum şi-i alege şi cum şi-i păstrează prin propriile preferinţe şi afinităţi. Chiar dacă te simţi în siguranţă în cercul tău de prieteni, mai ales fiindcă ei gândesc ca tine, acest sentiment nu trebuie să te ţină departe de posibilităţile tale de progres. Întotdeauna există mai mult decât ceea ce se întâmplă în mediul tău apropiat, şi trebuie să fii mereu deschis pentru relaţii şi idei noi, care ţi-ar putea face viaţa mai frumoasă.

GRADUL SABIAN AL LUNII – 5 SCORPION

UN MASIV ŢĂRM STÂNCOS REZISTĂ LA PRESIUNEA MĂRII

Oricât de imens este oceanul şi presiunea valurilor sale, stâncile ţărmului rămân neclintite. Învaţă de la piatră puterea de a rezista la presiunile din afară şi dinlăuntru. Emoţiile pot exercita presiuni puternice uneori, dar a ceda în faţa lor, a acţiona sub imperiul emoţiilor, renunţând complet la raţiune, poate fi în detrimentul nostru. Trebuie să ştii să-ţi găseşti echilibrul lăuntric şi să-ţi stabilizezi poziţia astfel încât valurile să poată trece dincolo de tine fără să te prăbuşească.

ASPECTELE ZILEI

Soarele în conjuncţie cu Uranus în Berbec

Această conjuncţie anuală afectează mai mult relaţiile. Este momentul în care ne concentrăm întreaga noastră atenţie în exterior, dorind să avem relaţii originale, care să ne ajute să ne exprimăm creativitatea, care să ne lase mai liberi. Una dintre conotaţiile acestui aspect este legată de dorinţa de a rupe sau de a renunţa la ceea ce nu ne mai este necesar. În acelaşi timp vom fi atraşi de tot ceea ce este excentric şi original, intrând în asocieri care ni atrag dor pentru că avem aceleaşi idei, sau pentru că sunt bazate pe raţiune şi intelect. El aduce în noi sentimentul că trebuie să schimbăm ceva, că în noi se mişcă ceva, că trebuie să transformăm viaţa noastră şi tot ce se află în jurul nostru.

Starea noastră de spirit este vioaie, dorind sau anticipând schimbarea, ieşirea din rutină. De fapt numai în acest sens îl resimţim pe Uranus ca acţionând dur, sau negativ. Altfel acest aspect îşi face simţite aspectele înainte de conjuncţia exactă, şi este de fiecare dată surprinzător.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top