Previziuni pentru 8 aprilie 2015

Astăzi avem trei aspecte foarte interesante: conjuncţia anuală Mercur Uranus, cuadratura dintre Mercur şi Pluton, cuadratura Marte Junona despre care am amintit şi ieri şi revenirea lui Jupiter la mişcarea directă.

Combinaţia acestor trei aspecte generează abilitatea de a înţelege schimbările şi oportunităţile care apar, de a acţiona în conformitate cu planurile personale, de a putea înţelege şi repara erorile care au generat tensiunile şi blocajele din ultima perioadă.

Mercur, guvernatorul zilei, este foarte dinamic şi ne determină să acţionăm cu rapiditate la orice fel de stimuli, important fiind să ne stăpânim nervozitatea.

La momentul revenirii lui Jupiter la mişcarea directă, el se găseşte în casa a X a şi ne ajută să înţelegem că trebuie să învăţăm cine suntem şi ce avem de făcut. În acelaşi timp, Luna se află în conjuncţia lunară cu Saturn, aducând înţelepciune şi intuiţii profunde, necesare pentru a deschide un nou ciclu. Acesta se referă la descoperirea valorilor personale şi la îndreptarea spre direcţia pe care acestea le necesită.

Emoţional nu stăm foarte bine, deoarece se creează resentimente şi se activează tipare mentale pe care nu le-am rezolvat şi care permanent ne provoacă suferinţă.

Cuadratura Mercur Pluton de diseară aduce în plan sentimental încăpăţânare şi posesivitate, dar pe care cu puţin tact şi înţelegere le putem rezolva. Acest aspect vine să completeze atmosfera zilei, căci dinamizează situaţiile, până la o limită extremă. Evident că acest aspect dinamic şi dur va aduce în prezent situaţii pe care refuzăm să le vedem de ceva vreme, idei în care persistăm cu greşelile, atitudini pline de orgoliu şi mândrie, dorinţe ascunse care necesită o atenţie egotică împinsă până la extrem.

Din punct de vedere religios astăzi se împlinesc cele 40 de zile de post, cifră cu o conotaţie puternică, care la nivel subtil ar trebui să aducă celor care au postit transfrmări importante la nivel fizic şi spiritual. Cred eu, fără nici o raţiune că postul negru astăzi ar aduce înţelesuri profunde fiecăruia dintre noi. La Denie, astazi În Miercurea Mare Biserica ne pune în faţa conştiinţei noastre pocainţa femeii păcătoase, care a uns cu mir pe Domnul Hristos şi pe Iuda, care din ucenic prin vânzare devine trădător. În acestă zi se oficiază ultima Litrughie a Darurilor mai înainte sfinţite din acest post şi tot astăzi se rosteşte pentru ultima data rugaciunea Sfântului Efrem Sirul cu metănii.

ORA PLANETARĂ A LUI MERCUR

Un om merge spre cunoaştere aşa cum merge la război: treaz, cu teama, cu respect şi cu încredere totală. Mergând spre cunoaştere sau la război în orice alt mod este o greşeală şi oricine o va face, o va regreta.
Atunci când un om a îndeplinit aceste patru exigenţe nu va face nici o greşeală pentru care să se simtă responsabil: în aceste condiţii actele sale pierd caracterul stângaci al faptelor unui prost. Daca acest om dă greş sau suferă o înfrângere, el va fi pierdut doar o bătălie şi nu va regreta nimica.

GRADUL SABIAN AL ZILEI –  19 BERBEC

COVORUL FERMECAT DIN BASMELE ORIENTALE

Când se întâmplă să intri într-o stare de criză oarecare, ai oricând la îndemână un instrument foarte puternic pentru a o depăşi: propria ta imaginaţie te poate ajuta să vezi dincolo de această stare, să te eliberezi de ea, să vezi soluţiile cu care poţi merge mai departe. Dacă te laşi copleşit de ea, acceptând-o ca pe ceva fatidic, imposibil de învins, atunci nici nu are cum să fie altfel. Depinde numai de tine să îţi îndrepţi atenţia către acele lucruri care te pot scoate din starea respectivă.

GRADUL SABIAN AL LUI MERCUR – 16 BERBEC

SPIRIDUŞI DANSÂND ÎN APUSUL DE SOARE

La lumina zilei au loc majoritatea activităţilor umane, iar când se apropie seara, ritmul lucrului se reduce şi cei mai mulţi oameni se retrag la casele lor pentru a se regăsi între cei dragi şi în intimitatea propriului loc de odihnă şi meditaţie. Se pot face multe lucruri utile noaptea, începând de la lectură, corespondenţă, reflecţii, studii şi proiecte, până la jocuri de familie şi întâlniri intime. Unii preferă să fugă de liniştea nopţii în atmosfera încinsă din discoteci şi baruri. Probabil sunt cei care nu suportă să se întâlnească faţă-n faţă cu sine, în tăcere, şi atunci se ascund în mulţimea zgomotoasă, sau poate că sunt oameni care nu suportă să stea singuri… Tu ce alegi?

ASPECTELE ZILEI

Mercur în conjuncţie cu Uranus în semnul Berbecului

Această conjuncţie aduce un plus de imaginaţie gândirii reci a lui Mercur, dar şi o exacerbare a mentalului. Este important să folosim acest aspect pentru a ne face planuri, pentru a găsi soluţii logice, dar mai ales pentru a ne face noi proiecte legate de comunicare, sau, fiindcă se petrece în semnul Berbecului, legate de idealurile noastre cele mai înalte. Intuiţia funcţionează perfect, iar evenimentele care au loc în jurul nostru ne vor schimba concepţiile. Este o zi minunată datorită acestui aspect, fiecare dintre noi reuşind să facem lumină în anumite aspecte ale vieţii, evident dacă se va putea controla impulsivitatea.

Mercur în Berbec în cuadratură cu Pluton  în Capricorn

Acest aspect aduce în general transformări ale modului de a gândi sau comunica. Este posibil ca multe dintre convingerile noastre să se clatine în urma unor situaţii şi rezultate evident contrastante. Acestea sunt deobicei inevitabile şi ne sunt necesare pentru a ieşi de pe pistele false ale gândirii şi acţiunii.

Mercur fiind în Berbec, este posibil să revină în discuţie subiecte mai vechi sau neînţelegeri care acum trebuie înţelese şi edificate.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top