Previziuni pentru 25 aprilie 2015

Astăzi, până la ora 16.20, Luna este fără direcţie în semnul ei de domiciliu, Racul. Perioadele de Lună fără direcţie sunt foarte importante căci sunt momente când se descarcă din subconştientul nostru informaţii importante, dar fără a trece prin inconştient. Sunt, ca să zic aşa, perioade de shortcut, necesare fiecăruia dintre noi, personale, în care, prin mecanisme extrem de subtile, ajung în conştientul nostru, informaţii extrem de importante. De aceea este recomandat ca în aceste perioade, să fim mai mult cu noi înşine, mai atenţi şi preocupaţi de suflet, căci legăturile cu lumea exterioară sunt nesemnificative şi obositoare, ceea ce poate declanşa reacţii nepotrivite.

Când însă Luna se află în propriul domiciliu, atunci, totul se schimbă, mai ales pentru nativii Rac, cei cu Ascendent în Rac sau cei cu Luna în semnul Racului. În general, se declanşează mecanisme subtile prin care inconştientul este reorganizat, ceea ce seamănă cu o perioadă de curăţenie generală, zugrăvire şi împrospătare / tapetare, din viaţa noastră. În aparenta dezordine şi harababură, se generează un spaţiu necesar desfăşurării activităţii conştiente perfecte, optime, fiecărei persoane.

Cât despre subconştient, acesta este extrem de activ, fiind cumva perioadele în care se descarcă în conştientul nostru informaţii importante, a căror semnificaţie trebuie să o înţelegem şi să o utilizăm. Pe scurt inconştientul este în renovare, iar conştientul este aparent inactiv, dar de fapt este ocupat cu descărcarea unor importante informaţii din trecutul sufletului, care ne sunt necesare pentru a înţelege şi repara, anumite erori ale acestuia. Din acest motiv este important să fim cât mai atenţi la tot ce ni se întâmplă, mai prezenţi în viaţa noastră interioară, mai dedicaţi şi răbdătorii muncii de renovare a inconştientului.

Totodată Mercur şi Chiron se află în sextil, şi chiar dacă aspectul se desfăşoară în perioada de Lună fără direcţie, adică nu-l simţim concret, este important, pentru că contribuie, exact la sublinierea, nuanţarea mecanismelor despre care am vorbit mai sus. De aceea cu Mercur în semn de Pământ, în Taur şi Chiron în semnul de Apă al Peştilor, aduc informaţii concrete legate de activităţile noastre ulterioare, aici, pe Pământ, informaţii care ar trebui să ne ajute să ne eliberăm, să ne concentrăm sau să ne organizăm atenţia într-un anume loc. În general este posibil ca visele să fie una dintre cele mai frecvente modalităţi de primire a informaţiilor. Probabil că este vorba de anumite valori care ar trebui administrate sau recuperate, sau utilizate corespunzător, ele în concret generându-ne de-a lungul vieţii probleme sau dificultăţii greu de înţeles. Acestea sunt doar câteva idei legate de aspect, de fapt el este personal şi extrem de complex.

Apoi, după ce Luna iese din perioada de fără direcţie, Soarele formează cuadratură cu Ceres. Acest aspect vine să completeze informaţiile descărcate din subconştient, cu lucruri concrete, cu acţiuni sau evenimente prin care ni se confirmă sau subliniază şi evidenţiază, ca nu cumva să le pierdem sau să neglijăm. Pentru aceasta, Luna = Inconştientul, formează opoziţie cu Ceres, tocmai pentru a ne orienta spre direcţia potrivită, sau pentru a înţelege exact şi complet ceea ce trebuie. Concret, opoziţia se formează după miezul nopţii, pe la 2.37, aşa că cel mai sigur, putem avea vise sau imagini de confirmare. Mi se pare că simbolurile sabiene ale zilei aduc imaginii excepţionale, care ne ajută să înţelegem exact şi concret, fără dubiu ceea ce ni se transmite din trecut.

ORA PLANETARĂ A LUI SATURN

Pe vremea când eram copii, aceste trăiri de încântare, în stare pură, nu erau provocate de vreun eveniment spectaculos, de proporţii, care să facă tot șarmul zilei; şi putem regăsi acele stări – dacă suntem dornici de a ne reaminti, de a retrăi şi de a ne reconecta cu acea parte din noi înşine care ştie cum să plutească pe undele bucuriei. Putem începe acest proces, rememorând ceea ce ni se părea amuzant, în copilărie. Să ne gândim ce anume ne determina să chicotim, cu încântare; ori să nu putem sta locului, de plăcere şi bucurie;  sau să izbucnim în hohote irezistibile de râs, ţinându-ne cu mâinile de burtă. Ce-ar fi, ca astăzi, să încercăm să petrecem câteva clipe, în fiecare amintire, şi să ne lăsăm învăluiţi în parfumul acelor trăiri – îngăduindu-i acelui simţământ de bucurie, încântare şi delectare pură să ne inunde.

GRADUL SABIAN AL ZILEI –  5 TAUR

O VADUVĂ ÎN FAŢA UNUI MORMÂNT DESCHIS

Trecutul ne poate folosi numai în măsura în care învăţăm din el. Dacă regretăm lucrurile care s-au întâmplat, asta are valoare numai dacă regretele sunt impulsuri pentru a nu mai repeta greşelile care ne-au condus la ele. Dar regretele pentru lucruri faţă de care nu ne considerăm vinovaţi sunt inutile. Ele ne dezvăluie doar faptul că ne-am ataşat de ceea ce am pierdut mai mult decât era necesar, sau că pe undeva greşim chiar în atitudinea faţă de ele. Putem să ne spunem oricând că tot ce s-a întâmplat a fost inevitabil, şi dacă regretăm ce s-a întâmplat, atunci avem datoria să acţionăm în aşa fel încât să nu mai ajungem în astfel de situaţii.

GRADUL SABIAN AL LUI SATURN – 3 SĂGETĂTOR

DOI OAMENI JUCÂND ŞAH

Este util să ştii să evaluezi consecinţele acţiunilor tale. Dacă acţionezi pripit, fără chibzuinţă şi fără a lua în considerare situaţia şi din punctul de vedere al celuilalt, adesea ai toate şansele să pierzi sau să greşeşti pueril. Jocul vieţii poate fi jucat şi fără ca unul să câştige şi altul să piardă, şi mai important este să-ţi faci prieteni decât să învingi atunci când victoria nu-ţi aduce, de fapt, nimic.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top