Săptămâna 27 aprilie – 2 mai 2015

Această săptămână este guvernată de Saturn care se află în mişcare aparent retrogradă în semnul Săgetătorului. Ca toate săptămânile guvernate de Saturn, şi aceasta este serioasă, cu o intensă tentă constructivă, dar şi revendicativă, mai ales în sensul de conştientizare.

El se află în inconjuncţie cu Soarele, şi este foarte posibil ca noi să nu vedem adevăratele valori şi oportunităţi care ni se deschid, datorită faptului că avem alte aşteptări şi că avem nevoie de rezultate concrete, imediate, vizibile şi palpabile. De fapt bazele a tot ceea ce se construieşte acum, sunt la nivel spiritual, în concret totul se va manifesta în funcţie de profunzimea, credinţa şi încrederea noastră în capacităţile şi calităţile personale.

Uranus şi Lilith, se află şi ele în inconjuncţie ceea ce cu siguranţă ne împiedică să înţelegem şi să conştientizăm cu uşurinţă, mesajele subtile, descărcările din subconştient şi acţiunile exterioare, care sunt provocări pentru a ne depăşi limitele, pentru a ne ajuta să ne eliberăm de poveri sufleteşti şi frici interioare.

Venus şi Pluton formează deasemenea inconjuncţie şi acest aspect ne împiedică să învăţăm să ne adaptăm, să ne dezvoltăm calităţile şi să ne utilizăm resursele personale, tocmai pentru că vrem să controlăm ceea ce de fapt nu reprezintă un punct de interes maxim sau o prioritate reală.

Mai există o inconjuncţie interesantă, cea dintre Neptun şi Junona, ea ne împiedică să gestionăm corect relaţiile noastre, indiferent de natura lor. Ni se pare că lucrurile stau altfel decât sunt în realitate, ceea ce generează suspiciuni, confuzii sau gesturi destul de egotice şi vanitoase, mai ales în primele zile ale săptămânii.

Toate aceste aspecte formează o configuraţie foarte interesantă, care mie îmi seamănă cu un fel de parapantă, în care este nevoie şi de acţiunile noastre pentru a ne lua zborul, dar şi de alegerea locului potrivit, care este ceva mai degrabă personal, vântul potrivit existând pentru fiecare.

Pe de altă parte devine activă opoziţia dintre Ceres şi Junona, chiar dacă ea nu se va perfecta, este intensă datorită declinaţiei, ceea ce ar trebui să ne determine să devenim extrem de productivi la nivel mental, să ne utilizăm ideile originale şi să le exprimăm, căutând şi selectând în acest fel persoanele cu care colaborăm sau suntem în contacte de muncă.

Venus se află într-o dublă cuadratură între Lilith şi Chiron , ea cumva fiind cea care ţine în echilibru, sau dinamizează acţiunile la nivel mental. Avem creativitate şi ne este uşor să utilizăm tot ceea ce reprezintă cu adevărat ceva important la nivel de dezvoltare personală şi interioară, pentru fiecare dintre noi. Toate celelalte dispar, sau se autoelimină din viaţa noastră, oricât de mult am încerca să le controlăm.

Mai este un aspect deosebit, yodul al cărui vârf se află pe Neptun, şi care implică Nodul Nord şi pe Junona, chiar dacă este un aspect pe care nu îl simţim concret, el lucrează intens la nivel subtil, la nivelul menirii personale şi de grup, astfel încât fiecare să-şi găsească locul potrivit şi să-şi urmeze idealurile spirituale. Mecanismele acestui aspect sunt extrem de fine, singura senzaţie pe care o avem fiind cea de blocaj acolo unde nu este important să fim, sau de asocieri care apar fără a depune nici un efort. El lucrează indiferent de cât de mult suntem sau nu conştienţi, generând un proces de rafinare şi de elevare. Yodul, mai exact vârful lui, este completat de două septile, cel între Pluton şi Neptun, activ de ceva vreme, dar şi de cel dintre Venus şi Junona, cumva acestea sunt extrem de puternice, mai ales în primele zile ale săptămânii, căci generează descărcări karmice, dar şi evenimente necesar a se întâmpla. De aceea este indicat să fim atenţi la toate informaţiile pe care le primim, la ceea ce simţim, visăm, sau ne imaginăm.

Din toate aceste motive se poate spune că va fi o săptămână a lecţiilor de viaţă, a înţelepciunii, pentru cine înţelege ce anume are de făcut, a transformărilor profunde, invizibile la exterior. De fapt ne este testată voinţa, profunzimea, adică, cercetarea în profunzime, înţelegerea şi evident răbdarea.

Pe de altă parte acum este momentul să ne exprimăm rezultatele cercetării, acumulării de informaţie, să ne exteriorizăm tot ceea ce am adunată după o lungă perioadă ce a părut blocată, stagnantă, fiind momentul cel mai potrivit al punerii în practică. De fapt toate acţiunile noastre sunt ajutate să se materializeze, mai ales dacă ele reprezintă rodul unei activităţii minuţioase, pline de dedicare şi răbdare, constante şi profunde. Pare dificil să aplicăm, să ne punem în practică ideile, dar este doar o aparenţă, cu încredere şi dedicare vom reuşi. De aceea spuneam că ne este testată răbdarea dar şi încrederea şi implicit credinţa.

Este o săptămână de creştere, apar oportunităţi de luare a unor deciziilor importante, serioase şi pe termen lung. Evenimentele ne împing de la spate, ne obligă să acţionăm, ne dinamizează, ceea ce ajută să fim activi şi să ne căutăm resursele necesare pentru a ne realiza planurile. Dacă ne concentrăm asupra unei singure direcţii de activitate, evitând să ne pierdem în speculaţii, avem luciditate, fermitate şi claritate, calităţi importante pentru a reuşi.

Apoi, una dintre probleme pe care ar trebui să o rezolvăm în săptămâna care urmează, este legată de experimentarea unei realităţi indezirabile, de exemplu suntem copleşiţi de cheltuielile din ultima perioadă, primul pas ar fi să reformulăm zilnic fraza, ca şi cum am fi rezolvat problema, spunând, odată eram copleşit de probleme financiare şi de cheltuieli, dar, acum, obţin suficient har şi sprijin de la Dumnezeu, încât greutăţile mele anterioare au devenit surse de bucurie şi pot acţiona cu un entuziasm reînnoit.

Apoi experienţa smereniei este un alt dar pe care Saturn ni-l aduce, în sensul în care trebuie să înţelegem că de la intuiţie la măiestria deplină este o cale lungă. De aceea dacă ne considerăm trântiţi la pământ, nu este nico ruşine, trebuie doar să ne scuturăm de praf, să nu ne lăsăm descurajaţi, să ne recâştigăm simţul umorului şi să pornim din nou în călătorie, fără a ne opune curenţilor emoţionali, fiind pregătiţi pentru a ne mai pierde echilibrul odată.

Apoi o altă atitudine pe care ar trebui să o cultivăm săptămâna care urmează este calmul, calmul, înseamnă la origine responsabil, a fi calm înseamnă cu mintea limpede, de aceea trebuie să ne asumăm în principal responsabilitatea de a ne trăi visul.

Optimismul sprijină viaţa. Emană bucurie şi speranţă, iar în faţa bucuriei uşile… lumii se deschid în mod magic. Optimistul nu este neliniştit pentru trecut, nici îngrijorat pentru viitor decât în mod trecător; el gustă clipa prezentă şi clipa îl înalţă prin energia pe care el o extrage intuitiv din ea. Clipa prezentă este viaţa şi viaţa îl sprijină pe acela care o trăieşte acum, cu bucurie. Nu de puţine ori vedem câte-un magazin gol-goluţ sau câte-o cârciumă… pustie, aşezate lângă alt magazin sau alta cârciumă la care oamenii se înghesuie. Lipsa entuziasmului şi a optimismului cuiva atrage pustietatea, pe când inversul lor… atrage paşii tuturor. Apoi, ne place enorm să ne aflam în compania persoanelor care zâmbesc, se bucură, a celor care emană optimism şi bunăvoinţă, cum ne înfioară gândul de a întâlni pe cineva care se văicăreşte continuu. Cercetătorii au constatat ca optimismul este şi molipsitor; în preajma unui om optimist şi plăcut, devenim optimişti şi plăcuţi. Ne simţim înaripaţi, ca şi cum o mare dragoste ar fi dat buzna peste noi. Optimiştii ocupă cele mai bune slujbe – ne spun psihologii şi sunt întotdeauna cotaţi ca cei mai buni profesionişti. Optimistul nu-şi permite prea mult să se scufunde în „butoiul cu melancolie”, nici să rămână cu ochii pironiţi în tavan, unde îşi vede meritele nerecunoscute. Optimistul nu cedează impresiilor negative ale celor din jur, pentru că instinctul sau îl sprijină în înţelegerea faptului că lumea înconjurătoare îşi exprimă propria minte de câte ori exprimă… o opinie. El crede în reuşită şi reuşitele îl urmează. El speră şi speranţa îi dă aripi. El crede şi credinţa îi dă dreptate. Fiinţa umană nu este condamnată la negativitate şi suferinţă, căci ea are în fiecare clipă şansa de a-i da vieţii o interpretare optimistă. Modul în care interpretăm tot ce ni se întâmplă este cheia alegerii în viaţă şi cheia care încuie sau descuie drumul către tot ce-i mai bun sau mai rău pentru noi. A fi optimist este o alegere înţeleaptă, care devine automatism (deci energie inconştientă). În orice situaţie am fi, optimismul ne ajută s-o depăşim cu înţelepciune şi să-i atenuam forţa atunci când nu-i chiar ceea ce ne dorim. Maria Timuc

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top