Săptămâna 3 – 9 mai 2015

Această săptămână este guvernată de Jupiter care se află în semnul Leului, de unde îşi manifestă destul de intens autoritatea pe de-o parte, dar şi tendinţa de relaxare, de compensare. Fiecare dintre noi resimte aceste stări, într-un mod specific şi personal, în funcţie de astrograma natală, dar, cu siguranţă în anumite sectoare ale vieţii se resimt aceste senzaţii.

În plus săptămâna începe cu cuadratura Soare Jupiter, care vine să facă ordine, să elimine, să aşeze anumite situaţii în plan material, concret. Fiecare dintre noi va simţi destul de acut nevoia de a-şi ordona ideile, de a-şi reconsidera valoarea şi calităţile, de a se reconstrui. Semnalele de acum, sunt ca urmare a unor evenimente petrecute în luna noiembrie 2014 dar şi în luna februarie 2015, la începutul ei, acum fiind un moment de eliminare a tot ceea ce nu ne mai este necesar. Această cuadratură ne vorbeşte despre necesitatea efectuării tuturor acţiunilor necesare pentru dezvoltarea personală, pentru creşterea şi afirmarea personalităţii în cel mai frumos mod. Orice alte acţiuni care ne pun mai prejos de ceea ce suntem, vor fi împiedicate, se vor derula cu dificultate. Este interesant de subliniat că această cuadratură cu Soarele face parte dintr-o configuraţie holistică, denumită Cruce, ea este fixă, şi se formează împreună cu Luna şi Pars Fortuna. Ştiu că regulile astrologice nu includ în configuraţiile holistice, punctele virtuale, dar, în acest caz, Pars Fortuna, are un rol extrem de important, căci ne sugerează că este un moment obligatoriu în care fiecare trebuie să se îndrepte spre ceea ce anume are de făcut, un moment pentru a se exprima, şi a-şi înţelege resursele formidabile pe care le are din dotare de la naştere. Mi se pare interesant de observat că la ora formării cuadraturii, practic pe cerul astral se formează o configuraţie interesantă, numită Steaua lu David sau Marele sextil, din ea lipseşte un punct plasat în semnul Racului, dar care virtual există, fiind Punctul Mijlociu dintre Uranus şi Nodul Nord şi Soare Lilith. Celelate colţuri sunt ocupate de Lilith, Lună, Pluton, Neptun şi Soare. Luna joacă un rol important în această configuraţie şi implicit în acest aspect, din două motive, concomitent este Lună Plină, şi în acest aspect sunt implicate toate formele virtuale de manifestare ale Lunii: Lilith şi Nodul Nord. Luna se află în semnul de cădere al Scorpionului, de unde ne sugerează că la nivel subconştient se lucrează pentru ca fiecare dintre noi să conştientizeze ceea ce are de făcut şi ceea ce are de eliminat/eliberat din viaţa personală. Apoi ceea ce avem de făcut este ca fiecare să-şi găsească locul în colectivitate, să acceptăm schimbările care apar şi să acceptăm experienţele noi. Probabil că este cel mai dur moment în care se descarcă din subconştient, în conştient, direct, diferite informaţii, ceea ce ne poate bloca, ne poate paraliza acţiunile.

Mai este un aspect interesant care ne obligă să ne ordonăm gândirea şi ideile, să lucrăm numai cu acele informaţii reale, în sensul de folositoare dezvoltării personale; este vorba despre opoziţia dintre Mercur şi Saturn retrograd, aspect destul de dur, căci ne împiedică să fim superficiali, neimplicaţi sau lipsiţi de interes faţă de tot ceea ce se întâmplă în viaţa noastră. Toate acestea ne determină să ne construim doar propria individualitate, să ne impunem punctele de vedere cu autoritate, probele care apar aducându-ne aparent decepţii sau iluzii false, de fapt ele ne provoacă utilizarea imaginaţiei şi a viziunilor de ansamblu. Sentimentele personale centrate pe ego pot fi fragmentate sau distruse, în locul lor dezvoltându-se sentimentul de împreună, care va ajuta la creşterea puterii interioare.

Luna Plină de luni, despre care puteţi citi un articol separat pe https://www.mirabilys-magazin.ro/previziuni-zilnice/luna-plina-din-4-mai-2015, nu face decât să crească tensiunile legate de dezvoltarea celor menţionate anterior.

Apoi mai este un aspect demn de menţionat, opoziţia Lilith Vesta care se perfectează miercuri, şi care este deosebit de subtilă, dar şi valoroasă, ea fiind prezentată pe larg într-un articol separat. Pe scurt acest aspect ne pune adesea în încurcătură, căci este ca şi cum suntem lăsaţi să alegem ce anume avem nevoie din subconştient pentru a evolua spiritual, dar noi nu ştim ce conţine subconştientul şi nici cum să facem acest pas. De aceea se poate spune că este un moment subtil de evaluare interioară şi de alegeri extrem de subtile.

Vineri, Venus trece în semnul Racului, de unde ne ajută să fim cât mai aproape de familie şi de resursele interioare. Acest tranzit ne va aduce o perioadă de relaxare interioară şi de armonie.

Sâmbătă Soarele şi Lilith formează un trigon interesant căci în el este implicată şi Luna care formează cu cele două o frumoasă Piramidă de Pământ, care ne ajută să ne ordonăm viaţa materială, să fim concreţi, să ne dezvoltăm voinţa şi puterea interioară, tocmai prin înţelegerea şi aplicarea mesajelor subtile pe care le primim. Chiar dacă Luna se află în exil, această poziţie ne determină să fi mai detaşaţi emoţionali şi mai stabili la nivel psihic.

Atunci când vedem un om nevoiaş, poate că ne cuprinde, uneori, dorinţa de a da milostenie, în chip de ajutor; totuşi, dacă dăruim – dacă facem acest gest, fără a-i acorda câteva momente, pentru a-l vedea drept cel care este şi a-i onora, esenţa, mai presus de orice, în acest caz darul nostru, dania noastră nu sunt nici pe departe atât de puternice, pe cât ar trebui să fie. S-ar putea, de pildă, să simţim imboldul de a-i oferi un sandwich, unui om lipsit de adăpost; însă, dacă facem acest gest, fără a privi acea persoană în ochi, stabilind un contact autentic, noi nu îi recunoaştem – chiar îl deposedăm de dreptul său înnăscut, de însuşi statutul său de fiinţă umană.
O situaţie strâmtorată le induce multor oameni un simţământ de vulnerabilitate şi îndoială de sine. Cel mai frumos dar pe care îl putem oferi constă în a veni în întâmpinarea oamenilor sărmani, fără judecată şi în lumina conştienţei că nu le suntem superiori, doar în virtutea unei situaţii mai prospere. Privirea de ansamblu ne reaminteşte că ne-am început cu toţii viaţa „în nevoie” de dragoste, grijă şi atenţie; şi mulţi dintre noi îşi încheie existenţa, în acelaşi chip. Dăruirea şi primirea sunt energii complementare, ce se succed, pe tot parcursul existenţei; şi avem cu toţii prilejul de a ne regăsi, periodic, de ambele părţi ale acestui schimb.
Este important să ne conştientizăm tendinţa de a dărui, din dorinţa de a creşte în propriii ochi şi de a avea o părere bună despre noi înşine, mai degrabă decât din recunoaşterea şi onorarea conexiunii dintre toate fiinţele umane. Renunţarea la vanitate ne limpezeşte ochii, îngăduindu-ne să vedem că, dincolo de aparenţe, suntem cu toţii binefăcători şi beneficiari. Atunci când ne aflăm în situaţia de binefăcători, noi îi onorăm pe cei cărora le oferim ajutorul, dacă ni-i amintim, totodată, pe toţi cei care ne-au ajutat. Astfel, putem să-l privim în ochi pe cel căruia îi oferim ajutorul sau dania, conştienţi fiind că stabilim contactul cu o fiinţă umană care este egalul nostru, seamănul nostru. Madysin Taylor

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top