Previziuni pentru 8 mai 2015

Astăzi Venus trece în semnul Racului, o poziţie care are tendinţa de a ne orienta sentimentele în trecut, când de fapt ceea ce avem de făcut este să generăm în sufletul nostru, să sădim, numai sentimente noi, de iubire, compasiune şi înţelegere. Este important să avem grijă de sufletul nostru, căci dacă vom rămâne agăţaţi şi prinşi de resentimente din trecut, vom ajunge blazaţi, indiferenţi, spiritul va fi mai mult negativ, ceea ce ne va atrage multe necazuri. Aşa că până pe 5 iunie când va trece în semnul Leului, este o perioadă în care ar trebui să sădim în sufletul nostru seminţele unor sentimente noi, adică modificate, constructive, de bucurie. Cred că este important să înţelegem aceste lucruri, căci în acest fel ne vom adapta gândirea dar şi acţiunile (vezi Ora planetară a zilei).

Marte se află de câteva zile în conjuncţie cu steaua fixă Algol, ceea ce cu siguranţă a trezit în fiecare dintre noi sentimentul pierdeii a ceva important, sentimentul neputinţei sau a blocajului mai ales la nivel de respect faţă de ceea ce facem, raportat la bani, la câştiguri, la acţiuni. La fiecare 2 ani şi câteva luni, trecem prin acest proces de ”decapitare”, tocmai pentru a ne schimba ideile, gândirea şi implicit acţiunile, energia. Marte în conjuncţie cu această stea poate produce stări sau evenimente greu de controlat, dar acestea sunt necesare procesului evolutiv. Moartea despre care vorbesc anticii, se referă la schimbarea până la eradicare a vechilor concepte. În fizic putem resimţi dureri de cap, sau o slăbiciune energetică în zona nas, gât, urechi.

Pe de altă parte, cred că vor fi schimbări importante la nivel politic, să nu uităm că Taurul se află în opoziţie cu Scorpionul, ceea ce evident declanşează o serie de evenimente care vor aduce suferinţe, încheierea unor cicluri importante, dar şi un important salt spiritual, de grup. Revenind la ziua de astăzi, Mercur care se află în propriul domiciliu, Gemenii, formează cuadratură cu Neptun – aspectul exact va fi mâine, dar îl resimţim acut de astăzi. Pe scurt despre acest tranzit pe care Mercur îl va face în Gemenii, trebuie spuse câteva cuvinte. Teoretic este cea mai bună poziţie a planetei şi deci forţele cu care acţionează se resimt cu multă intensitate. Cuadratura cu Neptun, cu ambele planete puternice în propriile domicilii, aduce o confuzie anesteziantă, aduce evenimente obligatorii, necesare pentru a ne însuşi importante lecţii de viaţă. Maximul energetic se acumulează undeva în planuri subtile sau profunde. Raţiunea are de suferit în acest moment, şi mai degrabă este un moment propice pentru promovarea unor principii noi şi înalte, decât pentru emiterea de măsuri concrete şi detaliate, care se pot dovedi ineficiente. În general nu se poate spune despre această zi că este una prea armonioasă, Luna este în exil în semnul Capricornului, în cuadratură cu Nodurile lunare şi Uranus, în conjuncţie cu Pluton şi în sesquicuadratură cu cuplul Junona Jupiter. Tensiunile, starea de agitaţie şi nemulţumirea ne vor urmări aproape toată ziua şi ne vor face să avem multe discuţii, mai ales principiale. Dacă nu ne vom stăpâni egoismul este posibil să pierdem oportunităţi importante sau să fim incapabil să valorificăm situaţiile avantajoase care apar.

Va exista tendinţa de a încerca să ne manifestăm cunoaşterea fără a fi prea siguri de ceea ce ştim. Cunoaşterea de sine este foarte importantă, la fel ca şi cercetarea spirituală. Mare atenţie la cuvintele pe care le rostim, pentru că vom fi judecaţi după ele. Nu ne vor fi permise minciunile sau prefăcătoria, şi în general ar trebui să ne axăm pe rezolvarea unor lucruri care necesită o realizare rapidă.

Apoi se poate spune că ziua de astăzi ne aduce un mod generos, chiar exagerat de a privi lucrurile şi oamenii. Este şi o zi potrivită pentru a lua decizia de a ne continua viaţa într-un mod cât se poate de armonios căutând calea spre spiritualitate, dacă încă nu am găsit-o.

Este momentul când trebuie să înţelegem, să învăţăm, să profităm de experienţa acumulată. Efortul înţelegerii ne determină să adoptăm atitudinea potrivită.

ORA PLANETARĂ A LUI VENUS

Daca priveşti înapoi la trecut, vei vedea că au fost multe dăţi când ai spus „nu” la lucruri la timpul prezent. Poate că au părut prea ciudate, poate prea înfricoşătoare. Poate abia le-ai observat, pentru ca erai concentrat în a-ţi îndeplini propriile planuri şi a controla lumea din jurul tău. Dar totuşi, existau ocazii peste tot în jurul tău, strălucind în lumina soarelui. Eşti în aceeaşi situaţie acum. Peste tot în jur sunt lucruri noi pe care le-ai putea încerca. Si adânc în inima ta este o voce care te mâna într-o anumita direcţie, dând sugestii, sfaturi. Dar multe din sfaturile acelea nu sunt sensibile aşa cum ai vrea, multe dintre ele solicita mult curaj ca să ieşi de pe calea ta bătătorită. Dar această schimbare la care tânjeşti în viitor, acea speranţă de care te agăţi atât de tenace, se împlineşte prin acţiune curajoasă şi sinceră chiar acum.

GRADUL SABIAN AL ZILEI –  18 TAUR

O FEMEIE SCUTURÂND O GEANTĂ VECHE LA O FEREASTRĂ ÎNSORITĂ

În viaţa fiecăruia tind să se adune tot felul de lucruri vechi. În suflet se strâng amintiri mai mult sau mai puţin plăcute, aşa cum în rafturi se aglomerează cu timpul tot felul de obiecte care zac nefolosite, doar fiindcă nu ne îndurăm să ne despărţim de ele. Dar vin periodic momente când trebuie să facem curăţenie. Dacă vrem să avem libertate de mişcare şi să facem loc pentru lucruri noi în viaţa noastră, atunci trebuie să ştim să renunţăm complet la cele vechi, la momentul potrivit.

GRADUL SABIAN AL LUI VENUS – 1 RAC

PE UN VAPOR, MARINARII COBOARĂ VECHIUL STEAG PENTRU A ÎNĂLŢA UNUL NOU

Când începi o etapă nouă, toată atenţia ta trebuie să fie îndreptată către ea. Nu are rost să începi ceva nou, dar tot cu gândul la ceea ce a fost, sau regretând ce ar fi putut să fie dacă ai fi ales altceva. Dacă ai pornit pe un anumit drum, spre o anumita ţintă, mergi înainte cu toată energia, nu şchiopăta şi nu te răsuci să mai priveşti îndărăt: sunt destule de văzut în faţa ta.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top