Previziuni pentru 13 mai 2015

Ziua de astăzi are un aspect foarte interesant şi cumva extrem de rar, despre care am spus că voi scrie un articol separat, dar se pare că nu am reuşit, aşa că voi scrie mai multe acum.

Chiron este un asteroid, la fel ca şi Vesta, ceea ce-i deosebeşte este faptul că sunt poziţionaţi diferit în spaţiu: vesta se află pe centura de asteroizi dintre Marte şi Jupiter, iar Chiron, se află între Saturn şi Uranus. Este evident că ei intermediază lucruri total diferite, iar cumva întâlnirea lor, face să poată fi duse la împlinire extrem de multe proiecte spirituale.

Chiron este poziţionat între Saturn şi Uranus, având rolul, aşa cum spunea Dane Rudhyar, unei Luni, în sensul că ne transmite mesajele extrem de subtile, prin traducere de limbaj, modulare de informaţie şi energie, astfel încât să putem depăşi frontierele cunoaşterii pământene. De fapt odată cu descoperirea lui Chiron, în 1977, a avut loc, o explozie în ştiinţele de frontieră, dezvoltare care continuă şi acum. Evident că rolul lui Chiron este mult mai complex, doar că acum el este ca un fel de curcubeu, ca un pod care leagă Pământul de Cer, de aceea manifestarea lui se poate asemăna cu a unei Luni. Acest rol poate fi susţinut şi de ideea ca atunci când a fost descoperit, Chiron se afla la gradul 3 în Taur, gradul tradiţional de exaltare al Lunii, era poziţionat în casa IV a Lunii iar Luna se afla în semnul Racului, propriul domiciliu. Chiron este cunocuta ca şi centaur, dar, în realitate, el nu face parte din familia lor. Povestea lui este diferită: Cronos care era căsătorit cu Rhea, s-a îndrăgostit de faimoasă nimfă Phiyira, pentru ca aventura lor să rămână în secret, ei se transformau în cai când se întâlneau. De aceea Chiron a apărut jumătate om şi jumătate cal; el a fost abandonat de mama lui – iarăşi apărând simbolul Lunii.

Până la urmă această poveste este povestea maternităţii şi a naşterii, fiecare dintre noi simţindu-se eliminat din viaţa mamei cu care am fost în simbioză perfectă. De aceea Chiron trebuie să fie privit aşa cum este natura sa: duală, jumătate om, jumătate cal, şi că el este prins între partea Divină şi partea umană, ceea ce produce o rană sufletească permanentă. El ne ajută să integrăm propria dualitate, conflictele interioare, dualitatea trup/suflet. Şi prin această permanentă oscilaţie, regăsim o componentă lunară. De aceea Chiron este foarte important în harta fiecăruia căci este locul unde avem o sursă de energie inepuizabilă (nemurirea chironiană), locul în care putem permanent să fim noi înşine şi să punem în practică idealurile. Practic Chiron este cel care ne ajută să ne unim trupul cu sufletul, vorbind evident metaforic, separarea dintre trup şi suflet sau divorţul, provoacă cele mai profunde răni, care în cele mai multe cazuri, devin mortale.

Revenind la aspectul de astăzi, Chrion şi Vesta s-au aflat împreună în semnul Peştilor, în următoarele perioade: la începutul lunii ianuarie1613, apoi în mai 1616, în luna iunie 1663 şi apoi în aprilie 1667, după aceea în aprilie 1714 şi martie 1718 şi în aprilie 1761 şi martie 1765, în ianuarie 1816, şi iunie1819, apoi februarie 1863 şi in ianuarie 1867; în secolul XX cele 4 întâlniri au avut loc în ianuarie 1914 şi iunie 1917, apoi în ianuarie 1961 şi decembrie 1967. În secolul nostru a avut loc o întâlnire pe 24 decembrie 2011 ( interesant nu-i aşa?) în 13 mai 2015, şi vor urma în mai 2062 şi aprilie 2066. Datorită mişcării celor doi asteroizi, întâlnirea într-un semn se formează cam de patru ori pe secol, şi conjuncţia în semnul Peştilor respectă această regulă.

Cea de astăzi este extrem de frumoasă, ea se formează în casa a III a, pe gradul 21 Peşti, adică în al treilea decan al Peştilor, guvernat de Jupiter după metoda caldeană. De aceea fiecare dintre noi în această perioadă se simte constrâns, presat, forţat, prins parcă într-o capcană, senzaţia că nu ne regăsim. Evident toate acestea au făcut parte dintr-un proces de 4 ani, de la conjuncţia lor anterioară din semnul Peştilor, în care a trebuit să ne descoperim calităţile şi să închidem datoriile karmice, eliberându-ne de trecut. Atunci ascendentul momentul se afla la gradul anaretic din Scorpion, tocmai sugerându-ni-se ca va urma o perioadă de eliminare din viaţa fiecăruia dintre noi, a tuturor ”toxinelor”. Conjuncţia se forma tot în casa a III a, a studiului şi învăţării, legate de scoaterea la lumină prin conştientizare, a experienţelor/rănilor/fricilor personale.

Conjuncţia de acum se află pe Fundul Cerului de atunci, sugerându-ne foarte clar că etapa aceea s-a încheiat şi trecem la o nouă etapă de creştere spirituală. Luna în semnul Peştilor, în conjuncţie cu Vesta şi Chiron, iarăşi aduce în prim plan rolul de traducători Lunari, doar că această traducere are loc pe două nivele: de înţelegere şi acceptare raţională şi de căutare spirituală a răspunsurilor noastre. Saturn retrograd peste Ascendentul momentului din 2011, ne spune că mai urmează o perioadă apăsătoare, doar că ea ne este necesară pentru a rezolva şi ceea ce ne-a scăpat sau am ezitat să o facem.

Vesta, despre care nu am spus nimic, este oarecum sub influenţa chironiană, căci ea este cea care ne sprijină să ne menţinem vii idealurile, să credem în visele noastre şi să nu ne abandonăm credinţa. Vesta reprezintă focul etern, din interiorul fiecărei fiinţe umane,  energia prezentă în fiecare, şi care, se poate spune, că simbolizează capacitatea de a ne focusa, de a ne concentra permanent  şi indiferent de context, atenţia asupra unei activităţi Personale, care ne solicită utilizarea darurilor personale (am scris Personale cu majusculă, deoarece aceste activităţi sunt subordonate lui Dumnezeu).

Această calitate ne ajută să ne urmăm cu consecvenţă Destinul şi să evoluăm necontenit. Dedicarea şi forţa interioară sunt cele mai importante atribute ale acestui foc etern.

Mulţi dintre noi se tem să păşească cu hotărâre în lume şi să acţioneze energic, pentru a pune lucrurile în mişcare; prin urmare,  se retrag, şovăitori, într-un con de umbră, într-o stare de visare, aşteptare şi contemplare. Într-adevăr, în anumite circumstanţe, este atitudinea potrivită; totuşi, această etapă de pasivitate trebuie, în cele din urmă, să cedeze prioritate contrariului său, în numele materializării visurilor noastre, al edificării lor întru realitate. Se poate dovedi cu adevărat înfricoşător; s-ar putea să ne zbatem, chiar să nu reuşim, uneori; însă este în regulă, întrucât se înscrie în cursul firesc al vieţii pe Pământ. A aştepta ca totul să fie perfect, înainte de a acţiona; ori a aştepta să ne cadă din cer ceea ce dorim, poate dura o veşnicie. Nimeni nu se aşteaptă să fim desăvârşiţi; aşadar, soluţia ideală este să ieşim din carapace şi să acţionăm, pentru materializarea visurilor noastre.

Practic această perioadă este cea mai delicată, ea va dura până în 20 mai, când se vor risipi tensiunile dar şi presiunea şi acţiunile directe pentru a câştiga. Din păcate câştigurile, dacă nu suntem atenţi, nu vor fi ale noastre, războiul câştigat nu ne reprezintă, avanposturile cucerite de fapt ne obligă, ceea ce avem de făcut este să fim prezenţi numai la realitatea noastră, să ne evaluăm nevoile sufleteşti şi să acţionăm numai spre binele personal spiritual.

ORA PLANETARĂ A LUI MERCUR

Sunt zile cu aspecte deosebit de provocatoare, căci ne pot fi foarte uşor furate ideile, informaţiile, mesajele şi transpuse într-un limbaj sau codificare care să reprezinte interesele exterioare nouă. Rugăciunea şi credinţa ne pot ajuta să nu cădem în această capcană. Dacă nu avem forţa interioară necesară pentru a discerne aceste tentative, este de un real folos să cerem sprijinul Îngerului păzitor.

Aş putea spune că ne aflăm într-un conflict deschis, la nivelul tuturor forţelor, atât subtile cât şi concrete, fiind de fapt o bătălie finală, în care sunt aruncate în joc toate resursele. Numai credinţa şi atenţia ne pot ajuta să depăşim cu bine provocările de acum.

Fiind ziua lui Mercur este important să înţelegem ce se întâmplă, să învăţăm să fim noi înşine, să fim atenţi şi receptivi la tot ce ne înconjură.

GRADUL SABIAN AL ZILEI –  23 TAUR

O GIUVAERGERIE PLINĂ CU CELE MAI MINUNATE BIJUTERII

Viaţa este un imens atelier de creaţie, şi unii oameni au talentul de a făuri lucruri minunate din materiale preţioase. Dacă vrei să fii asemenea unui bijutier în viaţă, învaţă să cunoşti calitatea materialului folosit şi să lucrezi cu migală şi măiestrie pentru a-l pune în forme splendide. Însăşi fiinţa ta este ca un giuvaer în curs de şlefuire, şi trebuie să-i acorzi maximum de atenţie ca să-l aduci la strălucirea dorită.

GRADUL SABIAN AL LUI MERCUR – 12 GEMENI

O TÂNĂRĂ SCLAVĂ NEAGRĂ ÎŞI RECLAMĂ DREPTURILE DE LA STĂPÂNA SA

Dacă eşti în serviciul cuiva, aceasta nu înseamnă că aparţii cu totul acelei persoane sau cauze. Chiar dacă viaţa te poate aduce în situaţia să te simţi dator cuiva sau să depinzi de cineva, fii conştient că aceasta este o situaţie trecătoare şi că oricând ai libertatea de a alege şi de a reclama ceea ce ţi se cuvine de drept. Desigur, trebui să ştii să discerni între drepturile tale legitime şi dorinţele tale nejustificate, ca să ai succes în demersul tău.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top