Previziuni pentru 15 mai 2015

Astăzi este o zi extrem de tensionată, atât la propriu cât şi la figurat, opoziţia Marte Saturn este extrem de activă, mai ales în prima parte a zilei. Atât fizic, psihic cât şi energetic ne vom simţi destul de epuizaţi, fiind frecvente durerile de cap, de oase şi se remarcă o sensibilitatea deosebită a sistemului respirator.

Pe lângă toate acestea apare o notă de duritate, de răceală, de intransigenţă în comunicare, fiind dificil de gestiona negocierile sau tranzacţiile comerciale. Cred că este indicat să fim deosebit de rezervaţi, cel puţin în prima parte a zilei, şi să evităm orice fel de conflicte sau situaţii tensionate.

În plus orice situaţie aparent confuză ar trebui lăsată deoparte, pentru că insistenţa în a o înţelege sau rezolva este sortită greşelii sau înţelegerii distorsionate. Practic astăzi ne este testată răbdarea, bunăvoinţa şi compasiunea. Apoi să nu uităm că Luna din semnul Berbecului formează cuadratură la Pluton şi este în conjuncţie cu Uranus, aşa că emoţiile noastre sunt gata să izbucnească în orice moment, suntem ca nişte vulcani, fără nici o posibilitatea de a ne controla sau direcţiona corect energia. Venus guvernatoarea zilei este într-o cuadratură în formare cu Nodurile lunare şi în trigon cu Neptun, de aceea este important să ne concentrăm atenţia şi activităţile doar pe ceea ce ne bucură, ne place, ne încarcă şi ne face plăcere.

În plus Ceres se află în inconjuncţie cu Venus, şi este foarte posibil să nu reuşim să deosebim dorinţele noastre de nevoile personale, în acest fel irosindu-ne energia într-o direcţie greşită. Acum, în această perioadă, binele personal este mai puţin important, căci se lucrează la schimbări globale foarte importante.

Etapele presărate cu provocări şi dificultăţi sunt inevitabile; însă – aidoma oricărui aspect al ciclului vieţii – ele sunt temporare. Dacă ne trăim plenar viaţa, atunci vom reuşi să percepem savoarea şi să culegem înţelepciunea inerentă fiecărui stadiu; fiind, totodată, pregătiţi să întâmpinăm, cu bucurie, etapa următoare. Acceptarea deplină, oriunde ne-am găsi în ciclul vieţii, este însăşi esenţa fericirii.

ORA PLANETARĂ A LUI VENUS

Celor mai mulţi dintre noi le este binecunoscută ideea conform căreia noi nu suntem fiinţe umane care trăiesc experienţe spirituale; dimpotrivă, suntem fiinţe spirituale care trăiesc experienţe omeneşti citat din Pierre Teilhard de Chardin (1881-1955).

GRADUL SABIAN AL ZILEI –  25 TAUR

UN VAST PARC PUBLIC, BINE ÎNGRIJIT

Cei care se tem şi cei care vor să profite de teama altora afirmă că viaţa este o junglă, că lumea este guvernată doar de legea celui mai tare. În realitate, în lume există o armonie care scapă omului preocupat doar de sine. Fiecare lucru şi fiecare fiinţă îşi are rolul său, iar existenţa lor are cauze şi sensuri bine determinate. Dacă fiecare om îşi joacă bine rolul în locul care i se potriveşte cel mai bine, atunci lumea ar putea fi un adevărat paradis.

GRADUL SABIAN AL LUI VENUS – 8 RAC

UN GRUP DE IEPURI ÎMBRĂCAŢI ŞI LA PARADĂ

Nu este greu să pari altceva decât eşti, dacă ştii cum să te costumezi şi să te comporţi. Dar mult mai important este să ştii să devii mai mult decât eşti, să ai permanent dorinţa de a trece la ceva mai bun, de a urca mai sus. Iar progresul nu se măsoară nici în bani, nici în putere, ci în ceea ce faci efectiv pentru binele tuturor.

ASPECTELE ZILEI

Marte în Gemeni, în opoziţie cu Saturn în mişcare aparent retrogradă, în Săgetător

Ne este frică, suntem presaţi de timp şi evenimente şi acţionăm impulsiv, în virtutea momentului. Puternicul Saturn nu poate face decât cu greu, faţă vitezei de reacţie a lui Marte.

De aceea poate apare frica, de afirmare, fiind activată ambiţia, dar fără o bază solidă, ci doar ca sentiment refulat, ca orgoliu manifestat datorită temerilor profunde pe care le trăim.

În general prudenţa este altceva decât frica, de aceea sub impulsul ei energia poate scăpa de sub control luând decizii pripite sau perdante, înregistrând eşecuri.

Cele mai puternice manifestări vor fi în planul relaţiilor şi a manifestărilor personale, mai ales că  vom constata că ne întâlnim cu situaţii similare din trecut.

Pot să apară două rezolvări sau manifestări.

Între admiraţie şi dispreţ este o diferenţă clară, cu efect concret. Dispreţul ne face să ne îndepărtăm de ceea ce credem că nu ne poate oferi nimic bun, fiindcă avem impresia că tot ce avem este deja mult mai bun. Este o atitudine greşită, care ne va face să nu putem vedea sau accepta ce ni se oferă, totuşi, ceea ce dispreţuim. În schimb, admiraţia ne apropie de ceea ce credem că ne poate oferi ceva bun. Forţa ei este imensă, căci ne face capabili să devenim sau să dobândim ceea ce admirăm. De pildă, când un om ne vorbeşte cu înţelepciune, vom înţelege cu atât mai mult din cuvintele sale, cu cât îl admirăm mai mult. Astfel vom putea să ne regăsim  la cota înaltă a propriei noastre admiraţii pentru înţelepciune, şi vom dobândi noi înşine din acea înţelepciune. În viaţa noastră, oare admirăm ceea ce este cu adevărat mai important pentru noi?

A doua posibilitate ar fi:

Când se întâmplă să intrăm într-o stare de criză oarecare, avem oricând la îndemână un instrument foarte puternic pentru a o depăşi: propria noastră imaginaţie ne poate ajuta să vedem dincolo de această stare, să ne eliberăm de ea, să vedem soluţiile cu care putem merge mai departe. Dacă ne lăsăm copleşit de ea, acceptând-o ca pe ceva fatidic, imposibil de învins, atunci nici nu are cum să fie altfel. Depinde numai de noi să ne îndreptăm atenţia către acele lucruri care ne pot scoate din starea respectivă.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top