Previziuni pentru 19 mai 2015

Evenimentul astrologic al zilei de astăzi este retrogradarea lui Mercur în propriul domiciliu, Gemenii. În plus Luna formează conjuncţie cu Mercur, ceea ce poate ne aduce inspiraţie, intuiţie, apariţia unor informaţii importante din inconştient. El va rămâne în această mişcare până pe 12 iunie, interval extrem de important în ceea ce priveşte gândirea noastră. În acest interval practic toate funcţiile mercuriene sunt foarte încetinite, pe de-o parte datorită mişcării aparent retrograde iar pe de alta datorită faptului că poziţia de domiciliu face ca acţiunile să fie resimţite cu o intensitatea maximă de către noi toţi. În schimb acţiunile noastre pot fi folositoare celorlalţi, adică este o perioadă în care tot ce se întâmplă este pentru binele celor din jur. Dacă reuşim să înţelegem că este nevoie de aceste perioade, atunci, putem să ne dedicăm exclusiv acestor acţiuni, iar rezultatele vor fi spectaculoase, ne vor încărca şi îşi vor aduce un aport subtil extraordinar. Din păcate, de regulă, ne încrâncenăm să obţinem cât mai mult pentru noi, iar blocajele le considerăm pierderi.

Mercur reprezintă inteligenţa, se spune despre el că este mesagerul zeilor, el mai face legătura între lumea exterioară şi cea interioară, de aceea îi este atribuită comunicarea,  iar glanda tiroidă care-i corespunde are şi ea acelaşi rol în sistemul endocrin, ea transmite organismului influenţa tuturor celorlalte glande; în plus tiroida are un rol principal în nutriţie şi creştere precum şi în activitatea leucocitară, pentru apărarea organismului Epifiza, este şi ea sub influenţă mercuriană, ea este considerată un fel de radar al energiilor subtile, care este şi ea oarecum blocată, dar nu în sensul de încetinire a funcţiei, ci în sensul de împiedicare a greşelilor spirituale.

Mercur retrograd, aduce în prezent situaţii din trecut, mai ales acţiuni, care nu au fost finalizate sau au fost greşite pe alocuri, acum urmând o perioadă de înţelegere a acestora.

Apoi ne aduce în faţa ochilor tot ceea ce trebuie să schimbăm în mentalitatea noastră şi în primul rând să învăţăm să mai lăsăm controlul şi în seama lui Dumnezeu, căci nu tot ce ne dorim ne este şi necesar.

Apoi ne determină să ne facem ordine în acte şi hârtii, să ne supunem unor reguli necesare unei bune convieţuiri.

Evident că toate acestea noi le resimţim ca pe nişte blocaje şi frâne, ceea ce poate fi adevărat dacă ne opunem, dar, dacă lăsăm lucrurile să se întâmple pur şi simplu, atunci nimic nu ne va mai deranja, căci am învăţat acceptarea şi smerenia.

Perioada de 3 săptămâni de retrogradare mercuriană se împarte în două intervale, una în care ne este clar subliniat şi insinuat prefixul ”RE”, luare, revedere, rediscutare şi variaţiuni pe aceiaşi temă, adică o perioadă de reexaminare pentru examenele ratate.

Acest interval este din 19 în 30 mai, de fapt este şi cel mai delicat în care este bine să fim prudenţi, rezervaţi, să nu ne implicăm în acţiuni riscante, să evităm semnarea contractelor, a achiziţiilor de aparatură electronică, să nu călătorim decât dacă este absolut necesar.

Apoi între 31 mai – 12 iunie se mai relaxează puţin lucrurile, dar totuşi ar trebui să fim în continuare prudenţi, dar mult mai atenţi la ceea ce se întâmplă în jurul nostru, mai receptivi, în sensul de a înţelege mesajul ascuns din spatele întâmplărilor aparent banale.

Să nu uităm că tiroida se află sub influenţa lui Mercur, de aceea suntem mai inerţiali, mai pasivi şi mai leneşi, în această perioadă aşa că eficienţa noastră fizică este minimă, în schimb receptivitatea şi activitatea spirituală este maximă.

ORA PLANETARĂ A LUI MARTE

Nu un ciocan a făcut pietrele dintr-un râu atât de perfecte, ci apa – cu dulceaţa sa, cu dansul şi sunetul său.

Acolo unde forţa poate doar să distrugă, delicateţea poate sculpta. Trebuie să descoperim partea frumoasă a sufletului nostru şi să o punem în valoare şi să o exprimăm fără teama de a fi răniţi sau consideraţi vulnerabili.

GRADUL SABIAN AL ZILEI –  28 TAUR

O FEMEIE MATURĂ RETREZITĂ LA ROMANTISM

Oricâte experienţe ai trăit şi oricât de mult ai simţi că ai depăşit vârsta unor anumite manifestări, întotdeauna va trăi în tine un copil dornic să se joace şi să iubească. Dacă astfel de atitudini au dispărut din viaţa ta, înseamnă că deja eşti bătrân şi viaţa nu-ţi mai poate oferi mare lucru. Dar dacă ştii încă să te bucuri de clipele trăite şi să descoperi lucruri noi, dacă ştii să-ţi urmezi idealurile chiar dacă experienţa pare să-ţi spună că ele sunt greu sau imposibil de atins, atunci în fiecare zi ai o nouă şansă să te bucuri cu adevărat de viaţă.

GRADUL SABIAN AL LUI MARTE – 5 GEMENI

O REVISTĂ RADICALĂ CHEAMĂ LA ACŢIUNE, AFIŞÂND O PRIMĂ PAGINĂ DE SENZAŢIE

Adesea, pentru a provoca o schimbare în bine este necesar un şoc, un moment de forţare a opiniei, pentru ca oamenii să realizeze necesitatea schimbării. Toate manifestările radicale au astfel de scopuri, dar desigur că oamenii trebuie să fie atenţi ca să nu accepte orice fel de propuneri radicale. Tot ce atrage atenţia în mod provocator trebuie analizat cu atenţie, şi astfel de momente pot fi semnale pentru mari schimbări în bine.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top