Previziuni pentru 22 mai 2015

Ziua de astăzi, guvernată de Venus, se află sub semnul opoziţiei dintre Venus şi Pluton, un aspect tensionat, care ne determină să reconsiderăm anumite valori din viaţa noastră, să dăm mai multă atenţie la ceea ce se întâmplă în jurul nostru şi în special cu relaţiile noastre. Acest aspect este intens pentru că provoacă în interior întrebări legate de ceea ce suntem, obligându-ne la o introspecţie atentă a detaliilor dar şi la repoziţionarea faţă de anumite situaţii sau persoane. În plan sentimental ne simţim destul de nesiguri sau chiar nemulţumiţi mai ales din cauza gândurilor negre sau a frustrărilor pe care le avem. Este o tensiune interioară, un fel de încrâncenare care ne face cam arţăgoşi şi puţini cam duri, mai duri ca deobicei în manifestări.

Celor din jurul nostru le va părea straniu comportamentul, dar nu uitaţi că şi ei simt la nivel subtil acelaşi lucru.

Relaţiile pasionale se schimbă cu perioade de izolare şi de singurătate. Pasiunea arzătoare este amplificată de respingere şi de negare; forţa de viaţă se loveşte de apatie. Dorim să ne iubim corpul şi nu  putem. Este o senzaţie contradictorie de iubire şi nemulţumire care ne împiedică să iubim.

Probabil că pentru fiecare dintre noi va urma o perioadă dificilă, în care practic suntem lăsaţi să luăm decizii, ceea ce ne va pare o mare suferinţă, în care ne este ridicat pentru o perioadă, sprijinul divin, tocmai pentru a ne maturiza spiritual şi a ne găsi calea. De aceea oricât de greu ar fi în următoarea perioadă este bine să ne amintim că trecem un test important pentru evoluţia noastră ca umanitate. Când ne simţim lipsiţi de ajutor, răvăşiţi de frică, să nu uităm să mulţumim ( Acatistul de mulţumire) sau să ne adâncim în Rugăciunea Sufletului, sau să citim Psalmul 50. Important este să nu ne pierdem, să nu ne zbatem epuizându-ne prin frică, ci să ne descoperim adevărata putere care ne-a fost dată la naştere, fiecăruia dintre noi.

Pluton şi el retrograd aduce răzbunări, aduce din adâncurile noastre toate resentimentele, care nestăpânite crează adevărate cutremure, erupţii vulvanice interioare, personale.

Luna se află în propriul domiciliu, semnul Racului practic amplificându-ne intuiţia, empatia dar şi activităţile pe inconştient. Întreaga zi Luna este fără direcţie, motiv pentru care nu reuşim să ne facem înţeleşi, comunicând altceva decât ceea ce ne propunem şi nereuşind să fim convingători. Nu sunt recomandate întâlnirile de afaceri, trebuie amânată semnarea actelor sau contractelor şi sunt de evitat activităţile comerciale sau încheierea unor înţelegeri sau alianţe.

Va exista tendinţa de a încerca să ne manifestăm cunoaşterea fără a fi prea siguri de ceea ce ştim. Cunoaşterea de sine este foarte importantă, la fel ca şi cercetarea spirituală. Mare atenţie la cuvintele pe care le rostim, pentru că vom fi judecaţi după ele. Nu ne vor fi permise minciunile sau prefăcătoria, şi în general ar trebui să ne axăm pe rezolvarea unor lucruri care necesită o realizare rapidă.

Soarele se află în grad aries în Gemenii pregătindu-se de opoziţia anuală cu Saturn retrograd, aspect pe care-l simţim extrem de intens încă de astăzi. Se poate spune că dorinţa de a ne instrui şi curiozitatea intelectuală sunt maxime şi ne ajută să ne putem asimila anumite informaţii cu uşurinţă.

ORA PLANETARĂ A LUI VENUS

Pentru mulţi dintre noi vor fi momente de înţelegere a propriului destin, a atingerii menirii. Este bine să reflectăm profund la tot ceea ce vom face, pentru că să reuşim împlinirea dorită. Este important să ne regândim mentalităţile, stilului de a vorbi sau scrie, a modului de abordare a multor probleme

GRADUL SABIAN AL ZILEI –  1 GEMENI

UN VAPOR CU FUND DE STICLĂ DEZVĂLUIE MINUNI SUBMARINE

De multe ori se întâmplă lucruri în care avem impresia că suntem implicaţi personal, dar de fapt ele doar ne dau prilejul să observăm şi să tragem învăţăminte din ele. Dacă ştii să te detaşezi de o situaţie, poţi vedea în ea lucruri extraordinare, adevărate minuni. Chiar şi întâmplările pe care le trăieşti tu însuţi îţi pot dezvălui mai multe dacă reuşeşti să le priveşti dintr-un punct de vedere detaşat.

GRADUL SABIAN AL LUI VENUS – 16 RAC

UN OM STUDIIND O MANDALĂ AFLATĂ ÎN FAŢA LUI, CU AJUTORUL UNEI CĂRŢI ANTICE

Uneori impresia că ştii totul despre o anumită problemă se poate dovedi falsă şi păguboasă. Există multă cunoaştere în cărţi, biblioteci, surse de informare specializate. Nu te jena să studiezi temeinic problema şi să înveţi ori de câte ori simţi că ai nevoie de informaţii suplimentare. Cei care cred că ştiu deja totul sunt cei mai expuşi riscului de a greşi din pură ignoranţă.

ASPECTELE ZILEI

Venus în Rac în opoziţie cu Pluton în mişcare aparent retrogradă în Capricorn

Venus reprezintă acum, într-un fel, o descărcare a cuadraturii Pluton Uranus, de aceea sensul şi efectele pe care le va produce sunt finale şi de multe ori transformatoare, sau definitive. Este de fapt conştientizarea diferenţiată între ceea ce merită să ne îngrijoreze şi ceea ce ne îngrijorează fără motiv. Apoi mai este vorba şi despre comportamentul nostru sexual, se pot face reproşuri sau pune în discuţie probleme delicate, care ating corzile sensibile ale sufletului. Poate ar fi un moment potrivit să învăţăm cum să abordăm iubirea, sau să înţelegem repetabilitatea unor gesturi sau evenimente în viaţa noastră, mai ales afectivă şi materială.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top