Previziuni pentru săptămâna 12 – 18 iulie 2015

Suntem în săptămâna guvernată de Venus, care se află în semnul Leului, teoretic aducând o vreme caldă, zile cu o intensitate luminoasă deosebită. În acelaşi timp fiecare dintre noi este mai atent la în a-şi evidenţia calităţile, dar şi extrem de orgolios şi vanitos. Practic depăşim cu dificultate criticile care ni se aduc, suspiciunile sau lipsa de loialitate. Altfel suntem mai creativi, eficienţi şi deschişi către speculaţii, aventură, sau orice alte evenimente mondene.

Venus ne va influenţa major, întreaga săptămână, datorită cuadraturii cu Saturn în mişcare aparent retrogradă, prin forţa şi apăsarea extrem de intensă pe care o vom resimţi în relaţiile noastre. În plus PM al acestui aspect se află în opoziţie cu PM Marte Pluton, două planete care aduc multă agitaţie şi provoacă tensiunii deosebite la toate nivelurile, dar mai ales în zona relaţională. De aceea este important să privim lucrurile şi evenimentele din exterior, relaxaţi, detaşaţi, evitând să răspundem provocărilor, oricât de tentaţi am fi să o facem. Cred că secretul acestei perioade de tensiuni subtile, interioare, care ne fac să vibrăm cu intensitate extremă, constă în a permite psihicului nostru şi chiar corpului, să digere, liber de orice fel de influenţe şi presiuni exterioare, experienţele complexe din ultima perioadă, dar şi să se sedimenteze percepţiile şi visele personale.

O altă faţetă a acestor aspecte o reprezintă provocarea, care poate genera reacţii anarhice, sau care au rezultate de dezbinare pe termen lung, tensiunii generatoare de orgolii intense care pot arunca în joc forţe colosale. Aici se resimte din plin rolul cuadraturii Soare Uranus, care aduce evenimente dificile, explozive, mai ales luni şi marţi.

Apoi Saturn şi Soarele, teoretic într-un trigon în formare, au ca PM pe Lilith, este ca şi cum ni se vor releva acum foarte multe chestii ascunse, pe unele poate le bănuiam, dar preferam să le ţinem în umbră, iar altele pur şi simplu le-am neglijat sau nu le-am acceptat existenţa.

Apoi în această săptămână se formează Luna Nouă din semnul Racului, ea ar, ca de fiecare dată o conotaţie specială, despre care o să scriu mai mult într-un articol separat. În orice caz ea nu aduce numai conjuncţia Soare Lună ci, concomitent, şi pe cea Mercur Marte în opoziţie cu Pluton, şi, în plus, Venus, ultima dintre planetele personale implicate în acest moment, pe lângă faptul că este guvernatoarea săptămânii, se află în grad anaretic, cumva aducând obligativitatea declanşării unor noi situaţii, prin trăirea şi rezolvarea unora mai vechi, din trecut. Trebuie remarcat, că doar Nodul Nord se află în semn de aer, ceea ce subliniază faptul că tot ce se întâmplă este o consecinţă a unor evenimente pe care nu le putem controla raţional, ele venind ca urmare a unor decizii luate cu mult deasupra noastră.

Este o  perioadă de staţionare, de blocaje, în care este bine să nu forţăm nimic, să nu ne aruncăm în noi acţiuni, ci să ne concentrăm pe finalizare, pe recuperarea datoriilor, pe negocierile deja începute. Tranzacţiile şi speculaţiile bursiere sunt dificil de realizat, iar fluxul banilor este greoi. Dacă nu vom ştii să ne planificăm exact şi concret acţiunile, de multe ori vom fi victima împrejurărilor, sau vom fi absorbiţi de acţiunile societăţii din care facem parte. Toate acestea ne pot aduce pierderi importante, atât materiale cât şi morale.

În plan sentimental nu stăm cu mult mai bine, dar există tendinţa de a înţelege ceea ce am greşit, dar reacţiile vor fi destul de lipsite de tact.

Ar trebui să încercăm să comunicăm cât mai mult, să spunem cu calm ceea ce gândim sau simţim, care sunt intenţiile sau dorinţele noastre. Este bine să ne stăpânim atitudinea critică, să fim toleranţi, să nu ne manifestăm impulsiv, lăsându-ne pradă nervilor sau ieşirilor de moment.

Dacă avem suspiciuni, să le dăm atenţie, ascultând intuiţia sau ghidul interior. Mintea ar trebui să fie concentrată pentru a rezolva prin comunicare crizele de orice fel, nedreptăţile şi neîncrederea.

Evident şi capitolul sănătate este deficitar, Luna este în scădere ceea ce evident ne aduce un flux energetic mult diminuat.

Suntem în plină vară, corpul nostru are nevoie în mod special de foarte multe lichide, de relaxare şi odihnă. Dacă nu este posibil un scurt concediu, atunci sfârşitul de săptămână ar fi bine să fie petrecut în mijlocul naturii. Suntem predispuşi la intoxicaţii şi erupţii cutanate, fiind indicat să ne protejăm cu mare grijă pielea de razele solare. De multe ori pot apare complicaţii severe dacă suntem neglijenţi sau dacă ne expunem prea mult la soare.

Fiecare moment în care te bucuri sau apreciezi, mulţumeşti, admiri, binecuvântezi, râzi sau iubeşti îţi dă putere şi viaţă. Fiecare clipă în care poţi să te simţi bine în interiorul tău înseamnă o oră sau un an de viaţă mai mult, şi nu doar pentru tine însuţi, cât şi pentru cei ce trăiesc în preajma ta. Orice fel de criză ar trece prin existenţa ta de zi cu zi, oricât de dezastruoasă s-ar prezenta o situaţie, aminteşte-ţi că nu atât străduinţa ta imediată de a o rezolva este remediul, cât puterea ta de a găsi energie. De a te simţi mai bine. De a întrezări în interior speranţa şi puterea de a depăşi situaţia ta. Mobilizează-te întotdeauna pozitiv. Când eşti deprimat şi strâns cu uşa de o situaţie de viaţă, nu te scufunda în depresia ta şi nu-ţi plânge prea mult de milă, căci prin aceasta îţi iei singur puterea. Du-te pe strada, într-un parc, acolo unde sunt oameni fericiţi, copii fără griji, fiinţe care se bucură. Bucuria este contagioasă. Orice stare umana este contagioasă. Ca să poţi trăi printre oameni disperaţi şi deprimaţi trebuie să fii atât de mult fericit încât să devină şi ei fericiţi, ori să devii la fel de disperat ca şi ei. Ţine minte; orice bucurie pe care o simţi, orice apreciere, orice moment de iubire, orice stare de bine sunt ca grămezile de aur pentru tine şi pentru lumea din jur. Ele înseamnă viaţă, energie, conştiinţă înaltă şi puterea de a trai, orice s-ar prăbuşi împrejur. Si, când eşti profund tulburat de vreo problema de viaţă, trebuie să lucrezi intens cu tine pentru a găsi motive de bucurie. Acesta este adevăratul dar al tău pentru viaţă. Maria Timuc

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top