Previziuni pentru 10 septembrie 2015

Am avut tabără şi timpul meu a fost extrem de limitat, căci mi-am concentrat atenţia pe ceea ce era de făcut acolo, motiv pentru care nu am mai scris previziunile zilnice. Acum am revenit şi trebuie să spun că este o perioadă în care totul se mişcă, dar această mişcare are sensul ca fiecare loc, om, situaţie să-şi găsească locul.

Ziua este în general tensionată şi trebuie mult tact în relaţii – Luna este descrescătoare şi în conjuncţie cu Venus şi Marte – mai ales în cele sentimentale.

În general vulnerabilitatea este accentuată, simţindu-ne depăşiţi de emoţii, invadaţi de incertitudini, şi de o stare de confuzie, aici se face extrem de intens resimţită opoziţia în formare dintre Jupiter şi Neptun. Emoţiile pe care le simţim în suflet, sunt importante, acestea sunt primele repere care ne pot îndruma în călătoria vieţii sau în acţiunile imediate. Uneori este necesar să le împărtăşim altora, ca să le furnizăm şi lor repere utile, şi dacă întârziem prea mult acest lucru, se poate să fim forţaţi ca să le împărtăşim brusc, cu violenţă, cu un sentiment de tulburare şi cu probleme de comunicare. Este de preferat să învăţăm să ne comunicăm emoţiile cu măsură, la timpul potrivit, astfel încât comunicarea cu ceilalţi să nu fie perturbată de valurile de emoţie revărsată.

Apoi, este vorba în general, şi de conştientizarea acelor sentimente şi emoţii care nu ne mai sunt necesare. De scoaterea la exteriorul nostru a nemulţumirilor care ne creează frustrări, resentimente şi agitaţie. Trebuie doar să recunoaştem şi să spune răspicat ce ne nemulţumeşte, pentru că orice lucru făcut la timpul lui are foarte mari şanse de a reuşi.

În situaţiile limită avem prezenţă de spirit, iar evenimentele care apar sunt, dacă le analizăm cu atenţie, capitole noi al cunoaşterii de sine.

Parte bună a lucrurilor este că putem pune degetul pe rană, acceptându-ne punctele slabe şi propriile slăbiciuni, cumva fiind chiar o necesitate adusă de opoziţia Soare Chiron, şi ea în formare. În acelaşi timp, se poate debloca planul material dacă vom învăţa să dăruim, fiind modul în care vom primi înapoi mult mai mult.

Pe de altă parte suntem ca înaintea unui examen, sau în faţa unui prag – Saturn se află în continuare şi din ce în ce mai intens resimţit, în gradul anaretic al Scorpionului. În basmele româneşti ne întâlnim deseori cu acest concept care este sub înfăţişare  simbolică, care este denumit ca “Păzitorul Pragului”. În “Harap Alb” ia forma de urs, rezumând în el toate condiţiile limitative pe care eroul vrea să le depăşească. “Păzitorul Pragului” este un coşmar, care ne copleşeşte. În alte basme, apar încercări la trei poduri succesive, de arama, de argint, de aur, (aici se aseamănă cu situaţia noastră concretă), ca lup, leu, balaur cu douăsprezece capete. Rene Guenon, faimos esoterist occidental, vorbeşte şi el despre “paznicul porţii prin care trebuie să treacă fiinţa pentru a se elibera de condiţiile limitative (…) ce o reţin în domeniul existenţei contingente şi manifestate.”

ORA PLANETARĂ A LUI JUPITER

Când ne examinăm relaţiile cu cei din jur este bine să începem prin a căuta să vedem ce am primit de la acele persoane. De exemplu azi dimineaţă acel cineva mi-a făcut suc de portocale, mi-a spălat vasele de la micul dejun, mi-a făcut cadou ceasul de la mână. Aceasta este de fapt descrierea clară şi simplă a realităţii. Deseori noi luăm astfel de lucruri ca şi cum ni s-ar cuveni. Trecem în grabă, de-a lungul zilei, fără să dăm prea multă atenţie tuturor acelor lucruri mărunte pe care le primim. Ele oare sunt chiar lucruri mici? Ele doar par aşa pentru că atâta timp cât avem sprijin atenţia ne poate fi îndreptată în altă parte. Dar când nu avem apă caldă la duş, sau ne-am pierdut ochelarii, aceste lucruri mărunte ne captează atenţia. Brusc devenim conştienţi de adevărata valoare a apei calde şi de vederea limpede. Ce-ar fi să ne rupem astăzi 5 minute pentru a inventaria tot ce primim de la ceilalţi. S-ar putea să fim surprinşi cât de multe ne-am notat, şi se poate ca, în mod firesc, să se nască un sentiment profund de recunoştinţă şi apreciere.

GRADUL SABIAN AL ZILEI –  18 FECIOARĂ

DOUĂ FETE JUCÂNDU-SE CU O PLANŞETĂ DE SPIRITISM

Uneori trebuie să încerci o experienţă nouă, să alegi o metodă neobişnuită. Este bine să ai alături pe cineva care a mai trecut prin asta şi ştie ce se poate întâmpla. Pentru aşa ceva există prieteni. Dar numai de tine depinde să ai prieteni capabili de un astfel de ajutor.

GRADUL SABIAN AL LUI JUPITER – 7 FECIOARĂ

UN HAREM

Bucuriile vieţii nu pot fi dobândite prin durerea altora, ele sunt depline numai când toţi se bucură la fel de mult în experienţele comune. Clădeşte-ţi fericirea căutând să aduci bucurie şi ajutor celorlalţi. Sensul tău poate fi dat tocmai de mediul în care te afli, fie că te îndeamnă să te armonizezi cu el şi să-ţi asumi rolul pe care ţi-l rezervă, fie că simţi nevoia să cauţi ceva pe măsura posibilităţilor tale reale. În oricare caz, trebuie să te decizi.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top