Previziuni pentru săptămâna 27 septembrie – 3 octombrie 2015

Această săptămână este guvernată de Jupiter aflat în cădere în semnul Fecioarei. Practic este prima săptămână guvernată de Jupiter, de când acesta a intrat în semnul Fecioarei. În primul rând aş vrea să subliniez ce reprezintă căderea în astrologie, este o poziţie prin care planeta este foarte slăbită, cel puţin aşa este definiţia. De fapt este vorba despre o acţiune care se desfăşoară mai ales la nivel subtil, se desfăşoară în relaţie cu subconştientul, este o creştere a calităţilor personale, care nu se poate manifesta în mod obişnuit sau aşa cum suntem obişnuiţi. Ea ne provoacă atenţia şi ne determină să privim dintr-o cu totul altă perspectivă lucrurile. Din semnul Fecioarei ar trebui să ne dezvolte atenţia asupra detaliilor subtile, asupra mesajelor la nivel de suflet, să ne dezvolte intuiţia şi ascultarea spirituală. De aceea toate săptămânile guvernate de Jupiter, vor fi timp de un an, momente de dezvoltare şi expandare a calităţilor spirituale, vor fi perioade în care ne stabilim propriile legi de înţelegere şi comunicare cu Dumnezeu.

Jupiter este considerat ”marele benefic”, această calitate şi-o va exprima din plin doar pentru a creşte spiritual şi a ne dezvolta pe verticală, toate celelalte interese vor trece în plan secund şi practic în plan material ne obligă la ordonare şi atenţie asupra detaliilor corecte şi coerente, necesare în plan social.

Săptămâna această este plină de evenimente astrologice, ea începe cu tripla conjuncţie Soare Lilith Junona, despre care puteţi citi un articol separat pe https://www.mirabilys-magazin.ro/previziuni-zilnice/tripla-conjunctie-soare-%E2%80%93-lilith-%E2%80%93-junona, apoi este eclipsa totală de Lună de luni, unul dintre momentele remarcabile ale acestui an 2015 şi nu numai, la fel, despre acest aspect puteţi citi un articol pe https://www.mirabilys-magazin.ro/previziuni-zilnice/eclipsa-totala-de-luna-din-28-septembrie-2015.

Să nu uităm că Luna este sufletul nostru, tărâmul visurilor şi sentimentelor, al amintirilor, este trecutul, inconştientul personal, dar şi eternul copil din noi. Poate fi privită ca o mamă ocrotitoare, care face tot ce se poate pentru a ne determina să ne alegem calea cea mai bună spre evoluţie.

De aceea săptămâna care va urma este una în care ar trebui să ne ascultăm sufletul, să ţinem cont de intuiţii, căci ele vor veni ca sfaturi ale îngerilor noştri păzitori şi ale Lunii.

Poziţia din semnul Peştilor de la începutul săptămânii sugerează că ar trebui să ne ocupăm doar de finalizarea unor proiecte, ceea ce ar fi în acord şi cu faza de descreştere care începe de luni odată cu Luna Plină.

Se poate spune că vibraţia acestei săptămâni este de profunzime în plan emoţional, de seriozitate în manifestări, de atitudini corecte şi echilibrate. Este o săptămână în care, cu siguranţă, vom acorda mai multă încredere premoniţiilor şi presentimentelor, emoţiilor şi intuiţiei.

Urmează conjuncţia inferioară Soare Mercur din semnul Balanţei care ne va aduce fiecăruia dintre noi idei noi, o înţelegere specială a relaţiilor şi o transformare importantă a atitudinii. Acest aspect are loc pe 30 septembrie, miercuri, fiind o zi importantă pe care ar trebui să o dedicăm reflecţiei, scrierii, meditaţilor şi încercării de a ne ordona gândurile şi de a ne scrie ideile. Este un aspect extrem de important despre care voi scrie un articol separat.

Apoi Mercur vine să ne determine să avem noi perspective, să avem noi informaţii de prelucrat, legate evident şi de influenţa eclipsei, fiind un fel de conştientizare a lor. Aici trebuie să subliniez conjuncţia cu Lilith, Junona, dar şi opoziţia cu Vesta. Aceste aspecte aduc sensuri noi acţiunilor noastre şi fac un fel de curăţenie în relaţiile personale şi sociale.

Mai este un aspect demn de subliniat, şi anume opoziţia dintre Junona şi Vesta, ea este extrem de valoroasă în aceste momente căci transformă relaţiile noastre, le triază, le scoate în evidenţă doar pe cele care reprezintă nevoile noastre sufleteşti, şi ne oglindesc valorile personale. Din acest punct de vedere în plan relaţional situaţia este destul de delicată, practic se precipită lucrurile, se accentuează tensiuni, suntem forţaţi să luăm decizi pentru a ne clarifica sentimentele.

Datorită acestor aspecte, se pare că axa Balanţă Berbec este cea mai activă, ceea ce face ca acţiunile să fie preponderent orientate spre acţiune, spre nevoie de afirmare personală şi spre zona relaţională. Aici vor fi resimţite intens toate aspectele, aici va fi îndreptată toată atenţia şi eforturile.

Trebuie să ţinem cont, totuşi, de următoare idee, atunci când ne aflam în căutarea căii noastre şi deci a Adevărului, orice se afla în afara acestei energii va părea forţat, sau ne va face să simţim un anume disconfort. De aceea mai ales acum trebuie să fim atenţi la senzaţiile noastre, de fapt la vocea sufletului, la mesajul îngerului păzitor, oricum vrem noi să numim toate acestea, pentru că, acum mai mult decât oricând se dezvoltă în noi percepţii deosebite.

Am întâlnit numeroase situaţii care se cer a fi analizate cât mai rapid, uneori chiar la momentul apariţiei lor, şi care reclamă decizii importante. De obicei, dacă e vorba de o schimbare pe termen lung sau care îmi afectează întreaga viată, stau în cumpănă o perioadă mai îndelungată. Dar chiar şi atunci, răspunsul vine pe baza unei intuiţii din ultimele clipe. Şi, ca să vezi, se dovedeşte a fi o alegere care mă ajută să evoluez. Pentru că, chiar dacă raţiunea se opune, există un argument mai puternic decât conexiunea neuronilor, care ne îndrumă viata.
Nu de puţine ori, persoane care simt apropierea primejdiei şi care au încredere în propriul lor ghid interior reuşesc să evite în mod miraculos mâna sorţii. Aici intră în ecuaţie şi credinţa că anumite variabile din viaţa aceasta au fost prestabilite, dar, chiar şi în caz contrar, tot mai indicat ar fi să cazi ştiind, simţind, că e nevoie de această cădere pentru a creşte, decât să blamezi lumea şi universul că ar complota împotriva ta. Dacă am considera persoanele din anturajul nostru, situaţiile cu care ne confruntăm, chiar şi felul cum arătăm şi vorbim, ca fiind propriile alegeri, făcute înainte de a ne naşte, ne-ar fi mult mai uşor să ne concentrăm pe cum să fac să, decât pe dacă ar fi fost. Prima atitudine nu doar că este mai logică din toate punctele de vedere, dar ne ajută pe deasupra să ne ascuţim simţurile pentru a intercepta mesajele provenite din inima Universului şi care ne-ar ajuta, eventual, să ne corectăm traiectoria în concordanta cu legile Sale. Suntem nu doar nişte transmiţători, care dictează, întocmind şi abrogând legi, dar şi receptori care, la rândul lor, ar trebui să ia în considerare regulile ce păstrează armonia în corpul gigantic numit lumea noastră.
În acest context, al zilelor pe care le trăim acum, ceea ce a spus Andrei Pleşu mi se pare perfect:

Noi suntem înclinaţi în mod natural – si educaţi în mod iresponsabil – să credem că, pentru chiverniseala destinului nostru, nu ne sunt trebuincioase decât împrejurări favorabile, bunătăţi, răsfăţuri şi noroace. Nimeni nu se roagă să capete vreo încercare aspră, vreo năpastă, vreun eşec. Şi nimeni nu crede că asemenea neajunsuri pot veni prin intermediul îngerului, consacrat, îndeobşte, ca un produs de cofetărie.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top