Previziuni pentru 9 octombrie 2015

Avem o zi interesantă, cu Mercur direct staționar la grad anaretic și cu Venus la grad anaretic, combinația dintre cele două fiind extrem de interesantă, căci ele se află în recepție mutuală. Forța ce rezidă din relația de semisextil dintre cele două planete aduce un fel de înțelegere greu de definit, ca un fel de sclipire de geniu, în tot ceea ce privește relațiile noastre, ideile de lucru, conceptele și orice fel de activități raționale. Venus  are ca aliată Luna, adică ne este relativ facil să descifrăm mesajele care le primim de la inconștient, iar Mercur pe Nodul Nord, ceea ce aduc o înțelegere greu de definit dar indubitabilă, a următorilor pași pe care fiecare dintre noi îi are de făcut.

Dacă ne vom folosi cu multă atenție intuiția, ne notăm ideile, chiar dacă par absurde sau fără șanse de a fi vreodată aplicabile, este posibil să primi spre seară sau prin vise informații importante care ne vor ajuta în acțiunile importante ce se vor desfășura în jurul datei de 18 – 22 octombrie. Întotdeauna mi s-a părut interesant codul sau semnalul pe care o planetă îl lasă în urma sa pentru a fi utilizat cu succes. Doar că acest lucru înseamnă să analizezi în perspectivă ținând cont de semnalele subtile ale prezentului.

Pe de altă parte Luna formează cuadratură cu Saturn, opoziție cu Neptun și conjuncție cu Marte. Aceste trei aspecte ne sugerează felul în care putem pune bazele unor acțiuni de durată, după ce înțelegem ce ne lipsește la capitolul creativitate și ajustăm, când Venus va ajunge pe punctul în care se află Luna, adică cam în maxim 2 – 3 zile. Apoi ce anume din modul de a analiza este prea rigid, inflexibil, prea concret și doar materialist, trebuind să învățăm să facem loc și inspirației divine, și anume când Venus va ajunge pe acest punct , adică  maxim într-o săptămână. Și, nu în ultimul rând, ce activități adiacente ne sunt necesare, ce tip de acțiune trebuie dezvoltată și înțeleasă, în sensul de simțită, trăită, pentru a obține eficiență, coordonare perfectă cu ceea ce se află în jurul nostru, dar mai ales atenție excelentă.

Poate că ne simţim oarecum lipsiţi de sprijin, neajutoraţi, doar că adevărul este puţin diferit căci, cei care ne îndepărtăm de Dumnezeu suntem noi, de aceea noi ar trebui să facem primul pas.

Apoi este important să înţelegem că anumite lucruri care sunt blocate acum, sau par aşa, nu trebuie să le forţăm, este ca şi cum am rupe un sigiliu, vrând să intrăm într-o casă, deocamdată sechestrată, chiar dacă ştim că suntem în posesia ei, înainte de termenul stabilit, dintr-un motiv sau altul. Nu cred că trebuie să forţăm, să insistăm sau să ne agităm, cel mai bun lucru în această perioadă este să facem lucrurile aşa cum vin, fără a forţa nimic.

Este o zi de muncă dificilă asupra sinelui, mai ales în vederea transformării, permiţând o intensă purificare. Munca interioară este dată de asumarea responsabilităţilor şi refuzarea improvizaţiilor, iar în alt plan regândirea din temelii a manierelor de abordare a problemelor. De fapt este o regândire a propriilor strategii. Odată făcute aceste transformări vom trăi bucuria de o clipă a izbânzii obţinute cu sacrificii, anulând durerile demersurilor anterioare concomitent cu regăsirea aplombului prin acţiuni energice. Dar cel mai important mesaj al acestei zile este acela că regulile jocului trebuie respectate, altfel înseamnă că joci un alt joc, şi chiar dacă îl câştigi, în realitate ai obţinut altceva decât te aşteptai.

ORA PLANETARĂ A LUI VENUS

Și pentru că astăzi este ziua guvernată de Venus, ar fi de spus că toţi avem nevoie de iubire. Iubirea face parte din natura noastră, la fel ca mâncatul, băutul şi dormitul. Câteodată ne găsim complet singuri admirând un apus minunat şi gândim:

‘frumuseţea asta nu are nici o importanţă , pentru că nu am pe nimeni cu care să o împart.’ În acele momente ar trebui să ne întrebăm: de câte ori ni s-a cerut iubire şi am fugit? De câte ori ne-a fost frică să ne apropiem de cineva şi să-i spunem clar că îl iubim? Ţi-e frică de singurătate. E ca un drog, ca cel mai rău narcotic. Dacă amurgul nu are nici un sens pentru tine, fii smerit şi pleacă în căutarea iubirii. Să ştii că – la fel ca şi cu alte binecuvântări spirituale – cu cât reuşeşti să dai mai multă iubire, cu atât vei primi mai multă în schimb.

GRADUL SABIAN AL ZILEI –  16 BALANŢĂ

DUPĂ O FURTUNĂ, UN ŞANTIER NAVAL ARE NEVOIE DE RECONSTRUCŢIE

În viaţă au loc, uneori, furtuni emoţionale. Ele nu sunt menite să ne rănească, ci mai ales să ne determine să cugetăm adânc şi să ne remodelăm atitudinea faţă de cei din jur şi faţă de ceea ce trăim. În general, ele ne ajută să progresăm, să devenim mai înţelepţi, dacă nu ne lăsăm copleşiţi de sentimentul nenorocirii şi ştim să mergem mai departe cu lecţia învăţată. După asemenea furtuni, este bine să ne construim o atitudine nouă, să abordăm altfel problemele şi relaţiile noastre, pentru a le da un echilibru care să nu mai poată fi afectat de furtuni.

GRADUL SABIAN AL LUI  VENUS –  1 FECIOARĂ

CELE MAI FRUMOASE TRĂSĂTURI ŞI CALITĂŢI ALE UNUI OM SUNT IDEALIZATE ÎNTR-UN PORTRET

Vei deveni în viaţă ceea ce admiri la alţii. Foloseşte admiraţia pentru oamenii cu calităţi deosebite ca să dezvolţi şi în tine acele calităţi. Cultivă şi promovează tot ce crezi cu adevărat că are valoare, fiindcă sunt lucrurile care dau valoare şi vieţii tale, idealurile pe care vrei să le atingi. Idealismul nu este o fugă de realitate, ci un drum firesc către o realitate mai bună.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top