Previziuni pentru săptămâna 11 – 17 octombrie 2015

Săptămâna aceasta este guvernată de Soare, și ca toate săptămânile care au aceiași vibrație, teoretic, suntem mai centrați pe noi înșine, mai atenți la viața noastră, la ceea ce este important în ceea ce ne privește. Am spus teoretic, căci practic, de câte ori Soarele se află în cădere în semnul Balanței, suntem oarecum confuzi, ne focusăm mai dificil asupra lucrurilor importante, suntem mai atenți la ceea ce este în jurul nostru și nu la noi. În plus Soarele este slăbit de opoziția cu Uranus, care face ca nervozitatea și agitația să ne distanțeze și mai mult de ceea ce ne este necesar. Un alt argument este acela că marți se va forma Luna Nouă din semnul Balanței, ceea ce face ca noi să fim departe de ceea ce ni se transmite la nivel subtil, adică receptivitatea noastră este scăzută, iar la nivel conștient suntem atenți doar la ceea ce se petrece în jur, doar la părerile celor din jur, sau la cerințele și acțiunile lor.

Apoi Mercur revenit la mișcarea directă, și aflat în trigonocrație în semnul Balanței, aduce multă agitație, multe informații din exterior, face ca anumite acțiuni să revină tocmai pentru a înțelege și rezolva tensiunile relaționale, pentru a ne edifica de ce anume este necesar să ne orientăm într-o direcție și nu în alta. cumva aici este vorba de rațiune, de motive logice, căci există o parte nevăzuta pe care nu putem să o percepem căci nu suntem pregătiți să o înțelegem. Ea ni se va dezvălui în următoarele luni, acum tot ce trebuie să facem este să acționăm conform rațiunii, probabil că la nivel subtil se fac anumite reglări, care ne afectează intuiția sau percepțiile și atunci singurul element care este nealterat îl reprezintă rațiunea.

De altfel refacerea conjuncției dintre Mercur și Lilith – se formează sâmbătă dar o resimțim de marți – este cel mai important indicator referitor la felul în care putem interpreta ceea ce se petrece. Cumva percepția bazându-se pe sentimentul de frică, de neîncredere, de suspiciune. De fapt, ne sunt relevate forme și moduri noi de relaționare, bazate pe componente spirituale, ele vestesc sau mai bine spus pun bazele unor dezvoltări colective. Într-un fel se poate spune ca are loc o încorporare a unor noi valori sociale, în care fiecare exemplifică cel mai bine potențialul spiritual și sensul cel mai măreț al acestor valori. Cumva fiecare ar trebui să se dinamizeze și să se focalizeze pentru a se evidenția, pentru a dispare impersonalitatea atât de frecventă la noi toți în ultima perioadă. Fiecare ar trebui să acționeze, dincolo de viziune, contribuind la spiritualizarea și promovarea marilor simboluri al Epocii Noi în care intrăm. De aceea această perioadă și săptămână, nu se orientează spre persoană ci spre un îndemn de a aduce idealurile cele mai nobile la viață faptică prin puterea voinței spirituale. Este o lume care se pregătește să apună, atenție nu să moară și o lume care se pregătește să răsară, bazată pe dezvoltarea spirituală, acum suntem în etapa de înțelegere a acestor schimbări și de acceptare a lor. În acest scop primim mesaj și de la opoziția Mercur Vesta retrogradă, și acest aspect formându-se pentru a treia oară, el are un rol extrem de interesant, și anume acela de a ne determina să ne focusăm doar pe dezvoltarea personală, de a ne focusa pe idealurile și proiectele noastre cele mai înalte, de a înțelege că doar singuri putem descoperi ce ne este potrivit și ce ne reprezintă cu adevărat doar pe noi.

Saturn din semnul Săgetătorului, formează trigon vu Vesta și sextil cu Mercur, în acest fel el ne aduce rezolvări și ne susține, ne împinge să ne orientăm atenția spre tot ceea ce reprezintă un ideal pentru noi; chiar dacă acestea au fost demult abandonate, sau par imposibile, focusarea asupra lor, va face posibilă apariția și materializarea.

Mi se pare că Mercur are două valențe, unul ar fi acela de minte. Mintea sporovăieşte continuu şi găseşte oricând un drum mai bun pentru acţiune, dar – la o privire atentă – vom observa ca niciodată n-am făcut altceva decât ceea ce „am putut” în acel moment. Fie ca am luat decizii emoţionale, fie ca au fost raţionale, fie ca ne-am lăsat purtaţi de valuri ori de inconştienţă, întotdeauna am făcut ceea ce am putut în acel moment. Simplul fapt de a fi conştienţi de limitele „puterii” noastre de decizie şi alegere ne va ajuta fantastic să depăşim sentimentul de vinovăţie și să căutăm dincolo de ceea ce ne transmite mintea. Numai așa vom vedea de ce ne este atât de folositor să ieşim de sub puterea rea a acestei trăiri. A doua valență este aceea de a ne gândi la ce ne provoacă frică, de a înțelege mecanismele și pârghiile care se activează în momentul în care cea care ne conduce este frica. Cumva mintea și frica lucrează mână în mână, în acest fel putând fi foarte ușor manipulați.În schimb folosind rațiunea, componenta spirituală a lui Mercur, vom putea descoperi calitățile noastre reale, ne vom putea utiliza cunoașterea și ideile pentru a ne conduce singuri viața.

În această săptămână, marți are loc momentul de Lună Nouă, ca de fiecare dată, acest moment ne aduce în prim plan de a fi conștienți, de a ne propune activități necesare exprimării de sine, dar și de a ne construi noi planuri. De fiecare dată când se formează Luna Nouă în semnul Balanței, este momentul potrivit pentru a face o analiză rațională a relațiilor noastre și a felului în care suntem percepuți că ne exprimăm în exterior. Starea de confuzie în care ne complăcem de ceva vreme trebuie înlăturată pentru a ne asigura un viitor sigur şi luminos.

Este important să renunţăm la orice formă de egoism şi să depăşim starea în care avem impresia că viaţa trece pe lângă noi. Este bine să ne eliberăm pe noi şi pe ceilalţi de ceea ce s-a întâmplat pentru a ne pregăti de un nou ciclu lunar, să comunicăm, să îi informăm pe cei din jur despre realizările sau proiectele noastre, să împărtăşim din cunoaşterea noastră, să dăruim. Este perioada în care trebuie să ne exprimăm şi să ne manifestăm în aşa fel încât să fim pe înțelesul celor din jur, pentru a fi mai eficienţi şi coerenţi.

”Maica Tereza a spus aşa de frumos: „Vreţi pace? Concentraţi-vă pe tot ceea ce este pace!” La fel este si cu armonia, bucuria, iubirea, construirea, fericirea… Tot ce avem de făcut este să ne concentrăm pe a „vedea” toate acestea şi nu lipsa lor.
De câte ori mă uit în jur si văd: „anti-război”, „anti-drog”, „anti-fumat”, anti-…, anti-…, anti…, îmi dau seama cât de porniţi pe un drum – fundătură suntem, fiindcă această rezistenţă a noastră creează, negând vehement, si mai mult din ceea ce vrem să evităm.
Există o vorbă românească: de ce ti-e frică, de aia nu scapi. Aşa este şi cu lupta omului împotriva a ceva. Gândurile de luptă anti-violenţă creează experienţa de luptă anti-violenţă. Experienţa de luptă anti-violenţă conduce la si mai multă luptă anti-violenţă, nu la trăirea păcii. Este ca si cum am da comandă unui computer să producă un rezultat şi ne aşteptăm să obţinem cu totul alt rezultat. Suntem liberi să creăm orice ne dorim, prin emiterea de gânduri. Odată dată comanda, vom primi ceea ce am cerut. Inconştienţa este însăşi ignorarea faptului că ceea ce gândim, aceea avem.
Soluţia este să ne concentrăm pe ceea ce ne dorim să se manifeste – pace, sănătate, eliberare de dependente – altfel vom aduce în existentă lupta continuă cu ceea ce nu ne dorim. Să ne concentram pe „Da” şi să renunţăm să-l mai hrănim pe „Nu”. Onorez alegerea celui care vrea să sufere şi în acelaşi timp vreau să fie onorată si alegerea mea de a fi recunoscătoare că trăiesc. Refuz orice formă de sclavie emoţională. Eu nu sunt responsabilă pentru calitatea experienţei celuilalt si nici celălalt pentru calitatea experienţei mele. Eu sunt responsabilă pentru calitatea vieţii mele şi celălalt pentru calitatea vieţii sale. Şi este minunat că este aşa! Dumnezeu ne onorează întotdeauna alegerile, chiar şi atunci când noi înşine ne trădăm. La urma urmei, pacea începe cu asumarea responsabilităţii pentru cine suntem chiar acum, renunţând odată pentru totdeauna la judecare, condamnare si executare de sine! Faceţi pace fiind pace!”
Leela Q Monti

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top