Previziuni pentru 17 octombrie 2015

Ziua de astăzi se află sub semnul opoziției dintre Venus și Neptun, un aspect care de fiecare dată aduce o stare de confuzie și dezamăgiri legate de așteptările noastre.

Trebuie să fim conştienţi că aspiraţiile şi ambiţiile suferă blocaje majore, care ne determină să fim şi mai insistenţi. De fapt vom trăi momente sau evenimente care ne vor determina să ne revoluţionăm gândirea; atitudinea curajoasă şi hotărârea cu care ne vom comunica părerile vor aduce deblocări şi odată cu ele realizările profesionale pe care le dorim. Aici mi se pare interesant că Mercur și Venus sunt în recepție mutuală, iar cele două formează astăzi două aspecte care lucrează în tandem.

Luna din Săgetător mediază opoziția dintre Venus și Neptun, ea aduce cumva un fel de aspirație, care ne poate ajuta să-L lăsăm pe Dumnezeu să ne conducă viețile.

De fapt, practic, fiecare își creionează propria realitate. Ca urmare, atunci când alegem să ne simțim frustrați, nefericiți, suferinzi, neîndreptățiți sau neiubiți, universul întreg – Neptun – va răspunde acestei percepții interioare. Realitatea fizică – Venus, creata mai întâi in planul non fizic al gândurilor și al trăirilor noastre, condiționează lumea în care trăim și reacțiile ei. Astfel, dacă ne gândim la o lume dificilă, plina de suferință și lipsită de dragoste, transmitem aceste “idei” în Univers, care răspunde, apoi, potrivit emisiei noastre. La fel și noi răspundem gândurilor și trăirilor celorlalți.

Mercur și Lilith se întâlnesc pentru a treia oară, de această dată fiind momentul să descoperim, să fim conștienți de ce anume din fricile noastre se reflectă asupra celor din jur și ne blochează relațiile. Înţelepciunea, pentru orice om, înseamnă cunoaşterea şi folosirea constructivă a legilor care guvernează viaţa şi universul, aşa cum pentru un fizician, ştiinţa înseamnă cunoaşterea şi aplicarea în practică a legilor fizicii. De aceea acest aspect ar trebui să ne determine să descoperim calea spre cunoaștere, calea spre înțelegerea holistică a lucrurilor, în mod intuitiv ne putem echilibra viaţa personală şi reordona gândurile.

Luna din Săgetător formează multe cuadraturi, de aceea atmosfera aparent este încărcată, dar de fapt ne determină la acțiune, la descoperirea complexelor asucnse care ne aduc nemulțumiri exterioare. Nici un conflict nu este obligatoriu, şi nimeni nu este obligat să intre în contradicţii cu altcineva. Dacă se întâmplă aşa ceva, este fiindcă aşa doreşte cel care împinge lucrurile în această direcţie, sub pretextul nemulţumirii, enervării, frustrării sau a oricărui alt sentiment negativ pe care preferă să-l arunce în spinarea altcuiva. Dar o asemenea atitudine face mai mult rău decât bine dacă nu-l ajută pe om să depăşească starea de tensiune ca să găsească, la problema care a iscat tensiunea, şi soluţia care este în folosul tuturor.

ORA PLANETARĂ A LUI SATURN

“E ciudat”, îşi spune în sinea sa războinicul luminii.

“Am întâlnit atât de mulţi oameni care – cu primul prilej – încearcă să-şi dea la iveală tot ce au mai rău.

Îşi ascund forţa lăuntrică îndărătul agresivităţii. Îşi ascund frica de singurătate sub un aer de independenţă. Nu au încredere în capacitatea proprie, dar îşi glorifică virtuţile pe unde apucă.”

Războinicul citeşte mesajele acestea în mulţi bărbaţi şi femei pe care-i cunoaşte. Nu se lasă niciodată înşelat de aparenţe şi-şi face un punct de onoare din a rămâne tăcut când ei caută să-l impresioneze. Dar se foloseşte de împrejurare pentru a-şi corecta defectele, întrucât ceilalţi sunt totdeauna o bună oglindă.

Un războinic profită de orice împrejurare pentru a trage învăţăminte.

GRADUL SABIAN AL ZILEI –  24 BALANŢĂ

O A TREIA ARIPĂ PE LATURA STÂNGĂ A UNUI FLUTURE

Uneori, imaginaţia poate să o ia razna… Imaginaţia este minunată, fiindcă ea ne permite să vedem lucrurile pe care le putem realiza, chiar dacă raţiunea nu are argumente pentru ele. Dar este nevoie de măsură şi în imaginaţie, fiindcă tot ce ne imaginăm trebuie să se armonizeze cu ceea ce este pentru a se împlini frumos. Altfel, riscăm să ne jucăm cu imaginaţia fără să reuşim să o concretizăm în viaţa noastră.

GRADUL SABIAN AL LUI SATURN –  3 SĂGETĂTOR

DOI OAMENI JUCÂND ŞAH

Este util să ştii să evaluezi consecinţele acţiunilor tale. Dacă acţionezi pripit, fără chibzuinţă şi fără a lua în considerare situaţia şi din punctul de vedere al celuilalt, adesea ai toate şansele să pierzi sau să greşeşti pueril. Jocul vieţii poate fi jucat şi fără ca unul să câştige şi altul să piardă, şi mai important este să-ţi faci prieteni decât să învingi atunci când victoria nu-ţi aduce, de fapt, nimic.

ASPECTELE ZILEI

Venus  în Fecioară în opoziţie cu Neptun în mişcare aparent retrogradă în Pești

Acest aspect are loc odată anual şi reprezintă cele mai potrivite momente de a ne schimba imaginea şi atitudinea faţă de persoana iubită.

Teoretic reprezintă un moment de indecizie şi confuzie în plan sentimental, fiind momentele în care cei mai mulţi dintre noi ne îndoim de calitatea relaţiei sau ne avântăm în relaţii pasagere sau devenim mai sensibili la tentaţii. Este posibil să apară elementul de perfidie, idei utopice, păcăleli.

Relaţiile de familie sunt incerte, decepţiile sentimentale sunt frecvente iar starea noastră generală este de confuzie, mai ales din cauza unei imaginaţii exaltate.

În schimb aspectul este excelent pentru a înţelege adevărata valoare a iubirii, pentru a crea sau pentru a avea trăiri foarte puternice în plan spiritual.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top