Previziuni pentru 20 octombrie 2015

Ziua de astăzi se află sub efectul Primului Pătrar, de aceea capacitatea de a acționa se află la cote maxime, eficiența este la fel de bună, iar energia orientată spre un scop este remarcabilă. În plus ne aflăm în ziua guvernată de Marte, așa că oricum suntem energici și plini de inițiative. La nivel fizic nu este atât de evident dar la nivel subtil, suntem extrem de receptivi la informațiile legate de a face, de a selecta importanța unora sau altora din acțiuni. Concret suntem iritați și destul de greu de contrazis sau de întors din direcția pe care am pornit, ceea ce la limită poate semăna cu o inflexibilitate.

Luna este în cădere, în semnul Capricornului, dar în trigon cu Jupiter și Marte, ceea ce face ca selectivitatea noastră intuitivă să funcționeze perfect. Este momentul ideal de a face o analiză a tot ceea ce este important din punct de vedere material și concret. Chiar este indicat să ne ocupăm de toate aspectele financiare. Voinţa noastră este pusă la grea încercare, mai ales prin repetarea unor situaţii sau evenimente din care nu am învăţat în trecut. De fapt este vorba de obişnuinţe, de automatismele bazate pe repetiţie la care ar trebui să renunţăm, printr-o nouă abordare a vieţii. Cred  eu că astăzi ar trebui să reflectăm la lecţiile noastre de viaţa, la situaţiile care au revenit constant sau aproape identic în anume momente ale existenţei noastre, şi să tragem concluziile necesare ca apoi să renunţăm la aceleaşi tip de acţiuni, la încăpăţânare a de a face aceleaşi greşeli, motivate de frica faţă de viitor, refuzând în acest fel să trăim prezentul.

Dacă am muncit foarte mult pentru o idee sau un proiect, acum este momentul să ne retragem din autoizolarea impusă, să-l lăsăm liber să se manifeste în exterior, la fel cum facem cu un copil pe care l-am învăţat să meargă şi a venit momentul să nu îl mai ţinem de mână, de teama de a nu cădea. Căderile fac parte din prezent, dar şi bucuria de a merge liber mai departe. Depinde de noi cum privim toate acestea.

Luna mai formează sextil cu Chiron, ceea ce na ajută să acționăm inspirat, ghidați la nivel subtil. Un motiv în plus de a acționa.

Marte și Jupiter se pregătesc, concomitent, să formeze inconjuncție cu Uranus, în următoarele zile, respectiv între 24 octombrie – 2 noiembrie, un interval destul de lung în care practic ne este dificil să înțelegem rațional anumite acțiuni sau să observăm legile sau promisiunile pe care le încălcăm. Adesea, pentru a provoca o schimbare în bine este necesar un şoc, un moment de forţare a opiniei, pentru ca oamenii să realizeze necesitatea schimbării. Toate manifestările radicale au astfel de scopuri, dar desigur că oamenii trebuie să fie atenţi ca să nu accepte orice fel de propuneri radicale. Tot ce atrage atenţia în mod provocator trebuie analizat cu atenţie, şi astfel de momente pot fi semnale pentru mari schimbări în bine.

Cu toate acestea, regulile jocului pe care l-am generat trebuie respectate, altfel înseamnă că jucăm un alt joc, şi chiar dacă îl câştigăm, în realitate am obţinut altceva decât ne aşteptam, şi apare tristeţea sau nemulţumirea. Înşelându-i pe alţii în joc, de fapt ne înşelăm pe noi înşine, şi la un moment dat vom ajunge să nu mai ştim care sunt adevăratele reguli şi obiective. Atunci nimeni nu va mai dori să joace cu noi, şi astfel vom reuşi să rămânem singuri, adică în afara oricărui joc.

Mi se pare extraordinar că, de câteva zile influxurile planetare lucrează la nivel foarte fin şi subtil în fiinţa noastră, determinându-ne să înţelegem lucruri pe care nu le acceptam, să acţionăm fără teama de a ne pierde stabilitatea sau locul călduţ pe care îl avem.

ORA PLANETARĂ A LUI MARTE

În basmele româneşti ne întâlnim deseori cu acest concept care este sub înfăţişare  simbolică, care este denumit ca “Păzitorul Pragului”. În “Harap Alb” ia forma de urs, rezumând în el toate condiţiile limitative pe care eroul vrea să le depăşească. “Păzitorul Pragului” este un coşmar, care ne copleşeşte. În alte basme, apar încercări la trei poduri succesive, de arama, de argint, de aur, (aici se aseamănă cu situaţia noastră concretă), ca lup, leu, balaur cu douăsprezece capete. Rene Guenon, faimos esoterist occidental, vorbeşte şi el despre “paznicul porţii prin care trebuie să treacă fiinţa pentru a se elibera de condiţiile limitative (…) ce o reţin în domeniul existenţei contingente şi manifestate.”

GRADUL SABIAN AL ZILEI –  27 BALANŢĂ

UN AEROPLAN PLUTEŞTE SUS, ÎN ÎNALTUL CERULUI

Este minunat atunci când ştii să te desprinzi de situaţia pe care o trăieşti ca să te ridici deasupra ei, să o priveşti detaşat. Atunci poţi vedea lucrurile în ansamblu, şi ai prilejul să întrevezi căi de ieşire care altfel îţi erau ascunse. Aminteşte-ţi de asta ori de câte ori ai probleme. Ridică-te mai presus de ele, aminteşte-ţi că întotdeauna există o soluţie, dar nu uita să revii pe pământ ca să aplici soluţia astfel descoperită.

GRADUL SABIAN AL LUI MARTE – 16 FECIOARĂ

COPII SE ÎMBULZESC ÎN JURUL CUŞTII URANGUTANULUI

Spectacolul vieţii ne oferă zilnic lucruri noi. Avem de învăţat foarte multe din el, cu singura condiţie să fim atenţi la ceea ce se întâmplă. Uneori comentariile celor din jur ne atrag atenţia asupra unui detaliu interesant, alteori ne derutează… Dar putem învăţa să fim atenţi la esenţa evenimentelor.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top