Previziuni pentru 3 noiembrie 2015

Aceasta este una dintre cele mai interesante zile ale anului, căci Marte și Venus sunt împreună, un aspect interesant, deoarece el este susținut de încă două: opoziția Jupiter Chiron și cea dintre Uranus și Junona. În plus este Ultimul Pătrar și Nodurile lunare sunt în mișcare directă. Toate acestea aduc o atmosferă unică, generând  un fel de acceptare și compasiune în inimile noastre, fără un motiv anume, poate pentru că acum au loc evenimente implacabile, pe care nu le putem înțelege sau controla. Cred că acest sens opoziția Jupiter Chiron este cea mai importantă, ea ne vorbește de sensul evenimentelor, ele au loc pentru a permite vindecarea, repararea ulterioară, este ca și cum vrei să faci o operație, primul pas îl reprezintă sterilizarea instrumentelor. Venus și Jupiter, protagoniștii sunt în cădere, deci este bine de înțeles că nu este la noi controlul, că tot ce se întâmplă are o energie divină. Marte are un rol de producere a unei purificări, de a repune ordinea și ritmul în funcțiune, de a face ca energia să-și recapete cursul firesc, de generare nu de consum.

De aceea este important să fim disponibili şi să acţionăm, căci stagnarea este cu adevărat cel mai mare pericol al acestei perioade. Să fii mereu disponibil înseamnă printre altele să eviţi în mod deliberat extenuarea ta şi a celorlalţi. Să te îngrijorezi înseamnă să devii accesibil, nedorit de accesibil proceselor de rezonanţă cu forţele subtile ale răului. Iar odată ce te îngrijorezi, te agăţi cu disperare de orice, iar odată ce te agăţi de orice, eşti automat expus la extenuare sau eventual rişti să extenuezi tu orice sau pe oricine de care te agăţi. „.Acţiunea” este ceea ce face ca piatra să fie piatră şi tufişul, tufiş. „Acţiunea” este ceea ce te face pe tine să fii tu şi pe mine să fiu eu. Să observi bolovanul pentru a şti că este un bolovan este „acţiunea”, dar să-i observi umbra înseamnă „non-acţiunea”.

Opoziția Uranus Junona și mersul direct al Nodurilor lunare ne aduc acum, în prezent situaţii şi conjuncturi faţă de care trebuia să reflectăm, şi, pentru că le-am tratat superficial, revin din nou acum în atenţia noastră. Acum acestea trebuie analizate profund, la nivelul sufletului, căci este nevoie de conştientizarea unor probleme, tocmai pentru a fi rezolvate. Noi purtăm adeseori un monolog interior. De fapt, noi ne menţinem activă lumea noastră interioară cu sau prin monologul nostru interior. De câte ori terminăm cu adevărat de discutat cu noi înşine, lumea ni se revelează întotdeauna ca prin miracol aşa cum ea trebuie sa fie. Noi o reînnoim astfel, o umplem de viaţă, o susţinem cu monologul nostru interior. Nu numai asta, dar totodată noi ne alegem de asemenea şi cu drumurile spirituale pe măsură ce discutăm în forul nostru lăuntric cu noi. De aceea este important să ne notăm, să scriem şi să reflectăm la toate gândurile, ideile, informaţii care apar în această zi. Citiți simbolul gradului zilei.

ORA PLANETARĂ A LUI MARTE

Nici un om nu este atât de sărac încât să nu aibă ceva de dăruit.
Dăruiţi zâmbete, mângâieri, îmbrăţişări, cuvinte frumoase, complimente, încurajări, învăţături, veselie şi optimism!
Dăruiţi câte puţin din bunurile voastre şi redescoperiţi bucuria de a împărţi cu ceilalţi micile porţii de fericire, momentele frumoase, visurile.
Dăruiţi din comorile sufletelor voastre şi din frumuseţea cu care aţi fost înzestrați.

GRADUL SABIAN AL ZILEI –  11 SCORPION

UN OM CE SE ÎNECA ESTE SALVAT

Uneori viaţa pare că ne sufocă din cauza emoţiilor care s-au acumulat sau din cauza condiţiilor grele în care ne-am angajat să trăim, dar întotdeauna există şi soluţii la îndemână. Când tensiunile emoţionale par să fie la limită, este suficient să ne amintim că depinde numai de noi să le dezamorsăm. Iar cea mai dificilă situaţie este aşa numai dacă vrem să o vedem în acest fel. În asemenea momente este mai bine să ne găsim un loc în care să respirăm relaxat şi să lăsăm tensiunea dinlăuntrul nostru să se ducă. O atitudine nouă, mai înţeleaptă, ne permite astfel să găsim soluţia.

GRADUL SABIAN AL LUI MARTE – 25 FECIOARĂ

UN STEAG COBORÂT ÎN BERNĂ ÎN FAŢA UNEI CLĂDIRI PUBLICE

Exista momente când trebuie comemorat trecutul pentru a se aduce un tribut celor dispăruţi. Dar astfel de momente nu trebuie să devina festivaluri ale durerii, şi nici pretexte de răzbunare. Cel mai bun omagiu care poate fi adus celor plecaţi dintre noi este să ne continuăm viaţa în pace, făcând-o mai bună decât era la plecarea lor. Ei n-ar vrea nici să ne vadă suferind, şi nici făcându-i pe alţii să sufere în numele suferinţei lor, fiindcă nici o suferinţă din lume nu le mai poate aduce o bucurie.

ASPECTELE ZILEI

Venus  în conjuncţie cu Marte în Fecioară

E un comportament şi bun, şi rău.

Înlăuntrul fiecăruia dintre noi există un înger şi un diavol, iar glasurile lor sunt foarte asemănătoare. Confruntat cu o dificultate, diavolul alimentează această conversaţie solitară, încercând să ne arate cât de vulnerabili suntem. Îngerul ne face să reflectăm asupra atitudinilor noastre şi uneori are nevoie de altcuiva pentru a se manifesta.

Acest aspect ţine cumpăna între singurătate şi dependenţă.

AVEM nevoie de dragoste.

Afecţiunea şi tandreţea fac parte din natura noastră – în egală măsură cu mâncatul şi băutul şi voluptatea Luptei celei Bune.

Când nu ne simţim fericiţi în faţa apusului de soare, ceva nu merge.

Atunci ne cautăm o tovărăşie, ca să putem asista împreună la înserare.

Dacă ne este greu să o găsim, trebuie să ne întrebăm: “Mi-a fost frică să mă apropii de cineva? Mi s-a oferit afecţiunea şi n-am observat?”

Singurătatea trebuie folosită, dar nu trebuie să ne lăsăm folosiţi de ea.

Acest aspect este jocul iubirii, al împlinirii şi al unităţii. Este regăsirea în noi a celuilalt.

Este bine să ne bucurăm de el trăind clipe fericite lângă persoana pe care o iubim.

Viata poate fi o luptă numai pentru cine vrea să creadă asta. Dar este mai util dacă înveţi să vezi viaţa ca pe o călătorie, alături de alţii, în care ai prilejul să-i cunoşti frumuseţile şi să înveţi multe lucruri utile, la care altfel nu ai avea cum să ajungi. Cum te pregăteşti pentru această călătorie şi câte foloase ştii să tragi din ea, asta depinde de tine, şi bucuria călătoriei ar trebui să fie starea de spirit în fiecare etapă nouă de parcurs, în fiecare zi.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top